• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kocaoğlu, kuyruk acısıyla saldırıyor ERHAN GÜLENÇ

Kocaoğlu, kuyruk acısıyla saldırıyor

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.11.2018, 00:00

İzmir'in geçtiğimiz Eylül ayında yaşadığı kötü koku rezaleti Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun bütün yıldızlarını döktü. Çünkü Kocaoğlu'nun 15 yıllık görev süresi boyunca çizmeye çalıştığı 'Dürüst Başkan' imajının ve İzmirliyi kandırmak için söylediği "Yüzülebilir Körfez geliyor.
Hatta ilk ben yüzeceğim" vaadinin büyük bir yalan olduğunu ortaya çıkardı.
Bunun ortaya çıkarılmasının baş kahramanı ise, İl Sağlık Müdürü Bediha Salnur oldu. Büyükşehir, "Kötü kokunun nereden geldiğini araştırıyoruz" türünde açıklamalar yaparken kentin sağlığını korumak için görevini yapan Salnur, Üçkuyular'a ekip gönderdi. Bu ekibin deniz suyundan aldığı numunelerin analizinde evsel kirliliği gösteren koli basili bakteri değerleri, normal değerlerin 20 bin kat üzerinde çıktı. Böylece Körfez'deki kirlilik tescillenirken "Yüzülebilir Körfez" yalanını söyleyen Büyükşehir Belediyesi'nin denize kanalizasyon akıtmaya devam ettiği ortaya çıkarılmış oldu.
Ayrıca Kocaoğlu'nun "Dürüst başkanım" şeklindeki afra tafrası da yerle bir oldu. Çünkü, İzmirliyi kandırırken suç üstü yakalandı.

İTİRAF ETMEK ZORUNDA KALDI

Bu süreçte Salnur, görevi gereği kamuoyunu da bilgilendirdi ve "Körfezde normal değerlerin katbekat üzerinde kirlilik değerlerini tespit ettik. Orada olmaması gereken mikroorganizmaların ürediğini gördük. Eğer insanların bu mikroorganizmalarla teması olursa mide ve bağırsak hastalıklarına sebep olur" şeklinde bir açıklama yaptı. Bu gelişmeler üzerine köşeye sıkışan Kocaoğlu, Körfeze kanalizasyon akıttıklarını itiraf etmek zorunda kaldı.
Dün Egeli Sabah'ta Körfez suyuyla temas eden balıkçıların ellerinin yara olduğunu ortaya koyan bir haberde Salnur'un yukarıdaki açıklaması da hatırlatıldı. Her seçim öncesi 'mağdur' numarası yaparak CHP seçmenini konsolide etmeyi başaran Kocaoğlu, hem yeni bir seçim oyunu oynamak hem de Salnur'dan kuyruk acısını (Hınç, alınacak öç) çıkarmak için dün bir törende atağa geçti. Görevini yaparak İzmirlinin sağlığını tehdit eden bir olayı aydınlatan Salnur'u 2 ay önce yaptığı açıklama üzerinden hedef yapan Kocaoğlu, "Seçimi siyasetçiler yapar, devlet bürokratları değil! Bir il müdürü siyaset yapmaz. Özgüveni varsa ve siyasete çok hevesliyse aday olacaktı. Siyasetin bir adabı, ahlakı var" dedi.

BU OYUNA KANMAYIN

Sevgili İzmirliler...
Sakın Kocaoğlu'nun her seçim öncesi tezgahlayıp başarılı olduğu bu siyasi oyuna kanmayın. Salnur, Büyükşehir'in denize kanalizasyon akıttığını ortaya çıkararak görevini yapmıştır. Yaptığı siyaset değildir.
Burada siyaseti asıl yapan Kocaoğlu'nun kendisidir. Buradan Kocaoğlu'na sesleniyorum...
Başkan lütfen bu oyunları bırak artık.
İzmir senin bu 'mağdur' oyunlarından bıktı, dönüp dolaşıp aynı tiyatroyu sahneliyorsun.
Senin bu son oyunundaki amacını anlamıyor değiliz. Sen düpedüz yeniden aday olabilmenin hesabını yapıyorsun. Böyle bir tartışma başlatıp, hesapta mağduru oynayacaksın ardından da CHP Genel Merkezi tarafından yeniden aday gösterilmenin altyapısını hazırlayacaksın. Sonra da "Ben bırakacaktım ama çok üzerime geldiler" deyip yine ortaya çıkacaksın.
Yemezler Başkan!
Başkan, senden bir İzmirli olarak ricam şudur: Bir aynanın karşısına geç ve o dediğin "Siyasetin bir adabı ve ahlakı var" lafını bir de kendi yüzüne söyle.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA