• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
‘O çocuk’ İzmir’e Başkan da olur ERHAN GÜLENÇ

‘O çocuk’ İzmir’e Başkan da olur

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.11.2018, 00:00

Denizli'de 5 çocuklu çiftçi bir ailenin en küçük oğlu olan Nihat Zeybekci, maddi imkansızlıklar nedeniyle tütün işçiliğinden salyangoz toplayıcılığına kadar birçok işi yaparak eğitimini tamamladı. Zeybekci, daha sonra kurduğu şirketle çalışma yaşamında zirveye tırmanırken, Denizli Belediye Başkanı olarak başladığı siyasi kariyerinin ardından Ekonomi Bakanı oldu.
Zeybekci, halen Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Başkanvekilliği görevini yürütüyor.
Bakanlık yaptığı dönemde çocukken çekilmiş bu fotoğrafından övgüyle bahseden Zeybekci, "Bizim de bir fotoğrafımız yayımlandı, yırtık donlu Nihat'tı. Yırtık donlu Nihat'ı bu memleket okuttu, Türkiye'nin, yetmedi dünyanın en iyi üniversitelerinde okuttu. O çocuk geldi, (Siz yapamadınız, edemediniz size ekonomi bakanı gönderelim) denilen ülkeye Ekonomi Bakanı oldu" demişti.

İZMİR CHP'NİN KALESİ DEĞİL

Zeybekci, son anda olağanüstü bir gelişme yaşanmazsa yarın Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklanacak. Yani o fotoğraftaki çocuk, İzmir'in en önemli koltuğuna talip olacak.
Peki tütün işçiliğinden iş dünyası ve siyasetin zirvelerine çıkan 'o çocuk', CHP'nin güçlü olduğu İzmir'de Başkan seçilebilir mi?
Bence seçilebilir...
Kimse hemen 'İzmir CHP'nin kalesi, AK Parti'nin İzmir'de şansı yok" demesin... Çünkü, bugün içlerinde Deniz Baykal'ın da olduğu birçok CHP'linin de söylediği gibi İzmir kimsenin kalesi değil...

KİBAR VE ÖZFATURA ÖRNEĞİ

Bu kent geçmişte Osman Kibar ve Burhan Özfatura gibi sağ partilerden aday olan birçok ismi belediye başkanı yaptı.
Şimdi de Nihat Zeybekci'yi yapabilir.
Eğer CHP de, İzmir'i çantada keklik görüp hatalar yapar ve MHP de AK Parti'yle yapılan ittifak görüşmeleri sonucunda Zeybekci'yi destekleme kararı alırsa tüm dengeler değişebilir. Unutmayalım ki, 2014'teki yerel seçiminde AK Parti ve MHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçimlerindeki toplam oyları yüzde 44'tü. CHP'nin oyu ise, yüzde 49.6 civarındaydı.
Ancak aradan geçen süreçte Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun kent yönetimindeki kötü performansı ve yaptığı hatalar CHP'ye eksi olarak yazdı.
Bugün birçok İzmirli, Büyükşehir Belediyesi'nin kötü hizmetlerinden şikayet ediyor. Eğer CHP bir de yanlış aday tercihi yapar ve İyi Parti ile de İzmir'de ittifak kuramazsa o 2014'teki yüzde 49.5 oydan büyük kayıplar verebilir. Eğer bir de İP güçlü bir aday çıkarırsa bunun CHP'ye faturası ağır olur.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun PKK'nın siyasi kolu HDP ile ittifak girişimleri de tam bir skandal. Eğer, CHP, terör örgütü PKK'nın uzantısı HDP ile yerel seçimlere yönelik üstü örtülü veya açık bir ittifaka giderse bu, Ulu Önder Atatürk ve Türkiye'nin bölünmez bütünlüğü konusunda çok duyarlı olan İzmirlilerden büyük tepki görür. Bu durumda bir bakmışsınız 'O çocuk' İzmir'e başkan oluvermiş...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA