• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Nihat Zeybekci: Onlardan 100 kat daha İzmirliyim ERHAN GÜLENÇ

Nihat Zeybekci: Onlardan 100 kat daha İzmirliyim

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.11.2018, 00:00

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, bugün İstanbul'da AK Parti'nin 40 il belediye başkan adayını açıklayacak.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayının ise, Salı günü açıklanacağı belirtildi. İzmir için en güçlü aday olarak Ekonomi eski Bakanı Nihat Zeybekci'nin isminin geçtiğini bu köşede sizlerle paylaşmıştık.
Zeybekci ile dün telefonda görüştük.
Zeybekci görevin kendisine tevdi edilmesi halinde bundan şeref duyacağını belirtti.
Yeni Asır aracılığıyla İzmirlilere önemli mesajlar veren Zeybekci, hedefinin İzmir'i dünyanın sayılı kentlerinden biri haline getirmek olacağını dile getirdi.
İzmir'in tarih boyunca Batı Anadolu'nun merkezi olduğunu ve Anadolu'nun da hem giriş hem çıkış kapısı olduğuna dikkat çeken Zeybekci, "Maalesef İzmir, son dönemlerde bu özelliğine yakışır bir gelişim gösteremedi. İnşallah İzmirlilerle beraber şehri yeniden layık olduğu yere getireceğiz" dedi.

EGE'NİN TARTIŞMASIZ BAŞKENTİ

Zeybekci'nin Ekonomi Bakanlığı dönemindeki açıklamalarını yakından takip ettim. Zeybekci açıklamalarında daha önce belediye başkanlığı yaptığı memleketi Denizli gibi İzmir'i de hep özel bir yere koydu. Örneğin, Yeni Asır olarak Temmuz 2014'te düzenlediğimiz Ekonomi Zirvesi'nde de İzmir'le ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulunmuştu.
"İzmir, Uşak, Manisa, Aydın, Denizli ile birdir, bütündür. Bu parçayı merkez olarak bölgesel olarak düşünürsek İzmir bölgenin tartışmasız başkentidir. Tarihe bakarak büyük İzmir'i ortaya çıkaracağız. Yapacağımıza eminim. Kolayca yapacağız" vurgusu yapmıştı.
O zirvede İzmir için 'serbest bölgeler şehri' olma hedefi koyan Zeybekci, "Oturalım İzmir'i yeniden planlayalım. İzmir'de nokta atış teşviklerle özel üretim yapmaya hazırız. Tüm kuralları zorlayalım. Başaracağız.
İzmir'de öyle bir serbest bölgeler kuralım ki dünyadaki o gelişmiş ülkelerdeki emeklilerini ağırlayalım. O coğrafya İzmir olsun, sağlık serbest, sosyal güvenlik serbest bölgesi olsun. Orada bizim misafir edeceğimiz 50 bin kişi 5 milyon turiste bedeldir" demişti.

EN ÇOK VERGİ ÖDEYENLERDEN

Yani, Zeybekci milletvekilliği ve bakanlığı döneminde İzmir'e hep özel ilgi gösterdi.
Bir de Zeybekci'nin kamuoyu tarafından çok bilinmeyen bir özelliği var. Zeybekci, bugün İzmir merkezli olarak Ege'nin değişik kentlerinde araç muayene istasyonlarını işleten Aktur şirketinin de sahibi.
Bu yönüyle de İzmir'in en fazla vergi ödeyenlerinden.
Maalesef, bugün İzmir'de tek başına bir semtten başka bir semte gidebilecek kadar bile kenti tanımayan Tuncelili Kemal Kılıçdaroğlu'nu İzmir'den birinci sıradan milletvekili yapanların bazıları Zeybekci'nin İzmir'den aday gösterilmesinin planlanmasına laf söylemeye çalışıyor. Bunlar hep boş laflar...
Zeybekci'ye bu söylemlerle ilgili fikrini de sordum. Dedi ki, "Ben bana bunları söyleyenlerden 100 kat daha İzmirliyim. Bakanlık döneminde İzmir'le ilgili tüm projelerle yakından ilgilendim. İzmir'i tanıyorum ve sorunlarını çok iyi biliyorum. Ayrıca bugün İzmir'de en çok istihdam sağlayanlardanız. 500'den fazla kişiye istihdam ediyoruz. Yine İzmir'in en yüksek vergi ödeyenlerindenim.
Görevin bize tebliğ edilmesi halinde İzmirlilerle birlikte kenti dünyanın sayılı kentlerinden biri haline getirmek için çalışacağız."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA