• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Karabağ, CHP’de maskeleri düşürdü ERHAN GÜLENÇ

Karabağ, CHP’de maskeleri düşürdü

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.01.2019, 00:00

İzmir'de yıllardır bir tiyatro oynanıyor.
'Ranta karşıyız' söylemleriyle halkçı görünmeye çalışan bazıları arka planda inanılmaz imar ve ihale rantlarına imza atıyor. Bunu yaparken sık sık da Atatürkçülük ve laiklik üzerinden söylemlerle İzmirlilerin hassasiyetleri istismar ediliyor.
Bu şekilde büyük rantlar maskeleniyor.
İşte bugün manşet haberimizde okuduğunuz Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ın açıklamaları oynanan bu oyunu açıkça deşifre ediyor.

"ZENGİNE VAR FAKİRE YOK"

Karabağ, CHP içindeki güç odakları ve bu odakların destek verdiği isimleri hedef aldığı açık olan "İzmir'in başına rant çetelerinin birinin adamını getirmek istiyorlar. Bir soyguncuyu İzmir'e getirmek istiyorlar. Ben bir çırayı yaktım, ateşi yakıyorum. İzmir'e ve Bayraklı'ya sahip çıkın, yoksa İzmir'i parsel parsel satacaklar" sözleriyle maskeleri düşürüyor.
Karabağ'ın "Bu kentin çeperlerine bakanlar 'köy gibi' diyor. Evet köy gibi görünüyor çünkü sen 15 yıldır değiştirmedin kardeşim! Zengine var fakire yok" şeklindeki sözleri de 'İzmir'in gerçeğini' ortaya koyuyor. İzmirli bu sözleri iyi anlamalı ve kente karşı oynanmak istenen oyunlara engel olup, şehrinin parsel parsel satılmasına izin vermemeli...

CHP'NİN ADAYI 'BAKAN' MI OLACAK?

Bu arada İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayını bir türlü belirleyemeyen CHP'de İzmir Milletvekili Murat Bakan'ın ismi yeniden öne çıktı.
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Bakan'la yaptığı görüşme İzmirli vekilin aday gösterileceği yönündeki yorumları artırdı.
Dün kendisini aradım ve bu görüşmeyi sordum. "Evet Genel Başkanımızla bir görüşme yaptık" dedi. Kendisine "Sizin CHP adayı olacağınız söyleniyor, doğru mudur? Bu mesele konuşuldu mu" diye sordum. O da 'henüz' böyle bir durumun sözkonusu olmadığını söyledi.
Ben de "Yani aday değilim de demiyorsunuz, öyle mi?" dedim. Şu cevabı verdi: "Demiyorum, çünkü partilerin bir insan kaynakları havuzu vardır. Nasıl AK Parti'de bu havuzda mevcut belediye başkanları, TBMM Başkanı, milletvekilleri yer alıyorsa bizde de milletvekilleri ve belediye başkanları da bu havuzun içindedir. Biz de bu havuzun içindeyiz. Bunu partim değerlendirecektir. Eğer, böyle bir göreve layık görülürsem de onur duyarım."

İZBAN VE METRODA ALGI OPERASYONU

İzmir'de İZBAN'ın ardından metro ve tramvayda da grevin gündeme gelmesiyle bildiğimiz Aziz Kocaoğlu sahneye çıktı. Büyükşehir Belediye Başkanı, "Maalesef bir dayatma ile karşı karşıyayız" diyerek yeni bir algı operasyonu yapmaya başladı. Kocaoğlu, sanki bu grev sürecinin İzmir için özel dizayn edildiği izlenimi oluşturmaya çalışıyor. Yani, 15 yılda en iyi yaptığı şey olan mağduru oynama rolünü yine sahneliyor. Ama artık İzmirli bu oyundan sıkıldı... Eğer Kocaoğlu, bu kentin belediye başkanıysa öyle veya böyle bu grevlerin önüne geçmek zorunda.
Komplo teorilerinin arkasına saklanarak bu işin içinden sıyrılamaz. Nokta...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA