• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Çıray’ın Soyer’e desteğinin sırrı ne? ERHAN GÜLENÇ

Çıray’ın Soyer’e desteğinin sırrı ne?

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 31.01.2019, 00:00

Türkiye'nin karanlık günler yaşadığı 12 Eylül darbesinin kudretli savcısı olan babası yüzünden tartışma konusu olan Tunç Soyer, HDP'nin de desteğiyle CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterildi. PKK yandaşı HDP'ye destek veren ve özerklik ilan eden Sur Belediyesi'ne kayyum atanmasını 'darbe' olarak nitelendiren Soyer'e CHP-HDP ittifakının ortağı İP'nin tabanından da tepkiler sürüyor. Bu tepkileri İP İzmir İl Başkanlığı kamuoyuna da resmen ilan etti. İP tabanında yer alan ülkücü kökenli isimler, 12 Eylül'de ülkücüleri ve merhum Alparslan Türkeş'i yargılayan baba Nurettin Soyer yüzünden Tunç Soyer'e oy vermeyeceklerini söylüyor.
Birçok kişi Soyer'e karşı cephe almadığı için İP'den istifa ediyor.

BAŞ BAŞA YEMEK YEMİŞLERDİ

İP tabanından bu tepkilerin ilk yükselmeye başladığı geçtiğimiz haftalarda Soyer, kritik bir hamle yaparak İP Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten İzmir Milletvekili Aytun Çıray'la özel bir yemek yemiş ve destek istemişti. Bu görüşmeyle ilgili birçok 'şehir efsanesi' ortaya atıldı.
Bu iddialar kimse tarafından pek ciddiye alınmazken dün Aytun Çıray'dan Soyer'e cansiperane destek geldi. İP lideri Meral Akşener bile Soyer konusunda tabanını daha fazla kızdırmamak için 'Suç babadan oğula geçmez' türünde açıklamalar yaparak durumu idare etmeye çalışırken Çıray'ın bu orantısız desteği dikkat çekti.

MERAK EDİYORUM

Ülkücü kökenli birçok isim, Soyer'i babası üzerinden eleştirip oy vermeyeceğini söylerken Çıray, işi sulandırmak ve çarpıtmak için tepkileri FETÖ'ye bağladı. Neymiş, Soyer'e gösterilen bu tepkilerin ardında FETÖ'nün askeri savcı babası nedeniyle Soyer'den intikam alma isteği varmış...
Yahu, devlet FETÖ'yü bitirmek için harekete geçtiğinde bu hain örgüte ilk destek verenlerin başında Tunç Soyer geliyordu.
Terör örgütünün yayın organlarına yapılan baskınlara tepki veren açıklamalar yapıyordu.
Şimdi FETÖ'nün hedefi oldu öyle mi?
Hani bir espiri var ya, 'Buna Kadir İnanır bile inanmaz' diye... Aynen öyle...
Çıray, CHP'de görev yaptığı dönamde sözde Atatürkçü çıkışlarıyla dikkat çekmişti.
Özellikle bir CHP milletvekilinin Meclis'teki odasından Atatürk resmini indirdiği iddiaları gündeme geldiğinde yaptığı sert açıklamalarla hatırlanan Çıray'ın HDP'lilerin bölücülükte nam salmış isimlerinin sırtını sıvazlayıp poşu giydiren bir isme genel başkanını bile gölgede bırakır şekilde destek vermesinin sırrını merak ediyorum.

ATATÜRK İSTİSMARI İLE BAŞLADI

HDP'nin desteğiyle CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı yapılan ve terör örgütü uzantısı partiye elinden gelen desteği veren Tunç Soyer, işe Atatürk istismarıyla başladı. Soyer, Karşıyaka'da bulunan Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın Anıt Mezarı'nda dua ederkenki fotoğraflarını servis etti.
Sen, Atatürk'ün kurduğu ülkeyi bölmeye çalışan terör örgütünün destekçisi belediyeye devlet tarafından kayyum atanmasını 'darbe' olarak nitelendir, HDP'nin teröristlere özgürlük için yaptığı eylemlerde ateşli nutuklar çek, sonra da böyle fotoğraflar vererek İzmirlilerin gözlerini boyama çalış... İzmirli bu oyunu yemez, yemeyecektir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA