• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İşte CHP zihniyeti ERHAN GÜLENÇ

İşte CHP zihniyeti

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.02.2019, 00:00

Bugün Yeni Asır'ın birinci sayfasında yer alan 3 haber, CHP'deki çarpık zihniyetin 3 halini net olarak ortaya koyuyor.
BİRİNCİSİ:
POPÜLİZM VE OY AVCILIĞI
Bu ülkede 'sosyal demokrasiden' bahsedecek belki de son parti CHP'dir.
Neden mi?
Devlet son 16 yıldır dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarına düzenli yardımlarda bulunuyor. Sözde 'sosyal demokrat' geçinen CHP'liler de yıllardır 'sosyal devlet' anlayışıyla yapılan bu yardımları, "AK Parti, makarna ve kömür dağıtarak oy topluyor" diye karalamaya çalışıyor. Bu yardımı alan vatandaşlar da "Oylarınızı makarnaya satıyorsunuz" denilerek aşağılanıyor.
Öte yandan şimdi birçok kentte 'sosyal devlet' anlayışıyla belediyeler üzerinden 'tanzim satış' yapılmaya başlandı. Bu uygulama amacına ulaştı ve bu uygulamaya gidilen kentlerdeki marketler de fiyatlarını indirmek zorunda kaldı.
Milleti yıllarca 'yokluğa' mahkum edip ekmek ve tüp kuyruklarında bekleten CHP zihniyeti, şimdi de bu uygulamayı "Vatandaşı kuyruklarda bekletiyorsunuz" diyerek karalamaya çalıştı.
Bu arada birçok kentteki büyükşehir belediyesinin aksine 'tanzim satışlara' başlamaktan kaçan CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi tam bir oy avcılığına soyundu. Büyükşehir, seçim kapıya dayanınca 35 bin aileye göstermelik olarak 10'ar kilo patates ve soğan dağıtma kararı aldı.
Oysa, manşet haberimizde de vurgulandığı gibi bunun için harcanacak parayla tüm kentte vatandaşa ucuz sebze alma imkanı sağlayan tanzim satışlara başlanabilirdi. Ama, CHP zihniyeti böyle bir şey işte...
İKİNCİSİ:
İŞÇİ DÜŞMANLIĞI
CHP'de maalesef 'işçi haklarına saygı' da sadece lafta... İşte birinci sayfamızdan haberleştirdiğimiz Karşıyaka Belediyesi'nde yaşananlar. CHP'li Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar yeniden aday gösterilmeyince, ikramiyelerini ve çeşitli haklarını aylardır alamayan işçilere, "Artık derdinizi yeni başkana anlatırsınız" cevabı verilmiş. Yazıktır günahtır... Aday gösterilmediyseniz gösterilmediniz, işçi ve çalışanın ekmeğinden ne istiyorsunuz?
ÜÇÜNCÜSÜ:
KOLTUK SEVDASI
CHP'liler için her şey 'koltuk' demek.
Partide koltuk deyince akan sular duruyor. Balık baştan kokar misali bu koltuk sevdasında da başı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu çekiyor. Bugüne kadar 9 seçim kaybeden CHP lideri, yapıştığı koltuğu bırakmıyor. Onu örnek alan alttakiler de koltuk altlarından gitti mi herşeyi yapıyorlar. Örneğin, İzmir'de 16 ilçe belediye başkanı yeniden aday gösterilmedi. Daha önce aday yapıldıklarında Kılıçdaroğlu'na her türlü abartılı övgüde bulunan bu başkanların büyük bölümü, bu seçimde aday gösterilmeyince geçtiğimiz Pazar günü İzmir'e gelen CHP liderini protesto etmiş. 16 başkanın büyük bölümü, Kılıçdaroğlu'nun kendileriyle yapmak istediği toplantıya katılmamış.
Ne diyelim, öyle parti liderinin böyle belediye başkanları olur!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA