• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Sevgi kelebeği değil, sermayenin Truva atı! ERHAN GÜLENÇ

Sevgi kelebeği değil, sermayenin Truva atı!

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.03.2019, 00:00

Halkımızın insanları değerlendirmek için kullandığı 'Dervişin fikri neyse zikri de odur' şeklinde şaşmaz bir ölçü vardır. Siz bakmayın CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer'in bir 'sevgi kelebeği' tavırları ve her fırsatta verdiği sosyal demokrat pozlara...

Çünkü, ilk cümlede belirttiğimiz şaşmaz ölçüyü Soyer'e uyguladığımızda karşımıza 'tam bir kapitalist' çıkıyor...

PARSEL PARSEL SATTI
Düşünün... Küçük bir ilçenin başına geçiyorsunuz ve belediyeye ait ne kadar değerli arsa varsa haraç mezat satıyorsunuz. Yaptığınız 'parsel parsel' satışların miktarı 200 milyon liraya yaklaşıyor. Ancak, bu kadar mal satışına rağmen belediyenin borcunu da 30 milyondan 130 milyon liraya çıkarıyorsunuz.

Bu arada ülkenin en çok yurtdışı sayahati yapan belediye başkanlarından biri oluyorsunuz ama ilçenize kalıcı tek bir eser kazandırmıyorsunuz.

PATRONLAR DESTEK VERDİ
Sonra buna rağmen Büyükşehir Belediye Başkan adaylığınız gündeme geliyor. Sizi ilk destekleyenlerden biri patronlar kulübü Türkiye Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜSİAD) oluyor. TÜSİAD, İzmir'de bir toplantı düzenleyerek kentteki 31 belediye başkanı arasından sadece sizi sahneye çıkarıyor. Sonra adaylığı koparınca hümanist ve romantik söylemlerle bir sevgi kelebeği pozu çizerken bir araya geldiğiniz işadamlarına Fuar İzmir'i gerekirse özelleştirme vaadinde bulunuyorsunuz. Sizi bu da kesmiyor ve TÜSİAD üyesi bir köşe yazarına, "En büyük rüyam Koç Holding'in genel merkezini İzmir'e taşıtmak" diyerek ülkenin en büyük sermaye grubuna selam çakıyorsunuz. Bunlar sizin içinizde bir solcu değil tam bir kapitalist yattığını net bir şekilde ortaya koymaya yetiyor da artıyor bile.

ÜRKÜTÜCÜ KAYIP RAKAMLARI
Bu arada 2016'da 1 milyon 350 bin liraya bir villadan daha ucuza sattığınız 28 dönümlük adanın bugün gerçek değerininin 84 milyon lirayı bulduğunun tahmin edildiği ortaya çıkıyor. Buradan hareketle o toplam 200 milyon lira civarındaki satış tek tek irdelense belki toplamda kamu adına yüzmilyonlarca lirayı bulacak bir kayıp çıkacak.

Siz, İzmir Büyükşehir Belediyesi gibi mülk zengini bir kurumun başına geçerseniz neler yapmazsınız ki?

O yüzden Soyer'in bugün koyu bir halkçıymış gibi gibi gözükmeye çalışmasına kimse aldanmamalı, çünkü icraatları, açıklamaları ve İstanbul'dan aldığı destekle adeta sermayenin 'Truva atı' olduğunu net bir şekilde gösteriyor.

​KILIÇDAROĞLU VEHAMETİ!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bugüne kadar 9 seçim kaybetti. Buna rağmen koltuğu bırakmadı. Kılıçdaroğlu, sanki 9 seçim kaybeden kendisi değilmiş gibi çıkıp "Başarılı siyasetçi yetiştirmede beceriksiz bir toplumuz" diye açıklama yaptı. Dün de konuştuğu Kırklareli'nde "Siyasette vazgeçilmez adam diye bir kavram yoktur" cümlesini kurdu.

Yani insan diyecek laf bulamıyor...

Aslında Kılıçdaroğlu 'eğlenceli' bir insan! Yaptığı bu tür gaflarla gerçekten insanda gülme isteği uyandırıyor. Ama işte, konuşan ülkenizin ana muhalefet partisinin lideri olduğu için gülemiyorsunuz. Çünkü, ana muhalefet partilerinin demokratik ülkelerde üstlenmesi gereken fonksiyonların ne olduğunu gözönüne aldığınızda ortada Türkiye için bir 'vehamet tablosu' olduğunu anlıyorsunuz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA