• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP’de büyük fiyasko ERHAN GÜLENÇ

CHP’de büyük fiyasko

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 30.07.2019, 00:00

CHP, bu yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara gibi kentlerde büyükşehir belediye başkanlığını kazanınca Türkiye'de farklı bir rüzgar estirilmeye çalışıldı. CHP de 'İktidara yürüyoruz' havasına girdi. İstanbul'da seçilen Ekrem İmamoğlu'nun 2023'te CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı olabileceği bile dillendirilmeye başlandı. Hatta İmamoğlu'nu Atatürk'le bir tutmaya çalışan densizler çıktı.

TEL TEL DÖKÜLÜYORLAR

Ancak, unutulan çok önemli bir nokta vardı. O da, CHP'nin bu şansı iyi değerlendirmesi ve kendisine onlarca yıldır iktidar yüzü göstermeyen milleti, 'eski hatalarından arındığına ve artık ülkeyi yönetebileceğine' ikna etmesi gerektiğiydi.
Fakat, nerede...
Daha seçimlerin üzerinden 4 ay geçmeden CHP'li belediye başkanları, tel tel dökülmeye başladı.

MİLLETE İHANETTEN FARKSIZ

'Sosyal demokratız', 'halkçıyız' sloganlarını ağızlarından düşürmeyen birçok CHP'li başkan, hemen koltuğun rantını yemeye girişti...
Hatta daha da ileri gidersek, hem partililerine hem de kendilerine güvenip oy veren millete ihanet etmeye başladı!
İşte günlerdir manşetten duyurduğumuz haberlerde yer alan skandallar... Kendini şirket müdürü yapıp ikinci maaş bağlayanı mı ararsın, oğlunu, kardeşini, damadını müdür yapanı mı? Ya da mekan basıp adam dövmeye çalışanı mı, Dikili ve Karşıyaka Belediyeleri gibi halkın malını haraç mezat satışa çıkaranı mı?

İMAMOĞLU BALON ÇIKTI

Bu skandalların dışında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, alelacele kentin en güzel manzaralarından birine sahip 4 dönümlük bahçe üzerine kurulu tarihi Şato Restoran binasını kendisine lojman yapması da en büyük hayal kırıklıklarından birisi oldu.
Birçok İzmirli ve CHP'li haklı olarak kandırıldığı hissine kapıldı.
Bu arada İmamoğlu da tam bir fiyaskoya dönüşmeye başladı.
Geçtiğimiz günlerde de bu köşede dile getirdiğim gibi, "İstanbul'un kaybedecek bir dakikası bile yok.
Hizmet etmemi engellemeyin" söylemiyle seçilmesinin üzerinden 3 hafta geçmeden 8 gün izne ayrılıp Bodrum'da günlüğü 46 bin lira olan yatla mavi tura çıktı.
Nasıl Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP'nin adayı olan Muharrem İnce seçim gecesi yaptığı yanlışlarla kendisini bitirdiyse, İmamoğlu da kocaman bir balon olduğuna dair büyük bir işaret verdi.

BİR KEZ DAHA GÖRÜLDÜ

Netice itibarıyla...
CHP'nin değişmediği ve değişmeye niyeti olmadığı, bu yüzden de ülkeyi yönetemeyeceği kısa sürede bir kez daha görüldü.
CHP'li belediye başkanları, bu gidişle milleti daha çok pişman edecek gibi gözüküyor...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA