• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bunlar ne yaman çelişki! ERHAN GÜLENÇ

Bunlar ne yaman çelişki!

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.07.2019, 00:00

Siyasette tutarlı olmak çok önemli.
Ancak, maalesef siyasetçilerin tutarsız birçok icraat ve söylemlerine sık sık şahit oluyoruz. İşte benim son günlerde Ahmet Kaya'nın o meşhur şarkısındaki gibi "Bu ne yaman çelişki anne" dediğim 8 olay:

SOLUĞU BODRUM'DA ALDI

- Seçim sürecinde, "İstanbul'un kaybedecek tek bir dakikası bile yok.
Kente hizmet etmemi engelliyorlar" diyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçimi kazandıktan 3 hafta sonra 8 günlük izne çıktı ve soluğu Bodrum'da tatilde aldı.

- CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun belediye başkanlarına "Atamalarda mutlaka liyakatı esas alın, partizanca uygulamalara fırsat vermeyin" talimatı verdiğinin açıklanmasına rağmen İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde CHP'li 6 ilçe belediye başkan aday veya aday adayı, binlerce liralık maaşı olan koltuklara atandı. Ayrıca, İzmir'de bu işleri yapabilecek binlerce insan varken Büyükşehir'in 2 kritik şirketinin genel müdür koltuğuna da, sırf İP lideri Meral Akşener istiyor diye kent dışından iki isim oturtuldu.

ÖNCE BÜYÜKŞEHİR BİNASI

- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Dokuz Eylül Üniversitesi'nin Güzel Sanatlar Fakültesi'nin depreme dayanıksız olduğu ortaya çıkan binası kentte gündem olunca hemen devreye girdi ve bu binayı yıkıp imece usulüyle yenisini inşa edeceklerini açıkladı. Ancak, depreme dayanıksız ve olası bir depremde yıkılma tehlikesi olduğu bilimsel raporla tespit edilen Büyükşehir'in Konak'taki ana binası ile ilgili ise, şu ana kadar hiçbir adım atmadı.

- Öte yandan CHP İzmir Örgütü'nde partiyi seçim öncesi ve sonrasında eleştiren eski belediye başkanları ve üyeler tek tek disipline gönderilirken "CHP, Türkiye'yi nasıl yöneteceğini bilmiyor. Türkiye'nin sorunlarından nasıl kurtulacağına dair bir yol haritası yok" diyen İzmir Büyükşehir Belediye eski Başkanı Aziz Kocaoğlu ise, bunun dışında tutuldu.

İL BAŞKANININ ARABASI

- CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Karaburun'da belediye şirketine kendisini müdür atayıp maaş bağlatan Başkan İlkay Girgin Erdoğan'ı bu şirketten istifa ettirirken, bir ilçe belediyesinden kendisine makam arabası ve şoför tahsis ettirdiği ortaya çıkan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'le ilgili ise hiçbir adım atmadı.

- CHP'nin seçim öncesi 'Belediyelerde tek bir kişi bile işten çıkarılmayacak' vaadinde bulunmasına rağmen CHP'li belediyelerde işten çıkarmalar hala sürüyor. En son Torbalı'da 40 kişinin daha ekmeğinden edildiği kaydedildi.

KRİZ TELLALLARI KAYIPLARDA

- Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, mahallelerin seçilmiş temsilcileri muhtarları bir kenara koyup kurduğu 'Halk Meclisine' her mahalleden seçimle üye kabul etme kararı aldı. Yani, seçilmiş halk temsilcileri varken mahallelere eş muhtar atama telaşına düştü.
...Ve son olarak...

- 'Merkez Bankası faizleri indirirse dolar fırlar' diye ahkam kesip kriz tellallığı yapanların hiçbiri, dün faizin 4.25 puan indirilmesine rağmen kurların gerilemesi üzerine tek söz söylemedi, hatta ortalarda bile gözükmedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA