• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Ağaç savaşçılığından ağaç katliamına! ERHAN GÜLENÇ

Ağaç savaşçılığından ağaç katliamına!

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.11.2021, 00:00

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe'nin Çevre ve Sağlık Komisyonu Başkanı CHP'li Seda Öztüre'nin ailesine ait şirketin Aliağa'da yüzlerce zeytin ağacını kesip TIR Garajı ve lojistik merkezi yaptığını ortaya koyan çıkışı yankı uyandırdı.
Yeni Asır olarak görüştüğümüz Seda Hanım, "Seneler önce yapılmış bir şeydir o. Benim bilgim yok. Bu konuyla ilgili söyleyecek bir şeyim yok. Siz ne isterseniz yazabilirsiniz" dese de Boztepe'nin uydu fotoğraflarına dayanarak ortaya koyduğu bu tablo çok ciddi bir mesele...

MUTLAKA ÜZERİNE GİDİLMELİ
Öyle "Açıklama yapmıyorum" demekle geçiştirilebilecek bir mesele değil...
O yüzden mutlaka üzerine gidilmeli...
Zeytin Kanunu'na göre tek bir zeytin ağacı kesmek bile yasakken yüzlerce ağaç nasıl kesilmiş, buna kim göz yummuş, bu net bir şekilde ortaya çıkarılmalı. İdari ve hukuki anlamda da gereken yapılmalı.
Boztepe'nin uydu fotoğraflarıyla ortaya koyduğu bu tablonun ardından Seda Hanım'ın da o koltukta oturmayı sürdürüp sürdürmeyeceğine Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Yönetimi karar vermeli...

"350 BİN AĞAÇ DİKTİK" DEMİŞ
Bu arada olayın insanı hayal kırıklığına uğratan bir başka boyutu daha var.
O da şu: Gazetelerde 2010 yılında bir haber yayınlanmış. Seda Hanım'ın eşi olan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e en yakın isimlerden biri olan iş adamı Nezih Öztüre, haberde nasıl ağaç savaşçısı olduklarını anlatıyor.
"Türkiye'de 8 kireç fabrikası ile faaliyet gösteren Öztüre ailesi, en çok ağaç diken sanayici rekoruna doğru koşuyor" ifadeleri kullanılan haberde, Öztüre Holding Genel Koordinatörü Nezih Öztüre'nin Çeşme Yarımadası'nda kendine ait özel ormanlarda yaklaşık 10 bin ağacı olduğu, fabrikalarına diktikleri ağaç sayısının ise 350 bin'i bulduğu yönündeki sözlerine yer veriliyor. İnsan, o demeci okuyunca ve o sözler söylendikten bir süre sonra yapıldığı belirtilen ve yüzlerce zeytin ağacına kıyıldığını gösteren uydu fotoğraflarını görünce 'insanların sözlerine güven olup olmayacağı' konusunda bir bocalama yaşıyor!

İZDOĞA BANYO SABUNU ATAĞINA KALKTI!
İhale ilanlarını incelerken İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZDOĞA şirketinin ilginç bir ilanına rastladım. Buna göre belediyenin Körfez temizliği ve doğanın korunması ile ilgili yatırım ve faaliyetleri için kurulan şirket, 29 ton 604 kilogram beyaz banyo sabunu almak için ihaleye çıkmış... İnsan tabii ister istemez "Nasıl yani, Büyükşehir Belediyesi doğayı banyo sabunuyla mı koruyacak?" diye düşünmeden edemiyor.
Espiri bir yana araştırdım, yüzbinlerce liralık bu sabunlar personel için alınıyormuş. Edindiğim bilgilere göre şirket bunu toplu sözleşme kapsamında işçilerine dağıtacakmış. Bir de her yıl bu sabunlarla birlikte çalışanlara havlu da veriliyormuş... Çok ilginç doğrusu...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA