• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bu ısrar niye Soyer? ERHAN GÜLENÇ

Bu ısrar niye Soyer?

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16.11.2021, 00:00

Seçim öncesi 'loca fotoğrafları' ortaya çıkan Tunç Soyer, bir yerlerden aldığı destekle CHP tarafından aday yapıldı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Şimdi ise, belediyeyi adeta çiftlik gibi yönetiyor.
Kusura bakmasın ama bu net bir şekilde böyle. İzmir Köy-Koop Başkanı eşi Neptün Soyer'le enginar, süt, kavurma ticareti yapıyor. Bornova Anadolu Lisesi'nden arkadaşlarını belediyede yönetici kadrolarına yerleştiriyor.
Bazılarına çift maaş veriyor. Lise mezunu Başkanvekili Mustafa Özuslu'ya 3-5 ayrı yerden maaş ve huzur hakkı bağlanmasının önünü açıyor. Hatta bir ara makam şoförü Hüseyin Sezer'i belediyeye ait İZDENİZ'de yönetici bile yaptı. Şimdi ise ne yapıp edip Halkapınar'daki tarihi meslek fabrikasını Cittaslow yönetiminden arkadaşlarının bulunduğu İstanbullu Adıgüzel Vakfı'na vermeye çalışıyor.

İLK GİRİŞİM İSYAN ÇIKARDI
Soyer'in 113 yıllık tarihi binayı söz konusu vakfa vermek için yaptığı ilk girişim, geçtiğimiz ay belediye meclisinden vize alamadı. AK Parti, "İzmir'in tarihi binasının ne olduğu belli olmayan İstanbullu bir vakfa verilmesine izin vermeyiz" diyerek isyan etti. Bunun ardından CHP'nin ittifak ortağı İyi Parti'nin Grup Başkanvekili Kemal Sevinç de "Bu şekildeki bir devre onay verirsek meclis üyeleri olarak bizlere zimmet çıkar" dedi. Bu arada "zimmet çıkacağı" kaygısına kapılan çok sayıda CHP'li üye de toplantıyı terk etti. Soyer, bunun üzerine katılmadığı meclis toplantısının gündeminden bu maddeyi geri çekmek zorunda kaldı.

PERVASIZCA BİR ISRAR VAR
Ancak ne Sayıştay'dan çıkabileceği belirtilen zimmet kararı, ne de bununla ilgili ileride bir adli süreç yaşanabileceği uyarıları Soyer'i durduramıyor. Adeta pervasız bir şekilde İzmir'in tarihi değerini İstanbul'dan gelecek tanınmamış bir vakfa vermekte ısrar ediyor. Kamuoyunda yükselen tepkilere rağmen tarihi binayı Adıgüzel Vakfı'na vermek için yeni bir girişim başlattı. Vakıfla yapılacak protokolün metni değiştirildi. Daha önce binada "Tarım ve Teknoloji Üniversitesi" kurulacağı belirtilirken bu yeni protokolde "Tarım ve Teknoloji Yüksek Okulu"na çevrildi. Yeni protokolde eski protokolden çok da farklı bir madde yok. Sadece bunun bir ön protokol olduğu ve ileride meclis tarafından kesin protokol yapılacağı ve tahsis süresinin de orada belirleneceği vurgulanıyor.

CITTASLOW ARKADAŞLARI
Daha önce de yazdım Adıgüzel Vakfı'nın kurduğu Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksek Okulu'nun Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Rıdvan Yurtseven ve okulun danışma kurulu üyeleri Prof. Dr. Murat Barkan ve Bülent Köstem, Soyer'in Cittaslow Türkiye yönetiminden arkadaşları... Koskoca İzmir, böyle eş-dost-ahbap ilişkileriyle mi yönetilecek? İzmir'in tarihi yapıları bu tür ilişkiler üzerinden mi başka şehirlere verilecek? Bu binayı İzmir Ticaret Odası ve Ege Bölgesi Sanayi Odası da meslek yüksek okulu kurmak için belediyeden istiyor. Neden onlara verilmiyor da İstanbullulara veriliyor?
Bu pervasızca ısrar niye? Soyer, bunun hesabını İzmirliler önünde vermeli...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA