• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Brüksel’de olsaydı bak nasıl koşa koşa giderdi! ERHAN GÜLENÇ

Brüksel’de olsaydı bak nasıl koşa koşa giderdi!

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.12.2021, 00:00

Yeni Asır, farkını bir kez daha gösterdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in CHP'nin Kayseri'de yaptığı belediye başkanları çalıştayına katılmadığına dikkat çeken tek basın kuruluşu Yeni Asır oldu. Dün bu köşede ifade ettiğimiz gibi Soyer'in bahanesi ne olursa olsun böyle bir etkinliğe, hem de İzmir'den CHP'li tüm ilçe belediye başkanları tam kadro orada bulunmasına rağmen katılmaması CHP için bir krizdir. Nitekim, bu yazımızın ardından İl Başkanı'ndan ilçe başkanlarına kadar CHP İzmir örgütünde herkes dün Soyer'in neden Kayseri'ye gitmediğinin cevabını aradı. Suskunluğunu koruyan Soyer ise, nazire yaparcasına Ankara'ya gitti.

"SUÇLU CHP'NİN BİZZAT KENDİSİDİR"
Tunç Soyer, Seferihisar Belediye Başkanlığı yaptığı dönemden bu yana dillere destan yurtdışı seyahatleriyle biliniyor. Pandemi döneminde ara verdiği yurtdışı gezilerini şimdi yeniden hızlandırdı. İşte bir okurumuz da dünkü yazımızla ilgili espriyi sosyal medyada bunun üzerinden patlattı. Ben çok güldüm sizinle de paylaşmak istedim: "Burada suçlu CHP'nin kendisidir. CHP bu toplantıyı Belçika'da değil Kayseri'de yaparsa olacağı budur. Yurt içinde bir yerlere gitmek Soyer'de gıcık yapıyor, öksürtüyor. Toplantı eğer yurt dışında olsaydı Soyer nasıl koşa koşa ilk giden olurdu görürdünüz." Nasıl, doğru değil mi?

TERMİK SANTRALLER BU ÜLKE İÇİN GEREKLİ
Türkiye için enerji çok önemli. Çünkü cari açığın önemli bir kısmı enerji ithalatından kaynaklanıyor. Bu yüzden yerli kaynaklarla enerji üretimini artırmak stratejik bir önem arz ediyor. Nitekim son yıllarda rüzgar ve güneş gibi yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelik yatırımlarda ciddi bir artış var. Ancak bizim için termik santraller de önemini koruyor. Çünkü, Türkiye'de çok üst kalitede olmasa da önemli bir kömür madeni rezervi var. Bunları enerjiye çevirmek cari açığın başlıca ilacı. Böyle bir imkanımız varken neden bundan yararlanmayalım.

ÇEVRECİLİK İSTİSMARINA KANMAYALIM
Geçtiğimiz hafta Limak Holding'in özelleştirmeden satın aldığı Muğla'daki Yeniköy ve Kemerköy Termik Santralleri'ni gezdik. Genel Müdür Serhat Dinç çarpıcı bilgiler verdi. Buna göre, Türkiye'de toplamda 55 termik santral bulunuyor. Artan elektrik talebi ile birlikte Türkiye'de termik santrallerin elektrik üretimindeki payı her geçen gün artıyor. Elektrik tüketimi, kasımda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5,55 artarak 26 milyar 535 milyon 249 bin kilovatsaate yükselirken, üretim de yüzde 4,36 artarak 26 milyar 591 milyon 724 bin kilovatsaat oldu.

ALGI OPERASYONLARINA KANMAMALIYIZ
Bu dönemde (Kasım 2021), elektrik üretiminin yüzde 11,65'i hidroelektrik santrallerinden, yüzde 32,37'si doğalgaz santrallerinden, yüzde 16,35'i ise yerli kömür santrallerinden sağlandı. Hal böyleyken bu santralleri devre dışı bırakmaya yönelik çalışmalar bu ülkenin iyiliğine değildir. Tamam... Tabi ki çevreyi koruyacağız. Havamızın kirlenmesine izin vermeyeceğiz. Bunda sonuna kadar mutabıkız. Ancak bunu yaparken "çevrecilik" adı altında bu hassasiyetimizi istismar etmeye yönelik algı operasyonlarına da boyun eğmememiz gerekiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA