• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Mustafa Özuslu’dan CHP’lilere “Cuma’ya gidin” talimatı ERHAN GÜLENÇ

Mustafa Özuslu’dan CHP’lilere “Cuma’ya gidin” talimatı

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.01.2022, 00:00

CHP'nin başta camilerde ezanın Türkçe okutulması olmak üzere tek parti döneminde yaptığı birçok uygulama, mütedeyyin kitlelerde bir kırgınlık yarattı. O yüzden Türkiye'de muhafazakar kesimi oluşturanlar, CHP'ye o yıllardan beri mesafeli durdu. 28 Şubat askeri darbesi de aradaki uçurumu daha da büyüttü. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, şimdi ortaya bir "helalleşme" kavramı attı ancak içini dolduramadı. Dolayısıyla bunun siyasi bir manevradan başka bir şey olmadığı değerlendirmesi öne çıktı.
Öte yandan CHP'de Grup Başkanvekili Özgür Özel'in 4-6 yaş çocuklara verilen Kur'an kurslarını 'ortaçağ zihniyeti' olarak nitelendirmesi bu partinin içindeki 28 Şubatçı anlayışın asla sona ermeyeceğini de ortaya koydu.

ORTAÇAĞ DİYORLAR AMA...
İşte böyle bir ortamda Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in vekili CHP'li Mustafa Özuslu'dan çok konuşulacak çıkış geldi. CHP'nin Karşıyaka Belediyesi Meclis üyeleri, Başkan Cemil Tugay ve İlçe Başkanı Serdar Koç öncülüğünde geçtiğimiz günlerde Kent Restoran'da kahvaltıda buluştu. İçeriden bazı meclis üyelerinin anlattığına göre Özuslu, burada yaptığı konuşmada konuyu Kılıçdaroğlu'nun helalleşme söylemine getirdi ve "Bu çok önemli bir adım. Ayrıca, bizim camilere de gitmemiz gerekiyor.
Cuma namazlarına gidin. Oralarda olun.
Benim tarzıma uygun olmadığı için ben gidemem ama siz mutlaka gidin. Oralarda da olmalıyız. Cenazelere, taziye törenlerine katılın" diye konuştu.

HALK SAMİMİYETİ ANLAR
Bu halk samimi olanla olmayanı anlar ve puanını ona göre verir.
Bir yandan Kur'an kurslarına "ortaçağ zihniyeti" derken diğer yandan da "Cumalara gidelim. Oradaki insanlara ulaşalım" derseniz de samimi olmadığınız halkın nazarında şıp diye anlaşılır...
Önce samimiyet....

YENİ YILDA İLK İCRAATLARI BORÇ ALMAK
İZMİR'DEKİ ilçe belediyelerin yeni yılın ilk haftasında yapacakları meclis toplantılarının gündemlerini inceledim.
Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, 43 milyon lira kredi kullanmak için meclisten yetki istiyor. Biliyorsunuz Tugay, ilk seçildiğinde geçmiş dönemden kalan borçlar nedeniyle büyük sıkıntılar yaşamıştı. Ancak bu madde, borç belediyeciliğinin devam ettiğini gösteriyor.

BUCA VE ÇİĞLİ DE ALIYOR
Öte yandan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç da 50 milyon lira kredi kullanmak için bu hafta meclise başvuracak.
Bu arada Çiğli Belediye Meclisi gündeminde Başkan Utku Gümrükçü'ye de belediye ve kuruma ait Çiğli Gıda İnşaat Ltd. şirketi için iki ayrı borçlanma yetkisi verilmesi konusunda maddeleri bulunuyor. Borç alırken güzel de bir de bunun ödemesi var. Umarız, İzmir'deki belediyeler de gelirlerini artırıp lay lay lom belediyeciliğine kaçmadan tasarruf etmenin yolunu bulur ve bu borç sarmalından kurtulmayı başarır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA