• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Korsan şov, Kemal Bey’i çok kızdırdı Soyer protesto etti ERHAN GÜLENÇ

Korsan şov, Kemal Bey’i çok kızdırdı Soyer protesto etti

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.12.2021, 00:00

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz günlerde Kayseri'de yaptığı çalıştaya neden katılmadığı CHP örgütü ve kent siyasetinde tartışılmaya devam ediyor. Herkes bu sorunun cevabını arıyor. Yeni Asır olarak medyada sadece bizim dikkat çektiğimiz bu 'krizle' ilgili çok önemli bilgiler geldi.

Soyer'in İzmir'den CHP'li tüm ilçe belediye başkanlarının gittiği, ayrıca İstanbul'dan Ekrem İmamoğlu, Ankara'dan da Mansur Yavaş'ın yer aldığı çalıştaya katılmamasının altında meğer Kılıçdaroğlu'na yönelik bir 'protesto' yatırıyormuş.

KÜRSÜYE DAVETSİZ ÇIKMIŞ
Biliyorsunuz Soyer, Kılıçdaroğlu'nun 4 Aralık'ta Mersin'de düzenlediği mitinge koşa koşa gitmişti. Soyer, mitingden çok sayıda fotoğraf da paylaşmıştı. Kılıçdaroğlu'nun miting için kurulan platformda ev sahibi konumundaki Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve eşleriyle birlikte katılımcıları selamlarken Soyer de platforma çıkmış ve halkı onlarla birlikte selamlamıştı. Meğer, Soyer platforma davetsiz bir şekilde, korsan olarak çıkmış. Bunun üzerine bir de şov yapar gibi bol bol fotoğraf ve selfie çekince Kılıçdaroğlu'nu tepkisini toplamış.

PROTESTO İÇİN GİTMEMİŞ
Kılıçdaroğlu'nun bu rahatsızlığını aktardığı kurmayları da Soyer'i uyarmış.
Çok bozulan Soyer de Kayseri'ye bunu protesto etmek için gitmemiş. Güvenilir bir kaynağın aktardığı bilgiler bunlar...
İzmir'de birçok icraatıyla tepki toplayan Soyer'i parti içi siyasette pek parlak günler beklemiyor gibi... Biz de işte bu yüzden Büyükşehir Belediyesi'nin Fevzipaşa Bulvarı'ndaki Çukur Han'ı kiralama kararı almasıyla ilgili bugün 1. sayfamızdaki manşet haberimize biraz da bu yüzden "Soyer'in bir ayağı 'Çukur'da" başlığını attık. Zira, 2024'teki yerel seçimlerde Soyer'in yeniden aday gösterilmeyeceği yorumları giderek yoğunlaşıyor.

KÖPEK SORUNUNA DOĞRU NEŞTER!
Köpek ve kedileri çok seviyorum.
Ancak, sokak ve meydanların köpek istilası altında olmasının da ciddi bir sorun olduğunu düşünüyorum.
Tabii ki, onların da yaşama hakkı var ancak uygun bir formülle bu istilanın da bir şekilde son bulması gerekiyor. Şimdi Başkan Erdoğan, dün bu sorunla ilgili önemli bir açıklama yaptı. Sokaklarda bulunan başıboş hayvanların yerinin barınaklar olduğunu söyleyen Erdoğan, "Şimdi ben buradan birinci derecede büyük şehirlerimiz olmak üzere tüm belediye başkanlarıma sesleniyorum.
Sahipsiz hayvanlar için lütfen sıcak ve güvenli barınaklar kurarak gıda artıklarından hayvan maması üretimini teşvik ederek pek çok gönül kazanabiliriz, gönül kazanabilirsiniz" dedi. Hem hayvanların yaşam hakkının korunması hem de şehirlerin bu sorundan arındırılması için bu çok doğru bir adım olacak. Umarız, İzmir'de de bu sorun çözülür.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA