• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bornova’daki bu büyük utanç CHP’ye yeter! ERHAN GÜLENÇ

Bornova’daki bu büyük utanç CHP’ye yeter!

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.12.2021, 00:00

Bornova Belediyesi'nde maalesef rezaletler bitmiyor. Daha önce CHP'li Belediye Başkanı Mustafa İduğ'un 3 yardımcısının İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın bir konuşmasının çarpıtılması olayıyla ilgili Meclis üyeleri önünde tartıştıkları ve birbirlerine küfür ettikleri ortaya çıkmıştı. Şimdi de taciz, tehdit ve baskı skandalı patladı. Belediyede yaşandığı belirtilen taciz olayı ve mağdur çalışan Gülistan Tilkici'nin şikayeti üzerine konunun yargıya intikal ettiği aylardır konuşuluyordu. Ancak taciz olayının faili olduğu ileri sürülen Alişan Han hakkında açılan bu davanın geri çekilmesi için mağdur Tilkici ve ona destek veren Genel İş Sendikası 7 Nolu Şube Temsilcisi Özgür Genç'in ölümle tehdit edildiği iddiaları ortalığı karıştırdı.

BU AYIP TEMİZLENMELİDİR
Skandal o kadar çığırından çıktı ki, sendika belediye önünde eylem yaparak "Sorumlulardan hesap sorulsun" talebinde bulundu.
Mağdur Tilkici'nin Ankara'da Genel Merkez'e gidip CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'yla görüşmesine rağmen rezaletin bu boyuta gelmesinin önlenememesi CHP için çok büyük bir utançtır. Bu utanç da CHP'ye ve yaşananların sorumlularına yeter de artar bile. Yaşanan rezalet temizlenemezse CHP bunun altında kalır.

SOYER'DEN 'DURUMU KURTARMA' ÇABASI
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile arayı düzeltmek için atağa geçti. Biliyorsunuz bu köşede Soyer'in Kayseri'de Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla yapılan belediye başkanları çalıştayına gitmediğini duyurmuştuk.
İzmir'den CHP'li tüm ilçe belediye başkanlarının yer almasına ve İstanbul'dan Ekrem İmamoğlu, Ankara'dan da Mansur Yavaş'ın gelmesine rağmen Soyer'in bu çalıştaya katılmamasının neresinden bakarsanız bakın CHP için bir kriz olduğunu vurgulamıştık.

GENEL BAŞKANI ZİYARET ETTİ
Nitekim daha sonra da sorunun Soyer'in CHP'nin Mersin mitinginde platformdaki CHP liderinin yanına izinsiz çıkıp selfieler çekmesinden kaynaklandığı ve bu konuda uyarılan Soyer'in tavır alarak Kayseri'ye gitmediği yönünde konuşulanları aktarmıştık. Soyer, bu olayın ardından Kılıçdaroğlu ile arayı düzeltmek için atağa geçti. Soyer, Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEMSEN) yöneticilerini toplayarak soluğu Genel Merkez'de aldı. Soyer ve beraberindekiler Kılıçdaroğlu ile görüştü.
Bu ziyaret CHP kulislerinde Soyer'in "durumu kurtarma çabası" olarak nitelendirildi.
Tunç Soyer durumu kurtarabildi mi önümüzdeki günlerde anlarız ancak işi zor gözüküyor...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA