• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Soyer, yiyemediği Gökçe’yi zayıflatma operasyonu başlattı ERHAN GÜLENÇ

Soyer, yiyemediği Gökçe’yi zayıflatma operasyonu başlattı

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.01.2022, 00:00

İzmir Büyükşehir Belediye eski Başkanı Aziz Kocaoğlu, tek adamdı. Tunç Soyer, seçildikten sonra ise kurumda çift başlılık oluştu. Soyer'in Büyükşehir'i öğrenme döneminde iplerin ucu büyük ölçüde Genel Sekreter Buğra Gökçe'nin elindeydi. Eşi Neptün Hanım da Soyer'e artık, "Genel Sekreterin senden daha çok ön plana çıkıyor. O kim? Buna bir çare bul" uyarısında bulunmaya başlamıştı. İşi iyice abartan Gökçe de sosyal medyada belediye icraatlarını neredeyse kendisi başkanmış edasıyla lanse ediyordu.

GENEL MERKEZ'DEKİ GÜCÜ
Buca Metrosu ihalesi dönüm noktası oldu. Soyer ve Gökçe ihalenin kime verileceği noktasında ters düştü ve bir kırılma yaşandı. Neticede Soyer'in istediği oldu ve ihale 529 milyon lira fazla teklif vermesine rağmen ikinci sıradaki Gülermak Ağır Sanayi A.Ş.'ye verildi. İşte bu süreçte Soyer, Gökçe'yi görevden almak istedi.
Ancak gücü yetmedi. Bu mücadelede ilk raundun galibi Gökçe oldu. Çünkü Genel Merkez'de çok güçlü abileri ve koruyucuları vardı. Parti içi dengelerin de etkisiyle Gökçe koltuğu korumayı şimdilik başardı.

YOL ARKADAŞINI ALDI
Ancak dediğim gibi bu ilk raunttu.
Soyer, şimdi yeni bir hamleyle Gökçe'nin 'altını boşaltmak' için kadro operasyonu başlattı. İlk olarak Gökçe'nin Ankara yıllarında bir dönem aynı evi bile paylaştığı yol arkadaşı Eser Atak'ı Genel Sekreter Yardımcılığı'ndan aldı. Atak'ın tenzili rütbe ile ESHOT Genel Müdür Yardımcısı yapılacağı yerine ise, Fen İşleri Dairesi Başkanı Özgür Ozan Yılmaz'ın getirileceği belirtiliyor. Öte yandan Soyer'in yine Gökçe ve Atak gibi Ankara Çankaya Belediyesi'nden gelen ve şu an Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanı Funda Erkal Öztürk'ü de görevden alacağı belirtiliyor.
Park Bahçeler Daire Başkanı Çiğdem Aşıcı, Ulaşım Dairesi Başkanı Mert Yaygel gibi isimlerin de görevden alınması bekleniyor. Soyer'in ilk bulduğu fırsatta Gökçe'yi de göndermek istediği artık belediye koridorlarında herkesin bildiği bir gerçek olarak dillendiriliyor.

FİYASKONUN ETKİSİ
Yeni Asır olarak Büyükşehir Belediyesi'nin yüz milyonlarca lira harcamasana rağmen bir türlü sağlıklı çalıştıramadığı tam adaptif trafik yönetim sistemiyle ilgili yaşanan fiyaskoyu sık sık İzmir'in gündemine getirdik. Bu sistemle ilgili çalışmaları yürüten Ulaşım Dairesi, görevden alınan Genel Sekreter Yardımcısı Eser Atak'a bağlıydı.
Yine görevden alınacağı belirtilen Ulaşım Daire Başkanı Mert Yaygel de bu sistemde bütün süreci yöneten isimdi. Fiyaskonun sonunun böyle olması kaçınılmazdı

EŞİNİN KAVGASI SONU OLDU
ESHOT Genel Müdür Yardımcısı Turgay Akkaya da görevinden alındı. Akkaya'nın ismi geçtiğimiz günlerde eşinin trafikte önünü kestiği bir ESHOT otobüsünün şoförünü "Ben Genel Müdürün karısıyım" diyerek tehdit ettiği haberleriyle gündeme gelmişti. Akkaya, sosyal medyada da çok konuşulan bu olayın kurbanı oldu.

BAŞARININ BEDELİ!
Bu arada Tunç Soyer, Genel Sekreter Yardımcısı Yıldız Devran'ın emekliliğini istedi. Soyer'in bu göreve İklim Değişikliği ve Çevre Koruma Kontrol Dairesi Başkanı Şükran Nurlu'yu getirmeyi planladığı belirtiliyor. Devran, Harmandalı Çöp Depolama Alanına kurulan ve bugün belediyeye on milyonlarca lira gelir getiren enerji tesisinin mimarlarından biri olarak biliniyordu. Yani kendisi için "Başarının bedelini ödedi" de diyebiliriz!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA