• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Mutlu ol! Bu bir emirdir! ERHAN GÜLENÇ

Mutlu ol! Bu bir emirdir!

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05.01.2022, 00:00

Şu İzmir'de gün geçmiyor ki, herhangi bir belediyede skandal yaşanmasın... Son bomba Gaziemir Belediyesi'nden... Önceki akşamki belediye meclisinde CHP'li Başkan Halil Arda, AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca'nın konuşması sırasında kendisine "Sen" diye hitap etmesi üzerine toplantıyı yarıda bitirmiş ve salondan çıkmıştı. Tabii Başkan böyle yaparsa şürekası ne yapar! Evet evet bildiniz, daha beterini yapar...

İŞÇİLERE SKANDAL TALEP
İşte Arda'nın sağ kolu olan Başkan Yardımcısı Necati Kırmaz, belediye işçilerine fıkra gibi bir talimat vermiş... Kırmaz, belediyenin çöp kamyonları arkasında çalışan temizlik işleri personeline, "Neşeli şarkılar söyleyin, halk sizi mutlu görsün, oylarımız artsın" demiş.
Bu neyin kafası anlamak mümkün değil... Bunun gerçekten de Uğur İnan Atmaca'nın konuyla ilgili paylaşımında dediği gibi yönetmen Sinan Çetin'in 12 Eylül askeri darbe döneminin cunta uygulamalarını anlatan "Mutlu ol, bu bir emirdir" filminden bir farkı yok... Zihniyet aynı... O filmdeki komutan vatandaşa "Resmi olarak mutlu olmanı söylüyorum, niye mutlu değilsin? Mutlu ol bakayım, mutlu ol.
Bak oğlum mutlu ol mutlu... Hiii yap bize bakalım. Niye mutsuz mutsuz bakıyorsun?
Mutlu ol diyorum" diye çıkışıyordu.

BİR DAHAKİ DÖNEM ZOR
Ben de evlere şenlik uygulamalarıyla gündemden düşmeyen Başkan Arda ve Yardımcısı Kırmaz'a söylüyorum: Mutlu olun mutlu... Hasbelkader geldiğiniz koltuğun tadını çıkarın... Çünkü, bu evlere şenlik icraatlarla bir dahaki dönem için adaylık konusunda işiniz çok ama çok zor görünüyor...

'POWERBANK'LERİN EFENDİSİ BAŞKAN!

BORNOVA Belediye Başkanı Mustafa İduğ da çok enerjik bir başkan... Adaylık sürecinden bu yana ekip değiştirdikçe enerjisi de artıyor. Önce CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat'la ekip oldu. Ardından ondan ayrıldı bir diğer İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ile yakınlaştı. Özkan genel başkan yardımcılığından düşünce ondan da ayrıldı. Şimdi ise, rotayı Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve CHP İl Başkanı Deniz Yücel'in ekibine kırdı.

270 BİN LİRALIK SATIN ALDI
Geçtiğimiz günlerde belediyede güvenlik amirinin isminin karıştığı 'taciz' skandalı ve sendikanın bu nedenle yaptığı eylem yüzünden başı ağrıyan Mustafa Başkan, ilginç bir ihaleye çıktı.
Özel Kalem Müdürlüğü aracılığıyla yapılan ihalede tek teklif sahibi İzmirli bir firmadan 270 bin liralık powerbank satın aldı. Bir de işin şu boyutu var: Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de dostlarına belediye bütçesinden 364 bin liralık hediye paketi almıştı. O öyle yaparsa bir dahaki seçimde olası rakibi Mustafa Başkan yapamaz mı? Bal gibi yapar ve yaptı işte.

SANA DA BRAVO RIDVAN BAŞKAN!
İZMİR Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı geçtiğimiz Eylül ayında belediyeye ikinci el bir pikap araç almak için ihaleye çıktı. Ancak CHP'li Kemalpaşa Belediyesi aradığı 2. el pikabı 81 vilayet, 973 ilçe arasından ancak Artvin'in Hopa ilçesinden bulabildi... İhaleye sadece Hopa'dan Adnan Üçüncü diye bir vatandaş katıldı ve belediye 161 bin liraya Türkiye'nin öbür ucundan bir pikap aldı. Bu da belediyecilikte bir başarı tabii!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA