• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
‘Arka odaların’ ipliği pazara çıkmaya başladı ERHAN GÜLENÇ

‘Arka odaların’ ipliği pazara çıkmaya başladı

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.03.2023, 00:00

İzmir'de şehre katkı sağlayacak kentsel dönüşüm gibi önemli proje ve yatırımlara set çeken bir meslek odaları gerçeği var. Başta Şehir Plancıları olmak üzere bazı odalar, kentte yapılmak istenen her işe dava açıyor. İşte biz de Yeni Asır olarak geçtiğimiz günlerde art arda iki gün yayınladığımız manşetlerle Şehir Plancıları Odası ve İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubelerinin nasıl belediyelerin arka odası haline geldiğini ortaya koyduk.

BELEDİYELERDEN MAAŞ ALIYORLAR
ŞPO İzmir Şubesi yönetiminin 3 üyesi, Büyükşehir Belediyesi'nden maaş alıyor.
Yedek yönetim kurulu üyelerinin 7'si de yine Büyükşehir ve ilçe belediyelerde çalışıyor.
Bu arada İMO İzmir Şube Başkanı Eylem Ulutaş Ayatar İZSU'dan, Şube Sekreteri Aynur Gündoğdu ise, Karşıyaka Belediyesi'nde ücret alıyor. İşte bu yüzden biz bu odaları "belediyenin arka odası" olarak nitelendirdik. Nitekim Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi dün yaptığı açıklamayla bu tespitimizi teyit etti.

"İDARENİN GÖRÜNMEYEN YÜZÜ"
JMO İzmir Şubesi, Belediye Başkanı Tunç Soyer'i eleştirdikleri bir konuda cevabın belediyeden değil İMO İzmir Şubesi'nden geldiğini belirterek bu şube için "İdarenin görünmeyen yüzü" yakıştırmasında bulundu. Anlaşılan, Yeni Asır'ın manşetleriyle arı kovanına soktuğu çomağın ardından bazı meslek odalarının nasıl "arka oda" haline dönüştüklerini ortaya koyan gelişmeler çorap söküğü şeklinde gelecek... Bu arada son söz olarak şunu belirtelim... Tabii ki, odalar yeşile ve doğaya sahip çıksın, tabii ki İzmir'de doğru işler yapılması için kendi uzmanlık alanlarıyla ilgili tavırlarını ortaya koysun.
Ancak kentsel dönüşüm gibi hayati projelerin bile engellenmesine neden olan ideolojik ve 'arka oda' bağnazlıklarının İzmir'in gelişimine engel olmasına neden olan yapılanma da artık değişsin...

İSTİFACILAR KIRKPINAR'IN KONTENJANI ÇIKTI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 3 Mart'taki 6'lı masa toplantısının ardından yaptığı açıklamalar sonrası partide arka arkaya istifalar yaşandı.
İzmir'de en çok dikkat çeken ise, İl Başkanı Sinan Bezircioğlu'nun daha 1-1.5 ay önceki il kongresinde yönetimine aldığı Oktay Kırmızı ve Metin Taşdemir'in istifa etmesi oldu. Hatta Taşdemir'in haftasonu falan demeden CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nu bulup kendisine CHP rozeti taktırması tam bir "nazire yapmak" oldu.

HÜSMEN BEY'E EKSİ YAZAR
İlk başta bu istifaların İl Başkanı Bezircioğlu'nun hanesine eksi yazacağı düşüncesindeydik.
Neticede daha 1-1.5 ay önce listesine aldığı iki ismi doğru seçemediği gerçeği ortadaydı. Ancak görüştüğümüz İl Başkanlığı'na yakın kaynaklardan, istifa eden bu iki ismin de Bezircioğlu'nu il kongresinde destekleyen İl eski Başkanı Hüsmen Kırkpınar'ın kontenjanından yönetime alındığı yönünde bilgiler edindik.
Durum böyleyse bunun eksisi Bezircioğlu'ndan çok, milletvekili adayı olmak isteyen Hüsmen Kırkpınar'a yazar...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI