• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Türkiye’deki 14 seri katil ERKİN USMAN

Türkiye'deki 14 seri katil

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28.04.2010, 00:00
Türkiye'de kayıtlara geçmiş seri katillere bakıldığında Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından verilen listede 14 kişi bulunuyor.
Ayhan Kartal - İzmir Canavarı olarak da tanınan Kartal, 1985'te ilk cinayetinden sonra 1989'da yine bir erkek çocuğunu tecavüz ederek öldürdüğünde akl-i ehliyeti olmadığının ispatı ile ikinci kez yatırıldığı Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde aynı koğuşu paylaştığı bir seri katil tarafından öldürülüyor.
Ali Kaya - "Bebek Yüzlü" olması özelliğine sahip olan Ali Kaya işadamlarını öldüren ve bunun ona verilen bir emir olduğunu bildirenlerden. Açıklaması da şöyle: "Allah beni çağırıyor. Hakkımı almak için ben Allah'ın yanına gidip geleceğim."
Süleyman Aktaş (Çivici Katil) - Kurbanlarının kafalarına ve özellikle gözlerine çivi saplıyor. Ali Kaya ile birlikte, Ayhan Kartal'ı koğuşta öldürüyorlar. Açıklamaları da şöyle: "Hastaneden çıkınca tekrar çivileyeceğim.", "Çivi görünce dayanamıyordum, insanların kafalarına çakmak istiyordum hep."
Adnan Çolak - Artvin'de köyünde yaklaşık 11 yaşlıyı öldüren ve bunlardan altısına tecavüz eden bir seri katil. "Yaşlı insanları öldürüyorsam da bunlar zaten zamanlarını doldurmuşlar."
Fatih Erdem - Muntazam kesikler ile marangoz veya cerrah olduğu düşünülen Erdem, bilinen 10 cinayetin faili. Ama kendisi yakalanamadı.
Yavuz Yapıcıoğlu - Tornavidacı katil olarak tanınıyor çünkü kurbanlarının kafasına tornavida saplayarak öldürüyor.
Durmuş Anuçin - İstanbul'un ilk seri katili olan "Mobilyacı" lakaplı Seyit Ahmet Demirci ile girdiği iddia nedeniyle seri katil olmuştur. Bilinen 9 kurbanı vardır.
Seyit Ahmet Demirci - Çocukken arkadaşı ile çalıştıkları bir mobilyacı dükkanının bodrum katında saldırıya uğrayınca kurtulmuş olmasına rağmen arkadaşının tecavüzüne şahit olmuştur. Yıllar sonra tecavüz saatine yakın bir saatte girdiği mobilyacıda, bodrum katındaki mobilyaların adı geçince aşağı inip tek kurşunla kişiyi infaz etmiştir.
Orhan Aksoy - "Kolici Katil" olarak bilinen Aksoy kurbanlarını suda bekleterek kokuyu önlemiş sonra da onları kolilemiştir.
Hamdi Kayapınar - Mart 1998 - Ocak 2001 arasında işlediği cinayetlerden şu an hala yargılanmaktadır.
Erdinç Tümer - Polis tarafından hala aranıyor, evli ve 22 yaşında.
Tarkan Sitemkar Uysal - Eylül 99 - Mart 2000 arasında 2 kişiyi otelde öldürdü.
Yüksel Atkın - Beş kişiyi öldürdüğü biliniyor.
Son olarak da, 4 kişiden oluşan katil grubu var. Birarada, özellikle kadınlara, tecavüz ettikten sonra işkence ederek öldürüyorlar.
4 seri katili ile Türkiye seri katil açısından çok korkutucu olmasa da, yaşanan cinsel suçlar ile dünya çapında bilinen bir ülke. Son yaşanan üzücü Pippa Bacca cinayeti ile de unutulmayacak.

küpe
Hayat ve sanat bütün olarak kavranır.
Picasso

fıkra
Aydınlatma

Dekoratör Temel dekorasyonunu yaptığı dairenin bütün elektrik düğmelerini duvar mağıdının altında bırakmış.
Niçin?
"Müşterisi gizli aydınlatma istemiş de ondan..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA