Karşıyaka'ya Kadın Eli Değsin Derneği Başkanı Necla İsbir geçtiğimiz hafta boyunca Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde birçok kapıyı çalarak, kadınların başta yaşam hakkı olmak üzere tüm haklarda eşit temsiliyet isteklerini resmi olarak talep ettikleri imza kampanyasını anlattı. Toplanan 2500 imza Türkiye Millet Meclisi'ne teslim edildi ve Cumhuriyet Halk Partisi ve Adalet ve Kalkınma Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Halkların Demokratik Partisi grup başkan vekilliklerine kampanya hakkında detaylı bilgi verildi. Partilerin tümü bu konu hakkında derneğe geri dönüşüm yapacaklarını bildirdi.
Kampanya hakkında ayrıca CHP milletvekilleri Şafak Pavey ve Binnaz Toprak bilgilendirildi.
İmza kampanyasına katılan Karşıyakalılara Meclis'ten olumlu sonuç alamadıkları takdirde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gidecekleri konusunda söz veren Karşıyaka'ya Kadın Eli Değsin Derneği Yönetimi geri dönüş için beklemede olduklarını belirterek, "Top artık Meclis'te" diyor.
kentten
74 ülkenin çocukları Seyrek'te buluştular
Gediz Üniversitesi'nin 74 ülkeden öğrencileri, Türkiye sevdalısı... Türkçe konuşuyor, yemeklerimize bayılıyorlar, kültürümüzü de tanımaya çalışıyorlar. En son, kına gecesinden damat tıraşına geleneksel Türk düğününü canlandırdılar...
Kimi Güney Kore'den, kimi Brezilya'dan, kimi Hollanda'dan, kimi Güney Afrika'dan... Konuştukları dil, pasaportlarını taşıdıkları ülke farklı; onları buluşturan ortak nokta ise Gediz Üniversitesi. 74 ülkeden gençler, İzmir Seyrek'teki kampuste 4 yıllık lisans eğitimi alıyor. Büyük bölümü ilk senelerinden itibaren bizden biri gibi oluyor, Türkçe öğreniyor, Türk yemeklerine bayılıyor.
Kültürümüzü yakından tanımaları için de çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor. En son Türk düğününü canlandırdılar. Geleneksel kıyafetlerimizi giydiler, kına gecesinden damat tıraşına ne varsa hepsini başarıyla uyguladılar. Davul ve zurna eşliğinde Harmandalı, Zeybek, Damat Oyunu bile oynadılar. Hocaları ve Türk yaşıtları da onları yalnız bırakmadı, alkışlarıyla destekledi.
ege'den
Çandarlı kalkınıyor
Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Çandarlı sahil esnafıyla kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.
Dikili Belediyesi Çandarlı Kültür Evi'nde gerçekleşen toplantıya, Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Fen İşleri Müdürü Hasan Koşar, Belediye Meclis ve Encümen üyeleri Ahmet Canseven, Murat Durak, Çandarlı Şubesi Zabıta Amiri Ali Turgut ve çok sayıda esnaf katıldı.
***
Çandarlı Mahallesi sahil esnafının sorun, görüş, öneri ve isteklerini dinleyen Başkan Tosun esnafa hitaben yaptığı konuşmasında şöyle konuştu:
"Tüm ekiplerimiz, hem halkımıza hem de tatil döneminde ilçemize gelecek misafirlerimize huzurlu bir ortam yaratmak için başta sahil şeridi olmak üzere tüm ilçe genelinde düzeni sağlamak için çalışmalarını sürdürüyor. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren hep sizlerin, esnafımızın, köylümüzün, halkımızın yanındayız."
küpe
Yanlışlım fare deliğinden bile geçer, doğruluk kapılardan sığmaz.
H.W. Show
günün fıkrası
Çikletini verin
Amerika'da gangsterler zengin bir adamın yolunu kesip, tepeden tırnağa soymuşlardı. Anadan doğma kalan milyoner,
"Bari bir tek şey bırakın..." diye yalvardı.
Gangsterlerin reisi, yanındakilere emretti:
"Şunun çikletini geri verin..."
laflama
* Bir Japon firması duygusal robot üretmiş. Eyvah artık kadınlar kocalarına, "Robotların bile duyguları var ama sen kazmanın tekisin. Boyun posun devrilsin heriiiif" diyecek. Bir erkek olarak çok kınıyorum Japonları!
* Issız bir adaya düşsem tapusunu kimseye vermem hacıııı!
* Cemal Süreya demiş ya, "Saat onikiden sonra bütün içkiler şaraptır." Ben de diyorum ki naçizane, "Saat onikiden sonra bütün kadınlar şarap gibidir."
* "Sarışın kadınlar aptal olur" tezi bilimsel olarak çökmüş. Abi, bunu bilim ciddi ciddi araştırmış mı ya? Benim tanıdığım bütün kadınlar benden çok daha zeki. İster sarışın, ister esmer, ister kumral. Yeter ki kadın olsun, çamurdan olsun!
İbrahim Ormancı'dan
