• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Türkiye’de en yaygın baba tiplerine bakın ERKİN USMAN

Türkiye’de en yaygın baba tiplerine bakın

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.06.2017, 00:00

Avrupa'nın önemli araştırma ve danışmanlık şirketlerinden biri olan XSIGHTS 'in Türkiye'de gerçekleştirdiği "Baba Tipleri Araştırması" sonuçlarına göre yüksek şefkatli ve kontrolcü babalar, Türkiye'de en yaygın baba tipleri arasında ilk sırada yer alıyor.
Bu araştırma sonucuna göre, Türk babalarını en fazla tanımlayan üç tip öne çıkıyor.
Bunlar, yüksek şefkatli ve kontrolcü, yüksek şefkatli ve destekçi, yüksek destekçi ve kontrolcü baba tipleri. Yüksek şefkatli ve kontrolcü baba tipi yüzde 35 oranıyla Türkiye'de en yaygın baba tipi.
Yüzde 34 oranıyla yüksek şefkatli ve destekçi babalar ikinci sırada geliyor.
Yüksek destekçi ve kontrolcü baba tipinin genel içerisindeki oranı ise yüzde 31.

Tatlı sert baba (Yüksek şefkat ve kontrol): Şefkat ve kontrol seviyesi yüksek olan babalar çocuğun hatalı davranışlarını cezalandırdıkları gibi doğru davranışlarını ödüllendiriyor. Bu tip babaların çocuklarına olan sevgisini de gerek davranışlarıyla, gerekse sözleriyle göstermekten kaçınmadıkları gözlemleniyor. Çocuklarının kararlarına müdahale ederek, çocuğu için en doğru kararları kendisinin alabileceği görüşünü benimsiyorlar.

Yumuşak başlı baba (Yüksek şefkat ve destek): Çok şefkatli ve çok destekçi babaların, çocukları hata yaptığında veya yanlış davrandıklarında kontrolcü babaların tersine ceza sistemi uygulamadıkları gibi, iyi davranış sergilediklerinde ödül sistemi de uygulamadıkları gözlemleniyor. Bu tip babalar çoğu zaman çocuğunun isteklerini kendi isteklerinin önüne koyuyor. Öte yandan, bazen çocuklarının sorumluluğunda olan görevleri kendileri üstleniyorlar. Çocuklarının ihtiyaçları ise her koşulda kendi ihtiyaçlarından daha önce geliyor.

Mükemmeliyetçi Baba (Yüksek destek ve kontrol): Bu tip babalar, daha çok mükemmeliyeti arayan babalar olarak özetleniyor.
Çocuğunun herhangi bir yanlış yapmasını önlemek için bazen onun yapması gereken görevleri bile kendisi yerine getirebiliyor.
Çocuk hata yaptığında veya yanlış davrandığında ise uyguladıkları bir ceza sistemi olduğu gözlemleniyor.
Aynı şekilde doğru davranışları da ödüllendiriyorlar. Herhangi bir yanlışı önlemek için çocukları adına karar alma eğiliminde oldukları gözlemleniyor. Bu tip babalar, kendi ihtiyaçları ve çocuklarının ihtiyaçları arasında denge kurabiliyor.
2004 yılında Londra'da kurulan XSIGHTS, analitik düşünce ve sadeliğe inanan bir araştırma şirketi.
Xsights'ın önerileri en sade ve uygulanabilir olmasıyla öne çıkıyor

ÇEŞME VE SAKIZ'DA MEKSİKA RÜZGARI

Türkiye'nin lider gemi taşımacılığı şirketlerinden Turyol, 1 yıl önce Çeşme'den başlattığı Sakız seferlerine Türkiye'ye gelen Güney Amerikalı turistleri de dahil etti.
Honest Travel ile yaptığı işbirliği doğrultusunda İstanbul, Kapadokya, Pamukkale, Efes ve Meryemana'yı ziyaret eden turistleri günübirlik Sakız'a da götüren Turyol yetkilileri, turizm çeşitliliğinin artması için çalıştıklarını söyledi.
Geçtiğimiz günlerde Çeşme'den Sakız'a geçen 110 kişilik Meksikalı kafileye, Turyol Yönetim Kurulu Üyesi Kadir İnandı ve Honest Travel Group Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Deveci de eşlik etti. Kafileyi Sakız Adası Belediye Başkanı Manolis Vournous ve Belediye Halkla İlişkiler Müdürü Rena Domigou karşıladı. Belediye Başkanı Vournous, günübirlik gelen Güney Amerikalıları adalarında misafir etmekten çok büyük mutluluk duyduklarını belirterek Turyol ve Honest Travel Group'a işbirliği nedeniyle teşekkür etti. Bazı Yunan adalarının tur programlarında bulunduğunu, ancak Turyol ile Sakız Adası'nı da programa dahil etmekten memnun olduklarını belirten Honest Travel Group Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Deveci, "Ülkemizin büyülü yerleri Kapadokya, Pamukkale, Efes ve Meryemana'yı ziyaret eden misafirlerimizin Turyol vasıtasıyla Sakız'ı görmelerinden de mutluyuz. Turyol'a ve Sakız Belediyesi'ne gösterdikleri misafirperverlik nedeniyle teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA