• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Ukrayna mı, Ukranya mı? ERKİN USMAN

Ukrayna mı, Ukranya mı?

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.09.2017, 00:00

Bir televizyon kanalında 'Best Model' yarışması yayınlanıyordu.
Geceyi sunan bayan ile organizatör sonuçları açıklarken, Ukraynalı kızı sahnye çağırırken, 'Ukranya' diye bağırıp duruyordu.
'Yanlış mı duyduk acaba?' dedik kendi kendimize.
Organizatör tekrar tekrar anons ediyordu:
"Ukranya, Ukranya..." Sovyetler Birliği dağıldıktan sonra Ukrayna'nın adı değişmiş olmalı.
Öyle ya... Coğrafyada çok değişiklik oluyor.

***

Beş altı yıl öncesinde, güzel kızlar ülkesi Ukrayna'da tarihi bir yapının önünde öpüşen gençleri görmüştüm. Sarışın, boylu poslu, fıstık gibi kızlar gözlerimin önünden gitmiyor. Ama o günlerde de 'Ukranya' değildi orası.
Televizyonlarda ağzı olan konuşuyor.

'KAMERA ELİNDE GELECEĞİN CEBİNDE'

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen 'Kamera Elinde Geleceğin Cebinde' Kısa Film Yarışması, yaptığı her yatırımın hayallerine bir adım atmak olduğunu bilen katılımcıları bekliyor! Yarışmaya başvurmak isteyenler için son tarih 29 Eylül!
3 Nisan'da başvuruları başlayan 'Kamera Elinde Geleceğin Cebinde' Kısa Film Yarışması için son başvuru tarihi 29 Eylül 2017.
'Küçük birikimler, büyük mucizeler yaratır!' sloganıyla, Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) tarafından bu sene dördüncüsü düzenlenen yarışmada dereceye girenler, 12.000 liraya varan ödüller ve çeşitli hediyeler kazanacak.
Toplumda finansal bilincin artmasına katkıda bulunmak hedefiyle düzenlenen ve yurtiçi ile yurtdışından tüm katılımcılara açık olan yarışmaya cep telefonuyla çekilen videolarla da katılmak mümkün.

BİR FESTİVAL BÖYLE BİTTİ

Dikili Kültür-Sanat, Bilim- Düşünce ve Emek Festivali'nin son gününde sahneye çıkan Türk Halk Müziği'nin sevilen gruplarından Grup Mecaz, hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı. Konser öncesi düzenlenen panelde de adalet, cumhuriyet ve demokrasi konuşuldu.
Dikili Belediyesi tarafından bu yıl geniş kapsamlı düzenlenen ' Dikili Kültür-Sanat, Bilim-Düşünce ve Emek Festivali'nin kapanış konserinde Türk Halk Müziği'nin sevilen gruplarından Mecaz sahne aldı. Grup Mecaz üyeleri, seslendirdikleri türkü ve ezgileriyle Dikili Atatürk Meydanı'nı dolduran hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı.
Coşku içinde geçen konserde konuşma yapan ve Dikili'ye gelmekten dolayı mutlu olduklarını belirten Grup Mecaz'ın solisti Zeynel Demir, Zafer Bayramı coşkusunun yaşandığı bir gecede zafer türkülerini söylemenin onur verici olduğunu ifade etti. Yaklaşık 2.5 saat sahnede kalan son dönemin parlayan yıldızı Grup Mecaz'ın ezgilerine binlerce müziksever de eşlik etti. Yaz nüfusu 500 bini aşan ilçede gerçekleştirilen ve 3 gün süren festival, bayram tatili öncesinde tüm bölgeyi eğlenceye doyurdu. Birbirinden ünlü sanatçı, siyasetçi, akademisyen ve sivil toplum örgütü temsilcisini ağırlayan festivalde, konuklar tadına doyulmayacak anlar yaşadı.

ÇOK ŞÜKÜR

Bankaya yeni bir memur girer.
Bir masa verilir, oturur. Ama masada kağıt, kalem ve bilgisayar, hiçbir şey yok.
Genç çok sinirlenir, kendisine verilen numaralardan depo müdürlüğü olarak bildiğini çevirir.
Karşısına ilk çıkan kişiye bağırıp çağırmaya, küfretmeye başlar.
"Ne dalgacı heriflersiniz. Kreş mi kardeşim burası? Hemen istediklerimi getirin, gelirsem dağıtırım orayı ona göre."
Telefondaki ses sakin bir tonla cevap verir:
"Siz kiminle konuştuğunuzu biliyor musunuz?"
"Hayır...Kiminle konuşuyormuşum bakalım?"
"Ben bu bankanın müdürüyüm."
Çocuk yutkunur.
"Peki siz kiminle konuştuğunuzu biliyor musunuz?"
"Hayır..."
"Ohhh, çok şükür...."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA