• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Türk tarımı ve beklenen devrim ERKİN USMAN

Türk tarımı ve beklenen devrim

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.09.2017, 00:00

Amerika, İsrail ve Avrupa'nın yaklaşık 60 yıldır kullandığı, Türkiye'de henüz pek bilinmeyen, Türk tarımını kurtaracak devrim niteliğinde bir çözüm olan "Solucan ve Solucan Gübresi" üretimi, Muğla'nın Akkaya Köyü Mahallesi'nde başladı.
Muğla'nın dünyaca ünlü turistik beldesi Akyaka'dan yola çıkan genç girişimci çift Sultan ve Hıdır Albay; ana ocakları olan Akkaya Köyü Mahallesi'nde kendilerine ait yerde "Solucan ve Solucan Gübresi" üretimine başladı.

Özellikle İsrail'in 'Solucan Gübresi' kullanarak çöllerde yaptığı tarımla yüksek verimli, organik ürün aldığına dikkat çeken Albay Çifti; "İsrail tarım topraklarının tamamına yakınında solucan gübresi kullanıyor ve İsrailliler bizim Kurban Bayramı kutladığımız gibi solucan bayramı kutluyor. İsrail'de kanserli insan sayısı sıfır, Türkiye'de ise kanserli insan sayısı 70 binden fazla!..
Bilimadamlarımız; sürekli gerileyen tarımsal üretimimize ve her geçen zamanda çoraklaşan arazilerimize, (Verimlilik Çözümü) ararken, aslında çözüm belli:
Solucan Gübresi. Türkiye olarak biz, yeni yeni farkına varmaya başladık. Tamamen organik olan solucan gübresi ile yapılan tarımsal üretimlerde; hem ürün kalitesi hem verimlilik artıyor hem de verimi düşen çorak topraklar da yenilenerek, verimli doğal hallerine dönüşüyor" diyor.

Albay çiftinden son bir not daha... Son iki yıldır Solucan Gübresi ile ilgili araştırmalar yaptıktan sonra bu yılın Şubat ayında üretime başladıklarına dikkat çeken Albay çifti şöyle diyor:
"Hayatımıza sessiz sedasız giren devrimlerden biri de kuşkusuz 'yeşil devrim'dir.
Biz buna kısaca batı hegemonyasının çifte standardı diyoruz. Batı dünyası kendi kullanmadığı, yasakladığı, sağlığa zararlı kanserojen ne kadar kimyasal gübre ve ilaç varsa bizim gibi tarım ülkelerine sattığı için. Sanayi devrimi ile köyden kente göçün arttığı yıllarda kırsalda yaşayan insan sayısının azalması ile uçsuz bucaksız tarım arazilerini ekip biçmek hayli zorlaşmıştır. Bu gereklilik tarımda makineleşme ve kimyasal gübre icadını beraberinde getirmiştir. Amerika'da II. Dünya Savaşı'nın başlaması ile tarım arazilerinde çalışabilir insan sayısının iyice azalması, tarım arazilerinde gübreleme ve işçi sıkıntısını doğurmuştur.
Bu sıkıntıya kendine özgü çözüm geliştiren Amerika, az insanla milyonlarca ton üretilebilen kimyasal gübreleri geliştirmiş, tarım arazilerinde kullanmıştır."

Karşıyaka'da herkes için hergün spor var

Karşıyaka Belediyesi, büyük ilgi gören ücretsiz sabah sporu etkinliklerini bu sezon da sürdürüyor.
Talep üzerine yeni dönemde aktivite noktalarını yaygınlaştıran belediye; Bostanlı Rekreasyon Alanı, Muharrem Candaş Spor Salonu, 1912 Zühtü Işıl Spor Salonu, Zübeyde Hanım Parkı, Tersane Kafe yanı ve Nazım Hikmet Parkı'nda Karşıyakalıları sporla buluşturuyor.

HEDEF BİLİNÇLİ SPOR

Her gün farklı etkinliklerin gerçekleştiği programda, sabah sporunun yanı sıra yoga, gyrokinesis, pilates ve zumba dersleri de yer alıyor. Güne sağlıklı ve zinde başlamak isteyen Karşıyakalılar, sporun yanı sıra eğlenme ve sosyalleşme fırsatı da buluyor.
Sezonun ilk gününden itibaren alanları dolduran sporseverler, sunulan hizmet için Karşıyaka Belediyesi'ne ve Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar'a teşekkür etti.
Daha fazla insanın, bilinçli şekilde spor yapmasını sağlamak için çalıştıklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Bu sezon daha fazla branşla ve daha fazla noktada vatandaşlarımıza spor imkanı sunuyoruz.
Uzman eğitmenler eşliğinde gerçekleşen etkinliklerimiz ücretsiz ve yaş sınırı yok.
Sağlığı uygun olan, güne zinde başlamak isteyen herkesi bekliyoruz" dedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA