• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bayraklı’da Çakmur’u şaşırtan manzara... ERKİN USMAN

Bayraklı’da Çakmur’u şaşırtan manzara...

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.10.2017, 00:00

1942 yılında İzmir'de doğdu. Buca Umurbey İlkokulu, Buca Ortaokulu ve Namık Kemal Lisesi'nden sonra, 1969 yılında İzmir İktisadi Ticari Bilimler Yüksek Okulu'nu bitirdi.
Askerlik hizmetinin ardından İzmir İhracatçı Birlikleri'nde raportör olarak çalışmaya başladı. 1971 yılında Cumhuriyet Halk Partisi'nden Buca Belediye Başkanlığı'na seçildi ve bu görevini 1973 yılına kadar sürdürdü. 1973 ve 1977 genel seçimlerinde de İzmir'den milletvekili seçildi.
Bakanlar Kurulu'nda iki kez Gençlik ve Spor Bakanı olarak görev aldı. 26 Mart 1989 yerel seçiminde, Başkan Burhan Özfatura'ya karşı kazanıp İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Başkanlığı, Özfatura'ya karşı kaybettiği 1994 yerel seçimlerine kadar sürdürdü.
Belediye Başkanlığı döneminde de, Bayraklı'daki ilkel mezbahayı yıktırıp Buca Kaynaklar'daki entegre et tesislerini kurdu.
İzmir Körfezi'nde yolcu taşımacılığını başlattı. Metro ihalesine ilk imzayı attı. Büyük Kanal Projesi ve TANSAŞ'ı geliştirdi. Tarihi Asansör'ü restore ettirip çağdaş kafe ve gazinolarla donattı.
İşte İzmir'in bu eski Belediye Başkanı Yüksel Çakmur, geçtiğimiz salı günü Bostanlı'dan İzmir otobüsüne adım attığı zaman saatler 10.30'u gösteriyordu.
İki-üç dakika sonra otobüs adamakıllı doldu. Bir genç yerini Çakmur'a vermek istedi. "Sağol" dedi ama ısrar karşısında dayanamadı...
Etrafını saranlar Çakmur'la özlem giderirken, otobüs Bayraklı'ya varmıştı.
Başkan kara tarafına baktı, birbiri ardına yükselen apartmanlar karşısında ağzı bir karış açık kaldı.
Şaşkındı Çakmur...
Yıllarca süren Belediye Başkanlığı sırasında sinek kondurmaya bile kıyamadığı alanda mantar gibi yükselen apartmanlar karşısında küçük dilini yutacak gibi olmuştu. "Olmaz... Bu topraklara kıyılamaz..." dedi ve gözleri ufka dikip konuştu. "Buralara da mı kıyılacaktı?" dedi ve sessizliği tercih etti.
Otobüsten bir alkış yükseldi. Gerisi öfkeli sözlerle gelecekti ama Çakmur izin vermedi.
Zaten otobüs de Alsancak'a varmıştı.

OKAN YÜKSEL PARKI AÇILDI

Karşıyaka Belediye Meclisi, "yaşadığı kente unutulmaz hizmetlerde bulunmuş değerlerimizi hayatta oldukları günlerde onurlandırmak" ilkesinden yola çıkarak, aldığı bir meclis kararıyla, gazeteci, yazar ve usta şair Okan Yüksel'in adını, Şemikler Mahallesi 6287 sokakta yapımını tamamladığı parka verdi.
73 yılı bulan yaşantısı süresince asla rüzgarı arkasına almamış Okan Yüksel'in adını taşıyan parkın açılışında her kesimden yüzlerce hayranı tören alanını doldurmuşlardı.
Hepsi Okan Yüksel'i çok güzel anlattılar. Sıra Okan Yüksel'e geldi. Okan Yüksel'in 55 yıllık mesleki ve sosyal yaşamından kesitler alarak zenginleştirdiği tarihi ve efsanevi konuşması tek kelimeyle muhteşemdi.
Herkes tarafından büyük keyifle dinlendi ve büyük alkış aldı. "Türkiye Başarı Ödülleri Kurulu" adına Tuncer Eşsizhan, Sabahattin Sakıpağa, Kemal Zorlu, Nevzat Güzelırmak, Mahmut Evren, Yavuz Tunç ve Ahmet Diker; Okan Yüksel ile Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar'a "Dr.
Behçet Uz Üstün Başarılı Hizmet ve Liyakat Onur Ödülü" takdim etti. 3 saat süren töreni keyifle izleyenlerin yoğun alkışları ile "Okan Yüksel Kültür ve Habitat Parkı"nın tabelası açıldı.

CUMHURİYET BAYRAMI İÇİN HAZIRDAYIZ!

Önümüzdeki Pazar günü, Cumhuriyetimizin 94'ncü yıldönümünü kutlayacağız. Cumhuriyet coşkusunu şimdiden yaşamalıyız.
Evlerimizi, iş yerlerimizi, okullarımızı Ay Yıldızlı şanlı bayraklarımızla ve Atatürk fotoğraflarıyla süslemeliyiz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA