• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kitapseverlerin büyük buluşması yarın akşam ERKİN USMAN

Kitapseverlerin büyük buluşması yarın akşam

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.10.2017, 00:00

Dilkökü kanserine yakalanan annesinin adını yaşatmak için Bergama'nın Hacıhamzalar köyünde 3600 kitaplı / bilgisayarlı kütüphane açan oğul Şeyhoğlu'nun; başka köylerden de istekler gelince bir çırpıda Bergama'da 10 köy kütüphanesi açması ve giderek zincire dönüşen bu 'Kitabın kırsala yürüyüşü ' hareketinin bugün ülke çapında ulusal bir markaya dönüşü ve sayının 47'ye ulaşması karşısında kendilerine omuz veren / kitapla- ulaşım hizmetleriyle zincire katkıda bulunanlara birer şilt ile teşekkür etmesi zorunluluk oldu.
'Köylerde Rönesans' şiarıyla ortaya çıkan ana - oğul Şeyhoğlular, özel kütüphanecilik tarihimize unutulmaz bir imza attılar, tarih oldular.
Kültür Bakanlığı'nın da yakından takip ettiği bu köyleri kütüphanelendirme çalışmasının yeni halkası çok yakında Mardin merkezde açılacak.
Ardından da bir başka ilde..
Binlerce kitap, açılışlara taşınan yüzlercebinlerce kitapsever, şiir dinletileri, türküler, halkoyunlarıyla, yemekli açılışlarla destana dönüşen 15 yıl...
' Ben'in ' Biz'e dönüştüğü bu imecede Şeyhoğlu Ailesi'ne el verenlerin kimler olduğu da ihmal edilmemeliydi, onlar da unutulmayanlar sayfasında yer almalıydı.
Kimler miydi onlar ...
Ayhan Yıldırım, Avram Ventura, Adnan Gündüz, Avni Aydemir, Bülent Önder, Cengiz Güven, Doğan Vapurcu, Fadim Baylan, İbrahim Bilecan, Öcal Uluç, Şükret Sevgener, Nail Çetin, Özcan Durmaz, Yasin Peker, Yılmaz İstanbullu, Yunus Demir...
Adı unutulan varsa da herhalde onlardan özür dilerler.. Sonuçta, aydınlanmayıaydınlatmaya gönül verenler/ öncü olanlar bir geceyle bu serüveni geniş kitlelere anlatmalı, bilgilendirmeliydiler. Amacı ve nelerin yapıldığını... Kısaca, rapor vermeliydiler kitapseverlere...
"Biz, bu konuda desteğe hazırız" diyen Denge Okulları ve bu okulun kurucusu Alaaddin Kurt, "Yapılan iş aydınlatma ise biz tribünde değil, sahada olmalıyız" diyerek bu organizasyona ortak oldu.
Yarın saat 18.30'da Karşıyaka Belediyesi / Çarşı Kültür Merkezi'ne gelenler bu etkinliğin ayrıntılarına tanıklık edebilirler.
Gecenin özel konukları: Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ile Ortopedi- Travmatoloji Profesörü / İnsan Hakları Savunucusu Profesör.Dr. Veli Lök olacak...

MHP İzmir'de hareket var!

Ve, 7 yıl Bayraklı İlçe Başkanlığı yapan Taşkın Işık, Sivil Toplum Kuruluşları ve Vakıflardan Sorumlu İl Başkan yardımcılığına getirildi.
Bayraklı İlçe Başkanlığı'ndan sonra 2.
Bölgeden milletvekili adayı olan Taşkın Işık, yeni görevine başlarken, Genel Başkanımız sayın Devlet Bahçeli'ye her zamankinden daha fazla sahip çıkmalıyız. Ülkemizi saran terör belasından temizlemeliyiz" dedi ve ekledi: "2019 yılında İzmir'de güçlü bir ekiple tüm belediyelerde iddialı ve kararlıyız.Yenilenen İl Yönetimi bizleri daha güçülü, daha dinamik kılacaktır."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA