• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kütüphaneler zincirini kutladılar ERKİN USMAN

Kütüphaneler zincirini kutladılar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.10.2017, 00:00

Rasime-Recai Şeyhoğlu Kütüphaneler Zinciri'nin (RRŞKZ) 15. Yılı Dayanışma Ödülleri töreninde İzmir'in bilim, sanat ve edebiyat çevreleri bir aradaydı. Töreni Gülay Köse yönetti. Nüket Nürmeriç'in iki şarkısı ile renk kattığı gecenin ilk konuşmasını Alaaddin Kurt yaptı. 15 yıldır aydınlanma-aydınlatma çabalarını sürdüren Şeyhoğlu Kütüphaneler Zinciri'nin Türkiye için önemine değinen Suat Çağlayan, "Kitap-kütüphaneaydınlanma eksenli" bir konuşma yaptı.
"Türkiye çapında açılan Rasime- Recai Şeyhoğlu Kütüphaneleri sadece ülkemiz için değil, dünyaya model olması gerekir"diyen Prof.
Dr. Veli Lök ile "Biz kitabın öznesi olan bir uygarlığın ve toprağın çocuklarıyız" diyen Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç gecenin özel konuklarıydı.
Zincire kitapla, ulaşım ve çeşitli yollarla katkıda bulunan Avni Aydemir ile Avram Ventura, Bülent Önder, Cengiz Güven, Doğan Vapurcu, Erkan Sevinç, H.
İbrahim Bilecan, Adnan Gündüz. Öcal Uluç, Fahir Işıksız, Özcan Durmaz, Yılmaz İstanbullu, Yasin Peker,Yunus Demir, Şükret Sevgener, Tuna Arslan, Mertol Akı'a birer şilt hediye edildi.
Geceye Bergamalı, Salihlili, Aliağalı, Gördesli konuklarla birlikte eğitimci ve sağlıkçılar, Denge Koleji yöneticileri ve Şeyhoğlu'nun yakınları katıldı.

Para, daima para...

Bir ağır sıklet boks şampiyonu yolda taarruza uğramış, karşısına çıkan iki haydut cebindeki cüzdanını almışlardı.
Boksör de hemen gidip karakola durumu şikayet etmiş. Komiser sordu:
"Cüzdanınızda kaç para vardı?.." "l600 lira." "Haydutlar güçlü kuvvetli miydiler?" "Yok canım. Sinek gibi adamlardı." "Peki, bu koca gövdenizle nasıl baş eğdiniz onlara? Yumruklarınızı işletseydiniz ya!" "Cüzdanım yüzünden" diye cevap verdi boksör ve ekledi: "Bu kadarcık para için dövüşseydim, sonra menecerim neler derdi bana?..." Mestan Şakrak'tan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA