• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Marmaris’e bir Kent Orkestrası ERKİN USMAN

Marmaris’e bir Kent Orkestrası

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.11.2017, 00:00

Norveç'te yaşayan Dünyaca ünlü Türk müzikolog İrfan Akdokur Marmaris'te, Marmaris Kent Orkestrası'nı kurarak, çalışmalara başladı. Aslen Adanalı olan ve tatillerini 40 yıldır Marmaris'te geçiren, 35 yıldır Norveç Drognoll Üniversitesi Tröndelag Caz Konservatuarı'nda Öğretim Üyesi olarak "Dünya Müzikleri" konulu ders veren Müzikolog İrfan Akdokur, beraberinde piyano öğretmeni Ömer Gülbaharlı, şan öğretmeni Teoman Aras ve perküsyon - bateri sanatçısı Ender Karaarslan'la birlikte Marmaris Kent Orkestrası'nı kurdu.
Önceki gün (18 Kasım 2017) kendisine ait Adress Marmaris Müzikevi'nde verdiği bir resepsiyonla Marmaris Kent Orkestrası'nın kuruluşunu açıklayan Akdokur, Haziran 2018'de Norveç'teki görevinden emekli olacağına dikkat çekerek, "Marmaris Kent Orkestrası projem aslında yurda, Türkiye'ye dönüş projem. Çok değerli müzik sanatçısı arkadaşlarımızla kuruluşumuzu tamamladık. Bundan sonra hedefimiz 7 'den 77'ye yaş sınırlaması olmaksızın yeteneğine güvenen sanatçıları, sanatçı adaylarını Marmaris Kent Orkestrası bünyesinde bir araya getirmek. Klasik Batı Müziğinde olması gereken bütün enstrümanları içeren bir toplulukla, sanırım 70 - 80 kişilik bir orkestramız olacak ve konserler vereceğiz. Bünyemizde müzik eğitimi ve yetiştirme kursları da olacak" dedi.

ŞÖHRETLER KARMASIYLA TEŞEKKÜR GECESİ

2002 yılından bu yana İzmir, Manisa, Balıkesir, Bolu, Tokat, Karaman, Muğla topraklarında açılmış Rasime - Recai Şeyhoğlu Kütüphaneleri'nden haberiniz olmuştur mutlaka.
Ana- oğul Şeyhoğluların ellerindeki avuçlarındaki parayı ve kitabı ' Köylerde Rönesans ' şiarıyla bu aydınlanma- aydınlatma çabasına harcadığına tanık olanlardanım ben.
Dile kolay, binlerce onbinlerce kitap var bu kütüphanelerde. Vali yardımcılı/ kaymakamlı/ il ve ilçe milli eğitim müdürlerinin/ şairlerin ve yazarların katıldığı açılışlarda şiir/ piyano/ gitar/ / bağlama/ viyolonsel dinletilerinin gerçekleştiğine tanığım.
Düşünebiliyor musunuz, bu açılışları kah Yekta Güngör Özden kah Öcal Uluç kah Feyza Hepçilingirler kah Öner Yağcı kah Tayfun Talipoğlu kah Burçin Büke gibi bilim- edebiyat insanları yapıyor, Mehmet Atilla/ Ferhat İşlek/ Bülent Habora/ Dinçer Sezgin/ Hüseyin Peker/ Ferda İzbudak Akıncı/ Mukadder Özakman/ Efdal Sevinçli/ Zeki Büyüktanır/ Asım Gönen gibi şair ve yazarlar da kah şiir okuyor kah konuşmalar yapıyor.
Ta Ankaralardan çellist, İstanbul'dan besteci- piyanist getiriliyor kitabın bayramına... Evet, açılışlar tam bir şölen..
Mustafa Güzelgöz'ün eşekli kütüphaneciliğini Şeyhoğlu Ailesi bir başka şekilde sürdürüyor. Bugün, Rasime- Recai Şeyhoğlu Kütüphaneler Zinciri ulusal bir marka durumunda. Kadir kıymet bilenler de anne Şeyhoğlu'nun adını yaşatıyor. İzmir'de bir caddede Bolu'da ise il turizm ve kültür müdürlüğünde Rasime Şeyhoğlu ölümsüzleşti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA