• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Öğrenciler yarışıyor ERKİN USMAN

Öğrenciler yarışıyor

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.03.2018, 00:00

İzmir, Expo'da gerçekleşecek olan Bilim Kahramanları Buluşuyor First Lego League organizasyonu 'Hidrodinamik Suyun Yolculuğu' temalı yarışmaya 2'nci kez katılıyor. Projenin koçları Filiz Erek ve Hayriye Tombak, amaçlarının, öğrencilerin kodlama ve robotik becerilerini geliştirirken aynı zamanda yaşadığı dünyayı ve çeyreyi daha iyi gözlemleme, anlama ve problem çözme konusunda sorumluluk sahibi bireyler olarak yetiştirilmesi olduğunu söyledi. Temel amacı suyu korumak olan yarışmada öğrenciler hem ekip bilincini kavrayıp ortak çalışmayı öğrenme hem de hazırlamış oldukları anketlerle ve el ilanlarıyla sosyal sorumluluk projesi oluşturarak toplumu bilinçlendirmeyi amaçlıyorlar.
Hazırladıkları projeyle su sarfiyatını azaltmayı amaçlamışlardır. Bu projede konforun sağlanması ve sıcak su sarfiyatının azaltılması amacıyla, sıcak su devresine sıcak ve soğuk sudan ayrı bir üçüncü sıcak su dönüş hattı eklenerek hem ilk kullanımdaki su sarfiyatını azaltma hem de süreyi azaltma anlamında iyileştirme sağlayarak ülkenin su kaynaklarının daha verimli kullanılması, su tasarrufu sağlanılması amaçlanmış olup ülke ekonomisine büyük katkı sağlanacaktır.

GURUR VEREN TABLO

Projeye katılan öğrenciler: Demir Ege Şimşek, Buket İnal, Sırma Pelin Yazıcı, Rüya Albahar, Yağız Yaşar, Göktuğ Sipahi, Arhan Ermiş, Alper Aydoğdu, Ege Gözen, Barkın Yaman, Berkay Çınar. Ekibin yazılımla ilgili bölümünde daha yoğun çalışan Yağız Yaşar bu sene 8'inci sınıf olduğunu ekim ayından bu yana arkadaşlarıyla zorlu bir süreç yaşadıklarını ve yaptıkları çalışmalar sayesinde sınav stresinden kurtulduğunu, ufkunun genişlediğini söyledi.
Öğrenci velileri ise sponsor arayışında, toplantı desteğinde, malzeme, kaynak bulma konusunda ve takım oluşturma etkinliklerinde yer alarak çocuklarıyla iletişim içinde olduklarını ve çalışmalar boyunca eğlenceli ve aynı zamanda rekabetçi bir ortamda bulunduklarını belirttiler. Projenin koçları Filiz Erek ve Hayriye Tombak projeye genelde özel okulların katılımının daha yüksek olduğunu, bu nedenle devlet okulu olarak böyle bir organizasyonun içinde olmalarından dolayı mutlu olduklarını söylediler ve "Atakent Erdoğan Kibarer Ortaokulu Robotik Takımı olarak projede bizi destekleyen Okul Müdürümüz Rahmi Önder Karamustafaoğlu başta olmak üzere tüm veli ve öğrencilerimize teşekkür ederiz" dediler.

NİCE 15 YILLARA NECDET KESTELLİ

Köşe yazarlığı yapmak, hele bir spor dalının her türlü ayrıntısını irdelemek zor iş. Bizim Necdet Kestelli eski bir yıldız tenisçiydi, kortlara veda ettikten sonra Yeni Asır'da Tenis Köşesi hazırlamaya başladı. Dile kolay tam 15 yıl geçmiş, aralıksız, her hafta daha zengin bilgilerle... 210 hafta durdurak bilmeden devam.
Gerek İzmir'deki tenis sporunun ayrıntılarına sürekli girmek, özellikle Kültürpark Tenis Kulübü'nden haberler vermek ve de Türkiye ile dünya gündemini değerlendirmek uzman işi. Necdet Kestelli de bu işin uzmanı, kompetanı. Nice 15 yıllara başarılarla diyoruz, Kestelli'ye.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA