• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP’deki yerel seçim kulisleri ERKİN USMAN

CHP’deki yerel seçim kulisleri

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.03.2018, 00:00

CHP'de kurultay ardından oluşturulan PM'den sonra yeni MYK'nın belirlenmesinin ardından şimdi gözler yerel seçim çalışmalarına ve olası bir revizyona çevrildi. CHP'li kurmayların AK Parti-MHP ittifakından sonra her an erken yerel seçim olabileceği seçeneğini masaya yatırdığını söyleyelim...
Peki İzmir'de görev yapan 22 ilçe ile Büyükşehir Belediye başkanlığında bir revizyon olur mu ve olursa nasıl bir değişim yaşanır? Kulislerde kalacak, gidecek ve yeni isimlerin olduğu birkaç iddia ciddi bir şekilde konuşuluyor...
CHP Genel Merkez kurmaylarına yakın kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre, CHP İzmir'de Büyükşehir Belediye Başkan adaylığında ibre tekrar Aziz Kocaoğlu'ndan yana değilmiş. İddianın devamında aktarılan bilgi de şöyle: Büyükşehir'de oklar Kamil Okyay Sındır, Hüseyin Mutlu Akpınar ve Tunç Soyer'i gösterirken, CHP'li 22 ilçede de çok derin bir revizyon olacağı yönündeymiş.
Biz de bu iddiayı araştıralım dedik ve sorduk, soruşturduk...
Aklımıza gelen ilk soru şöyle oldu:
Aziz Kocaoğlu'nun yeniden Büyükşehir adayı gösterilmemesi durumunda ilçelerde değişiklik olur mu? Olursa hangi isimler koltuğunu kaybeder? Bu konuda ortaya atılan iddialar, ilçelerde de değişim olacağı yönündeydi. Peki, ilçelerde yeniden aday gösterilmeyeceği iddia edilen isimler kimler?
Bu sorunun cevabında satır satır karşımıza şu isimler çıktı:
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalkılıç Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Ibrahim Şenol Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar.

Partide adı geçen yeni isimler

CHP Genel Merkez kurmayları bazı ilçeleri yeniden güncellemek istiyor. Kurmaylar özellikle derin ayrışmaların olduğu ilçelerde ya parti örgütünün yakından tanıdığı, ya da gençlik kollarından gelen başarılı genç isimlere görev verme eğilimde. İşte bu ilçelerden biri olan Buca'da ibre örgütün çok yakından tanıdığı bir isim olan mimar Erkut Tamay'ı gösteriyor. Değişimin yaşanacağı kulis bilgisinin dolaştığı bir diğer ilçede Bornova olarak öne çıkıyor. İddialara göre genel merkez kurmayları bu ilçede bir metal yorgunluğu olduğundan, bu sorunu aşmak için kenti bilen genç, dinamik, başarılı bir isme görev vermek istiyor. İlçeyi yakından bilen önemli isimlerden detaylı bir referans alan kurmaylar, Bornova için ince eleyip sık dokuduğu çalışmada Okan Karlıdağ'a görev verme eğilimindeymiş.
Hemen belirtelim Okan Karlıdağ, CHP'nin 12 Eylül'den sonra seçilmiş ilk İzmir İl Gençlik Başkanı ve ODTÜ mezunu, başarılı bir şehir plancısı.

GELECEKLERİN LİSTESİ BELLİ

Her şeyi son dakikaya sıkıştırmak istemeyen CHP Genel Merkez kurmayları Bergama, Çeşme, Çiğli, Gaziemir, Karabağlar, Menemen, Tire ve Urla ilçelerini de değişim radarına almış durumdaymış.
Genel merkeze yakın kaynaklar Bergama'da İdris Yavuzyılmaz, Çeşme'de Ekrem Oran, Çiğli'de genç siyasetçi Umut Barış Ballıkaya, Gaziemir'de Umut Tekin, Karabağlar'da Fahri Elmas, Menemen'de Nurgül Uçar Aktuğ, Tire'de mevcut ilçe başkanı Hakan Şenoyar ve Urla'da PM Üyesi Mehmet Ali Çelebi'nin değişimin gömleğini giyerek CHP'nin belediye başkanı olabileceği iddiasını öne çıkarıyor. Görülüyor ki, artık CHP Genel Merkezi'nin ışıkları İzmir için gecenin geç saatlerine kadar yanmayacak.
Açıkçası başta CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere, CHP kurmaylarının İzmir'de köklü bir değişimin fitilini ateşlediğini ve seçime de dinamik bir kadro ile girmek için harekete geçtiğini söyleyebiliriz.
Yani CHP Genel Merkezi, İzmir'in röntgenini çekmiş durumda. Yorulanlar, geri kalanlar, halkıyla sıkıntı yaşayanlar belirlenmiş ve trenden indirilecek! Tren de çok yakında kalkacakmış...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA