• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
“Karşıyaka’nın Filizleri” için bir sergi daha!.. ERKİN USMAN

“Karşıyaka’nın Filizleri” için bir sergi daha!..

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.04.2018, 00:00

Mustafa Canaydın, 1966-71 yıllarında Karşıyaka Basketbol Takımı'nda oynamış, Galatasaray'ın çoğu kulüp taraftarınca centilmenliğiyle zihinlerde yer etmiş rahmetli başkanı Özhan Canaydın'ın kardeşi.
Karşıyaka'nın örnek delikanlısı, Karşıyaka Belediyesi'nin sivil toplumla olan ilişkilerinin öznesi Feruz Bozarslan'la geçtiğimiz günlerde bir araya gelen Canaydın, Bozarslan'la birlikte bir proje geliştirdi.
Feruz, biliyordu ki Canaydın, sualtı dünyasıyla iç içe. Biliyordu ki sualtı canlılarıyla haşır neşir. Biliyordu ki elinde bu dünyayla ilgili sayısız görseller var. "Bu görselleri Karşıyakalılarla paylaşalım ve elde edilen geliri Karşıyaka'nın filizlerine aktaralım.
Ne dersin?" dedi. Canaydın, "Seve seve" deyince başladılar hazırlıklara...
Sonuç; 2 Nisan'da 'SUALTI RENKLERİ FOTOĞRAF SERGİSİ' açıldı.
Karşıyaka'nın Filizleri Projesi kapsamında okutulan öğrenciler için önemli bir kaynak oluşturulacaktı. Canaydın memnun, belediye memnun!O gün sergi açılışında kimler yoktu ki... Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar, Kültür Müdürü Nail Çetin, şairyazar Avram Ventura, Canaydın'ın Türkiye İş Bankası'ndan emekli arkadaşları, Recai Şeyhoğlu, Musa Ağacık, 1881 Derneği Başkanı Borga Sezer, Vehbi Moğol, Karşıyaka Filizleri Projesi'nin koordinatörü Yiğit İstanbul, KSK Spor Kulübü'nden Secder Akıncı ve çok sayıda Karşıyakalı...
1947'de Bursa'da doğmuş, üniversiteyi İzmir'de İktisadi Ticari Bilimler'de okumuş Mustafa Canaydın, aynı zamanda Bankacılık Enstitüsü mezunu.
Uzun yıllar baba mesleği olan tekstil dokumacılığı ile uğraştı. 1977 yılında İş Bankalı oldu ve Antalya Şubesi'nden 1998 yılında emekli oldu. "Sergimin gelirinin Karşıyaka Filizleri Projesi kapsamında bir işe yarayacağı düşüncesinden duyduğum mutluluk, her şeye bedel. Ev sahipliği yapan belediyemize ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diyen Canaydın, şu günlerde mutlu mu mutlu.

HALICILAR YENİ BİR ENERJİ ARAYIŞINDA

Sektörde önemli sorunlar yaşadıklarını kaydeden Halıcılar ve Yer Döşemecileri Derneği (Halımder) Başkanı ve İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi Abdullah Naci Ölçen, Ticaret Odası seçimleri ardından yeni bir enerji ile kolları sıvayacaklarını söyledi.
Yeni dönemde Ticaret Odası'nda Hakan Komut ve yeni komite üyeleri ile çalışmayı planladığını açıklayan Ölçen, 'Sıkıntılarımız büyük. Seçim süreci biter bitmez eskisinden daha özverili, daha yoğun bir çalışma temposu bizi bekliyor. Halı, laminant- lamine parke, pvc, yer kaplaması ve duvar kağıdı sektör dallarındaki üreticilerin dayanılması zor zamları piyasalarda sıkıntı yaratıyor. Fiyatlandırmada istikrarı yakalayacak bir sistemi hayata geçirmek istiyoruz. İşçilik ve montaj hizmetleri için işçilik fiyat listesi oluşturup bunu toptancılar vasıtası ile tüm esnafa ulaştırmalıyız. Ayrıca AVM'lerin haksız rekabeti ve kalifiye eleman sıkıntısı bizi mağdur ediyor' şeklinde konuştu.

***

Uzakdoğu pazarlarında sektörü önemli fırsatların beklediğine de dikkat çeken Naci Ölçen sözlerini şöyle sürdürdü:
Önümüzdeki dönem en büyük projelerimiz arasında Uzakdoğu ülkelerinin pazarlarına açılmak ve iş potansiyelimizi, ihracatımızı artırmak var. Türkiye bu coğrafyada yoğun olarak Çin ile ithalat ağırlıklı ticari ilişkiler içinde. Oysa Singapur, Tayland, Filipinler gibi ülkelerde müthiş fırsatlar var.
Filipinler'in başkenti Manila'dan bazı heyetlerle temaslar kurduk. Bu ülkelerde üretim yok denilecek kadar az.
Ekonomileri turizm ve yurtdışında çalışan vatandaşların getirdiği dövizlerle ayakta duruyor. Dev alışveriş merkezlerinde, mağazalarında satılan her ürün hemen hemen Çin malı. Oldukça büyük bir pazar. Bizim ürünlerimiz Çin mallarından çok daha kaliteli.
İyi bir ticari bağlantı ile maliyette de kazanımlar elde edebilir, çok geniş bir pazara açılabiliriz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA