• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bayraklı gençleri yine şampiyon!.. ERKİN USMAN

Bayraklı gençleri yine şampiyon!..

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05.04.2018, 00:00

Son 2 yıldır gençler kategorisinde Türkiye halk oyunları şampiyonu Bayraklı Belediyesi, İzmir il birinciliğinin ardından Aydın'da yapılan bölge şampiyonasında da liderliği kimseye bırakmadı. Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından düzenlenen müsabakada 91.14 puan alarak şampiyon olan Bayraklı Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, Türkiye Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı.
Turnuvalarda bugüne kadar elde ettiği derecelerle şampiyonluklara ambargo koyan Bayraklı Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, Bayraklı'nın gururu olmaya devam ediyor. Ekip, geçtiğimiz ay kazandığı İzmir il birinciliğinin ardından Aydın'da Manisa, Balıkesir, Kütahya, Çanakkale ve Uşak'ın il birincilerinin de aralarında bulunduğu Ege Bölge Grup yarışmasında üst üste 3'üncü şampiyonluğunu kazandı. Son iki yılın Türkiye Şampiyonu unvanıyla sahneye çıkan Bayraklı Belediyesi Halk Oyunları Ekibi düzenlemeli dal gençler kategorisinde 91.14 puan aldı. Ekip, bu yıl da gösterdiği performansla salonu dolduran seyirciler tarafından ayakta alkışlandı. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ da Aydın'a giderek şampiyon ekibi yalnız bırakmadı. Folklorcu gençlerle yarışma öncesi bir araya gelip sohbet eden Başkan Karabağ, her birine ayrı ayrı başarılar diledi. Ardından tribüne çıkan Karabağ, ekibin oyununu büyük bir gururla takip etti.
Bayraklı Belediyesi Halk Oyunları Antrenörü Hüseyin Keç, "Ekibimiz geçtiğimiz 2 yıl katıldığı tüm şampiyonalarda birinciliği etti. Hedefimiz yine Türkiye şampiyonu olmak" dedi.

***

Halk oyunları ekibinin başarılarıyla gururlandıklarını belirten Başkan Karabağ ise, "Gençlerimiz son iki yıl kalitelerini ortaya koyarak, Türkiye Şampiyonu oldu. Onlarla gurur duyuyoruz. Bizi başarıya alıştırdılar. Bu yıl da aynı hedefe kilitlendiler. İzmir şampiyonu ve bölge birincisi olmayı başardılar.
Şimdi sıra Türkiye şampiyonluğunda...
Arkadaşlarımıza elimizden gelen desteği veriyoruz. Hepsini tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.
İkisi sanayide çırak, biri kayıp...
İlginç bir isim ve bir kitap....Yazarı , POTA okurlarına hiç de yabancı gelmeyecek bir isim: Çağatay Özcan Kokulu...
"Gödence Yayınları Yarımada Hikayeleri" serisinden bir kitap haline getirilmiş öyküler Çağatay Özcan Kokulu'nun, edebi kimliğini markalaştıran bir olguda...
POTA okurlarının yakından tanıdığı bir yazar...
Kitabın her öyküsü ve her sayfası geleceğin "fırtına yazarını" şimdiden müjdeliyor.
"İkisi sanayide çırak, biri kayıp..." bir çırpıda keyifle okunacak bir kitap olmuş.

***

Tanıtım yazılarından Macit Sonkan'ınki de ayrı bir keyif veriyor:
İşte o yazı...
Fransız Beaudelaire "Tanrı sevdiklerini yararsız okumalardan korusun" der.
Bilinçle söyleyebiliriz ki, insan hikayelerin içine düşer, hikayelerle vardır. Varoluşunu, sürekli yorumlamayı hikayelerle sağlar.
Yaşadığımız çağın en ciddi konuşulan filozofu Heidegger böyle bir duruma "insanlık durumunun atılmışlığı" der.
Bu kitapta okuduğumuz hikayeler, dilin düşüncelere araç olmadığını, dilin düşüncelere eşlik ettiğini, dilin bilakis kendisinin düşünce olduğunu, dilin yaşamsallaştığını gösterir bizlere....

***

Çağatay Özcan Kokulu'nun keyifle okunacak bu yapıtını özellikle tavsiye ediyorum.

GÜNÜN FIKRASI

Çocuk, 'Baba, bir haberi kısa zamanda bir yere ulaştırmak için kaç yol vardır?' diye sordu.
Baba cevapladı: 3 yol... Telgraf, telefon ve bir de kadın!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA