• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Selçuk’ta elektrik kesintisi tarih olacak ERKİN USMAN

Selçuk’ta elektrik kesintisi tarih olacak

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 29.03.2018, 00:00

Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı yeni yapılan trafo yerini gezdi. Tarımsal sanayi alanı içerisinde inşa edilecek olan yeni trafo ile Selçuk'un 100 yıllık elektrik ihtiyacı karşılanacak. Turizm ve tarım açısından önemli bir yerleşim yeri olan Selçuk'a güvenilir enerji sağlanması, artan enerji ihtiyacının daha rahat şekilde sağlanması ve kente gelen elektriğin enerji iletim kapasitesinin arttırılması için tarımsal sanayi alanında trafo inşa edilecek.

100 YILLIK GARANTİ

Kente gelen elektriğin iletim kapasitesinin arttırılması için inşa edilecek trafo merkezini gezen Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı 2014 yılından itibaren Selçuk'a yeni bir trafo merkezi kazandırılması için çalışıldığını belirterek, "Selçuk'un artan nüfusu, kentin tarım ve turizme dayalı kimliği elektrik tüketiminde artışı da beraberinde getiriyor. Burada inşa edilecek trafo ile Selçuk'un elektrik ihtiyacı daha rahat ve güvenilir bir şekilde karşılanacak. Elektrik kesintileri son bulacak. Daha önce Torbalı'da bulunan Arslanlar Mevkii'ndeki bir merkezden elektrik alıyorduk. Bu trafonun inşaatı bitince Selçuk'un 100 yıllık elektrik ihtiyacı buradan karşılanacak" dedi.

"GİTTİĞİN KADAR ÖDE" UYGULAMASINDA PİLOT BÖLGE SEFERİHİSAR

Eshot Genel Müdürlüğü, İZBAN'daki "Gittiğin kadar öde" uygulamasını 2 Nisan 2018 Pazartesi gününden itibaren pilot bölge olarak seçilen Seferihisar'da başlatıyor. Yeni uygulamada, kısa mesafe yolculuk yapanlar, gitmedikleri mesafenin ücretini geri alarak "daha uygun fiyatlı" yolculuk yapacağı belirtiliyor.
Vatandaşlar ilk 15 km için 2,50 TL. sonraki her km için ise 10 kuruş ödeyecek.
Otobüse binilen duraktan son durağa kadar belirlenen ulaşım ücreti, İzmirim Kart içindeki bakiyeden bloke edilecek.

OKUTMAZSAN İADE YOK

Otobüsten inerken iniş kapılarında bulunan iade makinesinde kart okutularak blokaj kaldırılacak. Sistem, biniş yapılan durak ile iniş yapılan durak arasındaki mesafeye göre ödenecek miktarı hesaplayacak, kalan miktarı karta iade edecek.
Kartın inişte okutulmaması durumunda yolcunun son durakta indiği kabul edilecek ve karta herhangi bir iade yapılmayacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA