• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Hasret Hoca’nın oğlu ERKİN USMAN

Hasret Hoca’nın oğlu

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08.04.2018, 00:00

Hasret Hoca, resim öğretmeni.
Resim, onların ailesinde bir tutku.
Kendisi Buca Eğitim Fakültesi Resim Bölümü mezunu. Kız kardeşi de öyle... Oğlu da aynı bölümden mezun..
İşin ilginç yanı, her biri çok sevdikleri aynı hocanın öğrencileri...
O yıl, oğlu Efe ilkokula başlayacaktır.
Bundan 20 yıl önce...
İlkokul 1. sınıfa başlayacak oğlu için okul arayan Hasret Hoca, sonunda ev ve okul işini halledip oğlunu Güzelyalı İlköğretim Okulu'na kaydettirir. Ama oğlunun bir bayan öğretmende okumasını arzu etmektedir.
Atamasını da Güzelyalı'ya yaptıran Hasret Hoca, okulun ilk günü hem öğretmeni tanımak hem de oğluyla ilgilenmek için oğlunun sınıfına gider. Bir bakıyor, öğretmen erkek! Hemen, müdür yardımcısına gidip değiştirmek istiyor. "Lütfen, oğlumu bir bayan arkadaşa verin" diyor.
Aldığı yanıt olumsuz oluyor.
Sineye çekiyor. Arada bir sınıfa gidip oğlunu kontrol ediyor, öğretmenle diyaloğu geliştiriyor. Veliler bir gün önünü kesiyor: "Öğretmene hediye alacağız. Siz de katkıda bulunun." diyorlar. Sonraki gün soruyor velilere: "Aldınız mı, ne aldınız?" Veliler, öğretmenin hediye kabul etmediğini, hatta kızdığını, illa bir şey alacaklarsa sınıfa bir kuş ile kasetçalar ve Vivaldi, Bach, Beethoven kasetleri alınmasını istediğini söylüyorlar. Gene bir gün kapıyı açıp içeri giriyor. Bakıyor, duvara asılmış bir kafes ve içinde bir muhabbet kuşu. Bir de derinden derine Vivaldi müziği...
Öğretmene ısınmaya başlıyor. Ve, öğretmene teklifte bulunuyor:
"Resim derslerini benim vermemi ister misiniz?" Öğretmen, "Seve seve kabul" diyor. Çünkü müzik derslerini de Buca Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü öğrencileri vermektedir bu sınıfa. Öğretmen, dekanlıkla anlaşmış ve her hafta iki öğrenci bu sınıfta, hem enstrüman tanıtıyor hem de şarkılar öğretiyor.
Sınıfın bazı kuralları var. Kola içmemek, Arapça kökenli sözcükleri kullanmamak gibi.
Bir de sinema ve tiyatro sanatçısı Burcu Tuna'dan diksiyon dersi almaktalar...
Öte yandan da bir tiyatro oyununu sahneye koyma hazırlıkları başlıyor.
Hasret Hoca'nın oğlu Efe'ye de oyun için 'Bulut' rolü veriliyor.
Gel gör ki Efe üzgün. Morali bozuk ve kızgın... Rolü aldığı günün akşamı annesine mızmızlanıyor. "Ben bulut olmak istemiyorum!" Hasret Hoca ne kadar uğraştıysa da boş. Ertesi gün otobüse binmek üzereyken, oğluna gökyüzündeki bulutları göstererek, "Bak, ne güzel bulutlar görüyor musun?" diyor. Efe, neredeyse ağlamaklı: "Ben bulut olmak istemiyorum!" "Neden oğlum?" diye sesini yükseltiyor Hasret Hoca. Efe, bir annesine bakıyor bir bulutlara. Bu arada otobüs kaçıyor tabii...
"Ben havada duramam! Ben, bulutlar gibi havada durmasını bilmiyorum ki!" Aradan yıllar geçer. Efe, annesinin okuduğu okulu bitirir. Sınavlara girer, başarılı olur.
Şimdi mi? Lizbon'daki 'Master'ı bitmek üzere... 2 yıldır Portekizli olan Efe, Türkiye'nin bulutlarının özlemini çekiyor yaban ellerde.
Bulut özlemi ve anne özlemi...

TÜRKÜ GÜNLERİ BAŞLIYOR

İzmir'de Karşıyaka Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenecek 'Karşıyaka Türkü Günleri' geldi.
Moğollar, Pinhani ve Yeni Türkü gibi sevilen gruplar ve sanatçıların konuk olacağı organizasyon, 9-14 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek.
Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu'nun ev sahipliğindeki 1. Karşıyaka Türkü Günleri, yarın akşam 'Kardeş Türküler' konseriyle açılacak. Organizasyon, 10 Nisan'da 'Pinhani', 11 Nisan'da 'Nida Ateş & Erkan Oğur & İsmail Hakkı Demircioğlu', 12 Nisan'da 'Yeni Türkü' ve 13 Nisan'da 'Moğollar 50. Sanat Yılı' konserleriyle devam edecek. 14 Nisan'daki final akşamında ise 'Erdal Erzincan & Ahmet Aslan' İzmirlilere türkü şöleni sunacak. Tüm konserler saat 20.30'da başlayacak. 1. Karşıyaka Türkü Günleri için biletler Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu gişelerinden ve Biletix'ten edinilebilecek.
(0232) 362 61 61 numaralı telefondan da ayrıntılı bilgi alınabilecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA