• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bağımlıyken sen sen değilsin! ERKİN USMAN

Bağımlıyken sen sen değilsin!

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12.06.2018, 00:00

Fatma Ramazan Büküşoğlu Anadolu Lisesi (FRBAL) öğrencileri alkol ve uyuşturucuya karşı savaş açtı. 'Bağımsız Nesille Yolculuk Serüveni' adlı eTwinning projesinin ulusal kahramanları FRBAL öğrencileri oldu. Afiş, karikatür, şiir ve hikayeler yazan ekip eserlerini düzenli olarak kamuoyu ile paylaştı. Öğrenciler yazdıkları hikayelerin kahramanlarının kuklalarını yaptı. Bu kuklalar hikayeleriyle birlikte Anadolu'da ihtiyacı olan köylerdeki kreş ve anaokulları çocuklarına gönderildi. Ekibin, "Bağımlıyken sen sen değilsin" çalışması önemli bir farkındalık yarattı.
ÇALI ŞMALAR SÜRECEK
Proje Koordinatörü Fatma Çaylak, projenin amacının gençlerimizi kıskacına alan tütün, alkol, uyuşturucu ve teknoloji gibi çağın hastalığı olan her türlü bağımlılıkla mücadele etmek olduğunu söyledi.
Çaylak, "Öğrencilerimizdeki büyük değişimi ve onların gözlerindeki ışıltıyı görmek bir eğitimci olarak beni çok mutlu etti. Her ne kadar tatil başlasa da bu farkındalık ve bilinçlendirme çalışmalarına ara vermeden devam edeceğiz. Bu projenin başarıya ulaşmasında katkıları olan başta öğrencilerime, onların yanında olan velilerime, okul müdürümüz Sayın Murat Karaca ve Yardımcısı Meltem Durgun'a teşekkür ederim" dedi.

ÜRETİCİYE 'BİRLEŞİN' ÇAĞRISINDA BULUNDU

Kooperatifleşmenin tarımsal başarıdaki önemine dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, Kiraz ilçesindeki kiraz üreticilerine birleşerek güçlü bir kooperatif kurmaları için çağrıda bulundu.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, hafta başından bu yana aralıksız sürdürdüğü ilçe turlarına Kiraz ile devam etti. Kiraz İlçe Başkanı İsmet Korkmaz'la birlikte Haliller, Olgunlar, Karabulu, Umurlu, Doğancılar, Cevizli ve İğdeli mahalleleri ile ilçe merkezini ziyaret eden Aziz Kocaoğlu, kooperatifleşmenin tarımsal başarıdaki önemine dikkat çekerek, kiraz üreticilerine güçlü bir kooperatif kurmalarını önerdi. Kocaoğlu, "Mutlaka birleşin, birlikten güç doğuyor.
Ürününüzü birlikte satın; gübrenizi, ilacınızı birlikte alın. Ama kooperatif enflasyonu da ayrı bir problem.
Bunun dozunu iyi ayarlamanız lazım" diye konuştu. Başkan Kocaoğlu, tarımsal üretimin artırılması konusunda verdikleri destekten sonra, şimdi satış ve pazarlamanın geliştirilmesi üzerinde çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

***

Konuşmasında, başından beri samimiyetle uyguladıkları 'Çalma, çaldırma ve çok çalış' prensiplerine de vurgu yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu şöyle devam etti:
"İşten hiç korkmuyoruz. Bittikçe arkamıza atıp yenisine bakıyoruz. Özel İdare'nin 90 yılda yaptığı hizmeti biz 3 yıla sığdırdık. Bu başarıyı, çalışma arkadaşlarımızla yakın diyaloğumuz sayesinde yakaladık. Varsa yanlışım, benim bürokratım bunu bana söyler. Doğruyu bulmak için tartışma yöntemini bir kenara bırakırsan, başın dertten kurtulmaz. Çünkü insan hata yapmaya meyilli bir varlık.
Ama en önemlisi barış, huzur ve adalet..
Onlar olmadan hiçbir yere varmayız.

SÜNNET Mİ!

Nasreddin Hoca'nın evine bir gün üç molla misafirliğe gelir. Üçü de birbirinden oburdur. Hoca ne yemek çıkarsa bir çırpıda silip süpürürler.
O kadar ki sahanlarda yemek bitince, bunu da 'sünnettir' diye ekmekle iyice sıyırıvermişler.
Bu sırada odaya Hoca'nın oğlu girmiş.
Mollalar, Hoca'yı memnun etmek için:
"Aman ne güzel çocuk... Adı ne bunun?" diye sormuşlar.
"Adı Farzdır" Mollalar şaşırıp birbirlerine bakmışlar:
"Bu ne biçim isim Hoca Efendi?" demişler. "Şimdiye kadar böyle bir isim hiç duymadık." Hoca hemen taşı gediğine koymuş:
"Yahu, sünnet diyeyim onu da mı yiyin?"

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA