• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Yorgancılar’dan çağrı var: Acil ekonomik reform ERKİN USMAN

Yorgancılar’dan çağrı var: Acil ekonomik reform

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.09.2018, 00:00

Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, sıcak paranın geçici bir kaynak olduğunu ve bu spekülatif sermaye sahiplerinin paralarını daha iyi kazanacakları yerlere götürdüğünü hatırlatıyor ve ekliyor:

"Yapılacak iş çok. Yeni bir heyecan, yeni bir sıçrama lazım. Dolayısıyla, yeni bir sıçramayla Türkiye, niteliksel büyümeyi, ürünleri yapabilecek kapasiteye sahip. Biz bunu daha önce de göstermiş bir ülkeyiz. Bunu başaracak güç de, akıl da var. İyi destekler verildiğinde rekor yapan bir Türkiye var. Bunu yapabilecek olan genç bir nüfus arkamızdın geliyor. Onların da önünün açtığımız sürece ülkemizin de önü açık."

***

Dünya gerçekleri ile örtüşen sanaji stratejisi toplumsal huzurun yeniden sağlanması ile Türk ekonomisin gerçek gücünü göstereceğini vurgulayan Yorgancılar devam diyor: "Adalet, eğitim, denetim, bürokrasi-liyakat reformu gerekiyor. Ayrıca,bunlara eş zamanlı ekonomi reformuna da ihtiyaç var. Dolayısı ile ekonomi boyutunda, kısa vadede makro ekonomik istikrarın sağlanması, reformlara odaklanılması gerekiyor. Orta vadede katma değerli üretim ve dijitalleşme yol haritasının belirlenmesi, uzun vadede ise eğitim sisteminin sanayi 4.0 sürecine göre kurgulanması önem taşımaktadır.
Sanayiciler olarak, ülkemize olan inancımız da üretim kararlılığımız da yeterince güçlüdür."

BAYRAKLI'YA İKİ HİZMET BİNASI

İzmir'in Bayraklı ilçesine Kaymakamlık ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü olarak kullanılmak üzere iki yeni kamu binası yapılacak. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ'ın her aşamasında yakından takip ettiği projede ihalenin gerçekleştirilmesinin ardından yer teslimi yapılarak çalışmalar hız kazandı.
Kamuya ait 10 bin metrekare arazi üzerine inşa edilmesi planlanan binaların ihalesi gerçekleştirildi. Bayraklı'nın yeni bir Kaymakamlık binasına kavuşması, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü binasının da yenilenmesi için yoğun mesai harcayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ konuya ilişkin açıklamada bulundu.
Kamu arazisinin değeri karşılığında yine kamuya hizmet edecek olan iki yeni binanın Bayraklı'ya kazandırılacağının altını çizen Dağ, "Her zaman olduğu gibi minimum maliyet maksimum fayda düşüncesiyle hareket ederek, Bayraklımıza ve İzmirimize hizmet etmek için gerekeni yapmaya çalıştık.
İhalesi gerçekleştirilen ve yapımına başlanacak olan projenin herhangi bir şekilde kamuya maliyeti olmayacak.
Kamunun mülkiyetinde olan 10 bin metrekare arazinin üzerine iki adet bina inşa edilecek. Ve bu arazinin %54'ü yine kamuya ait olarak kalacak. İhale bu şekilde gerçekleştirildi. Böylece hem devletin arazisi değerlendirilmiş olacak hem de Bayraklımıza yeni bir Kaymakamlık ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü binaları kazandırılacak" ifadelerini kullandı.
Dağ, "Kaymakamlık binamız eski bir yapı ve vatandaşlarımızın ihtiyacını karşılama noktasında yetersiz kalıyor. İl Müdürlüğümüzün binası da 1980'li yıllardan kalma eski bir bina ve yıpranmış durumda. Biz AK Parti olarak, iktidara geldiğimiz günden itibaren hep milletimize nasıl daha konforlu, daha iyi hizmet edebiliriz düşüncesiyle hareket ettik. Derdimiz milletimizin rahatı. Binaların yapılacağı arazinin bir avantajı da konumu. İlçemizin her yerinden gelen vatandaşlarımız Kaymakamlık binamıza rahatlıkla ulaşabilecekler" dedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA