• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İnancını kaybedersen... ERKİN USMAN

İnancını kaybedersen...

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28.08.2018, 00:00

Aşağıdaki öğüt, Osmanlı İmparatorluğu'nu kuran Osman Bey'e, ünlü İslam alimi Şeyh Edeb Ali tarafından verilmiştir.
"Oğul insanlar vardır, şafak vaktinde doğar, akşam ezanında ölürler." "Avun oğlum avun. Güçlüsün, akıllısın, kelamlısın.
Ama bunları nerede ve ne zaman kullanacağını bilmezsen bir sabah rüzgarında savrulup gidersin." "Öfken ve nefsin bir olup, aklını yener. Daima sabırlı, sebatlı ve iradene sahip olasın."

***

"Dünya, senin gözlerinin gördüğü gibi büyük değildir. Bütün fethedilmemiş gizemler, bilinmeyenler, görülmeyenler, ancak senin fazilet erdemlerinde gün ışığına çıkacaktır." "Ananı atanı say. Bereket, büyüklerle beraberdir." "Bu dünyada inancını kaybedersen, yeşilken çorak olur, çöllere dönersin." "Açık sözlü ol... Her sözü üstüne alma. Gördün söyleme. Bildin bilme.
Sevildiğin yere sık gidip gelme.
Kalkar muhabbetine itibar olmaz."

TARİHTEN BİR YAPRAK!

Aşağıdaki yazı 10 yıl önce yine bir POTA köşesinde yayınlanmıştı.
İzmir'de yaşayanlar o yazı ile bugünkü Kordon boyunu bir kere daha değerlendirsin. Bakalım ortaya çıkan gerçek bize nasıl ders verecek.
İşte o yazıdan bir paragraf...
"Kordon'da yaşayan İzmirliler her gün karşılaştıkları çöp yığınları için utanç verici diyor.
Vatandaş buralarda 7 gün 24 saat temizlik istiyor." Bu tespitleri Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na ilettim. 'Bunlar vatandaşların görüşleri. Siz sorumlu bir Belediye Başkanı olarak ne düşünüyorsunuz' dedim.
İşte cevabı:
"Geçtiğimiz günlerde Kordon işadamları ile yaptığımız toplantıda gündeme gelen konular arsında, çöplerin daha sık toplanması da vardı. Orada çöp yığınlarının bulunması tabii ki, hepimiz için mahzurlu.
Birçok projemiz var. Körfez'de su oyunları, bunlardan sadece bir tanesi." Bu yazıların, bu gerçeklerin ışığında Körfez kıyısında mini tur yapanlar bir takım gerçekleri yaşayacak ve karar verecek.
Tabii 'bu kadarına pes' diyerek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA