• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Karne hediyeleriniz yaratıcı olsun ERMAN AZAR

Karne hediyeleriniz yaratıcı olsun

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.01.2019, 00:00

Eğitim-öğretimde bir yarıyıl tatili daha geldi. Karnelerini alan çocuklar, haliyle büyüklerinden hediye beklemeye başladı. Ancak çocuklara hediye alırken dikkat etmemiz gereken çok sayıda nokta var. Artık günümüzde çocukları akıllı telefon, tablet ve bilgisayar gibi teknolojik cihazların başından alamadığımız bir gerçek.



DOĞRU SEÇİM

Çoğu ebeveyn, çocuklara bir şey yaptıracağı ya da yedireceği zaman bile bu cihazlara sarılıyor ve onlar sayesinde istediklerini yaptırabiliyor.
Hal böyle olunca, büyükler iş hediye konusuna gelince de kolaya kaçıp çocuklara bu tarz hediyeler alabiliyor. Ancak artık hemen hemen hepimizin bilgi sahibi olduğu üzere, aslında bu teknolojik cihazlar bir noktaya kadar gerekli olmakla birlikte, çocukları yalnızlaştırıyor.
Cihazlara her geçen gün daha bağımlı hale gelen çocuklar, arkadaşlarıyla oynamıyor ve sizinle de daha az vakit geçiriyor.
Bunun yerine, grup halinde oynanabilecek oyunlar ya da çocuğun yaratıcılığını geliştirecek hediyeler seçmekte fayda var... Geleceği şekillendirmek için çocuklara hangi becerilerin gerekli olacağını da düşünmek lazım. Yaratıcılık, yaratıcı düşünceleri somut eylemlere dökebilme yani üretkenlik, bu süreçte problem çözme, planlama, zihinsel esneklik, eleştirel düşünme, kodlama, teknoloji ve tabii ki tüm bunları ifade edebilme...
Karne hediyesi olarak bu becerileri en iyi şekilde geliştirecek ve çok eğlendirecek seçimleri sizin için bir araya getirdik. Tabi yaşa göre değişiyor alınabilecek hediyeler de. Yaratıcılığı önemli ölçüde besleyen ahşap bloklar, minik öğrenciler için ideal bir tercih olabilir.
Küçük mucitlerin büyük hayal gücü ve sonsuz yaratıcılık imkanı için, ahşap tasarım setleri ve eklemli bloklar ise biraz daha büyükler için.
Erken yaşta problem çözme becerisi geliştiren oyunların dünyaca ödüllü yıldızı ise trafik setleri yani trafik çözme oyunları.

ROBOTLAR

Çocuğunuzun daha yaratıcı, sözel becerisi kuvvetli, neden-sonuç ilişkisi kurabilen ve kendini ifade edebilen bir birey olmasını istiyorsanız, hikaye küpleri sizin çocuğunuz için en iyi hediye olabilir.
Bunların yanında, hediyenizin teknolojik olmasını da istiyorsanız, o zaman geleceğin dili olan kodlamayı en eğlenceli ve yaratıcı şekillerde çocuğunuza aşılamak için 'mover kit' setleri, kendi oyunlarını yapmalarını sağlayan 'Gamer kit' setleri ya da programlanabilen, sanal zekaya sahip ve konuşabilen robotları da düşünebilirsiniz...

ÇORABA SANATSAL DOKUNUŞ

İnternette gezinirken çok sayıda ilginç ürüne denk gelmek mümkün.
Genelde ilginç, teknolojik ve daha önce görmediğimiz ürünler dikkatimizi çeker. Ya da canlı renkler bizi o ürünün linkine tıklamaya sevk eder. Bu ilginç ürün de onlardan bir tanesi.
Artık teknolojiyle birlikte baskı kaliteleri ve yöntemleri de değişti.
Eskiden bu tip tekstil ürünleri sadece fotoğrafta güzel görünürdü, kaliteli olmazdı.
Ancak artık bu işi de çok iyi yapıyorlar. O derece ki, ünlü ressamların paha biçilemez tabloları da artık çoraplara kadar geldi.
Leonardo da Vinci'nin Mona Lisa'sından Vincent Van Gogh'un Yıldızlı Gece eserine kadar çok sayıda ünlü resmin basıldığı çoraplar çok hoş duruyor. Küçük bir hediye olarak da alabilirsiniz. İyi alışverişler...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA