• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bu yılın son fırsatları ERMAN AZAR

Bu yılın son fırsatları

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08.12.2018, 00:00

Yeni yıl heyecanı Aralık ayına girmemizle beraber başlarken, alışveriş dünyasında da yılın son fırsatları karşımıza çıktı.
Son aylarda 11.11 alışveriş festivali, Muhteşem Cuma çılgınlığı, Siber Pazartesi indirimleri derken bu dönemi geride bıraktık.
Genel olarak ürünlere ulaşım, ülkemizden alışveriş yapma konusunda pazara bakacak olursak, 11.11 festivalinde daha iyi indirimlerle karşılaştığımızı söyleyebilirim. Ayrıca alışveriş sitelerinde Amazon ve Aliexpress öne çıktı. Yerli sitelerde ise çok iyi fırsatlarla karşılaşamadık.

YERLİ ÜRÜN

Ülkemizdeki indirim çeşitleri arasında tek gerçek olanı 'Enflasyonla Mücadele' kapsamında başlatılan topyekün hareketteki yüzde 10 kampanyalarıydı. Onlar da çok fazla faydalı olmadı.
Ancak alışveriş sitelerinde dışa bağımlı olmadan kendi ürününü üreten ve bunları uygun fiyatlarla satan çok iyi satıcılara da denk geldik.
Bunlar da genelde tekstil ürünlerinde karşımıza çıkan ürünler oldu. Ekonomi uzmanları bu nedenle dışa bağımlılığın azaltılmasına vurgu yapıyor. Çünkü bunun başarılabildiği her alanda söz sahibi olup fiyat belirleyebiliyoruz. Yılın son günlerinde ise, hedeflerini tutturmak isteyen markaların cazip indirimlerine şahit olabiliriz. Satış rakamları önümüzdeki yatırımlar için biyik bir önem arz ettiği için, markalar çok sayıda üründe ciddi yıl sonu indirimlerine gidiyor. Parfümeriden tekstile, Ev elektroniğinden hediyelik eşyalara kadar birçok kategoride aradığınız ürüne iyi bir fiyata sahip olabilirsiniz.

EVDE ENDOSKOPİ

Her hafta ilgi çekici ve uygun fiyatlı ürünleri burada sizlerle buluşturuyoruz. Bu haftanın ürünü de endoskop kamera. Evet ilk etapta "Ne işe yarayacak bu?" diye sorabilirsiniz. Ancak kullanım alanları biraz düşününce oldukça fazla.
Bazı meslek dallarında ve günlük kullanımda işinize yarayabilir. Düşürdüğünüz değerli bir eşyayı aramada, normalde erişemeyeceğiniz yerlere bir göz atmada ya da normal gözle baktığınızda göremeyeceğiniz detayları görmede bu kamera işinize yarayabilir.

ÇOK BAŞARILI

Kameranın özellikleri çok başarılı. Android telefonlarla uyumlu olduğunu belirtelim.
Henüz iphone'lar için uyumlu olanı yok. Telefonun şarj yerinden kabloyu bağlıyorsunuz.
Kullanımı çok kolay.
Aynı zamanda bilgisayarınıza bağlayarak da kullanabilirsiniz.
Telefona bağlandığında çözünürlük 640x480 olarak karşımıza çıkıyor. Bilgisayarınıza bağladığınızda ise 1280x720 HD görüntü elde edebilirsiniz. Kablo uzunluğunu tercihinize göre belirleyebilirsiniz. 3 metreye kadar kablolar mevcut. 5.5 milimetre çapında çok minik bir kamera. Karanlık yerlere bakabilmek için önünde led ışığı bile var. Bunun yanı sıra, kameranın önüne takılan tel aparatı sayesinde erişemeyeceğiniz bir yere düşürdüğünüz herhangi bir eşyayı da çekip alabilirsiniz.
Ayrıca su geçirmez. Fiyatı da 4-5 dolar civarı.

CAM VE AHŞAP KARIŞIMI KOLYE

İnternette alışveriş sitelerinde gezerken düşük fiyatlı hediyelik eşyalara denk gelmek mümkün.
Tabi bu alışveriş sitelerinin de bir hilesi oluyor. Siz aradığınız ürüne odaklanmaya çalışırken, siteler sizin karşınıza irili ufaklı ilginç ürünler çıkartır. Benim karşıma çıkanlardan bir tanesi de bu cam ve ahşap karışımı güzel kolyeler oldu. Aslında sert cam görünümlü reçine olduğunu belirteyim. Ancak camdan bir farkı yok. Değişik renk ve şekillerde yapılmış bu değişik kolyelerin fiyatı Aliexpress'te 8-10 lira arasında değişiyor. Göz atmak için 'Resin & Wood necklace' yazıp aratabilirsiniz.
İyi alışverişler...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA