• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
‘Hobim hep daha iyisini aramak’ FİLİZ İÇKE ÖNAL

‘Hobim hep daha iyisini aramak’

filizicke@hotmail.com Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.10.2017, 00:00
İnternette erkeklere özel bakım önerileriyle tanınan youtube kanalı sahibi Ahmet Menemencioğlu, “Bakım sadece güzel/iyi görünmek için yapılmamalı. Kim ter kokan biriyle yan yana olmak ister? Temizlik ve bakım ise, iyi bir karakterle birleşince asıl değerini kazanıyor. Her anlamda iyi bir insanı ise herkes sever” diyor

"Nasıl Başardılar?" serimizin konuğu bu kez Adana'dan.
Youtube'ta 'menemen01' adlı kanalın sahibi olan 22 yaşındaki Ahmet Menemencioğlu'nun, erkek bakımı üzerine çektiği videolar yüzbinler tarafından izleniyor.
Ergenlik döneminin bitiminde kendisi ile başlattığı muhteşem fiziksel dönüşüm, en büyük referansı. "Beş yıl önce tek başıma idim. Yönlendiren olmadı. Fakat şimdikiler çok şanslı. Çünkü ben varım" derken gülüyor.
Komik, içten, samimi... Bu tarzıyla cilt bakımı konusunda kadınların da gönlünde taht kuran Menemencioğlu'nun kadın takipçi oranı, şimdiden erkekleri geçmiş durumda.

'ADANALIYIM, BAKIMLIYIM'

Seni tanıyabilir miyiz?

Elbette. Ben Ahmet Menemencioğlu, 22 yaşındayım. Adana'da doğdum ve Adana'da yaşıyorum. Çukurova Üniversitesi Maliye Bölümü 4. sınıf öğrencisiyim. Ailemin tek çocuğuyum. Tek çocuk olmam dolayısıyla evde kendime çok fazla vakit ayırıyorum.
Muhakkak herkesin bir hobisi vardır. Benimkisi de "Daha nasıl iyi olabilirim?" sorusuna sürekli yeni cevaplar aramak. Öğrenmeye ve keşfetmeye açık bir insanım.

Bakımına oldukça önem veren, bu konudaki tavsiyeleri yüzbinler tarafından izlenen bir genç adam olarak Adanalı olmanı yadırgıyor mu takipçilerin?

Evet Adanalıyım fakat bu durumun Adanalı olmamla alakası olduğunu düşünmüyorum.
Türkiye'nin neresinden olursanız olun bakımlı erkeğe önyargılılar. Tabii ki Adana daha farklı bir biçimde sürekli gündeme geldiği için erkek ve bakım kelimelerinin yan yana gelmesi genel olarak insanlara anlaşılmaz geliyor. Çobandan Teog birincisi de olunur, Adanalı'dan erkek bakım kanalı sahibi de olunur.
İnsanların getirdiği sıfatlar, hayallerimize engel olmamalı diye düşünüyorum.

Bir erkeğin bakımlı olması sosyal hayatta ne gibi artılar getiriyor?

Bakım sadece güzel/iyi görünmek için yapılmamalı, insanları rahatsız etmemek için de yapılmalı. Kim ter kokan biriyle sürekli yan yana olmak ister ki? Ya da ağzı kokan biriyle konuşmak...
Çok açık oldu ama...
Mühim olan güzel görünmekten önce temiz görünmek.
Tabii bunun da üstünde bir şey var; O da iyi bir karaktere sahip olmak.
Yani bakım olmazsa olmaz, fakat iyi bir karakterle birleşince asıl değerini kazanıyor. Bunlar olduktan sonra yeni girdiğiniz bir ortamda "acaba" endişeniz olmaz. Her anlamda iyi bir insanı kim sevmez ki?

TİRİL TİRİL OLMAK ÖNEMLİ

Peki özel hayat?

Karşı cins ile ilişkiyi üçe ayırabilirim; arkadaşlık, sevgililik ve hayat arkadaşlığı.
Hangi kategoriye girerseniz girin "yanında taşıma" noktasında eminim ki herkes, kendine özen gösteren tiril tiril bir insan ister. Özgüveniniz artar, değer verilen olursunuz.

'ELİMDEN GELENİ YAPTIM'

Fiziksel anlamda geçirdiğin değişim de müthiş. Bunu nasıl başardın?

Öncelikle teşekkür ederim. Küçükken nasıl göründüğünüzün farkında olmuyorsunuz.
Ancak yavaş yavaş güzel ve çirkin ayrımı giriyor hayatınıza. Bir gün gerçek anlamda aynaya "Nasılım?" diye baktığımda "Ben bu olmak istemiyorum! Daha iyi olabilirim" dedim. Ve elimden geleni yaptım.
Başarmak için algılarımızın açık olması, pes etmeden sürekli denemek ve azmetmek yetiyor. Tabii bu bilincin oluşması lazım. Beş yıl önce tek başıma idim. Yönlendiren olmadı. Fakat şimdikiler çok şanslı. Çünkü ben varım! (gülüyor).

Ne zamandır Youtube'dasın? Bu kanalı açma fikri nasıl doğdu?

Bir buçuk yıldır Youtube'dayım. Her ne kadar ilk beş ay sadece "beş yüz" abonem olsa da, doya doya harika zaman geçirdiğim bir dönemdi. Başlamadan bir yıl öncesinden bu fikir oluşmuştu. Fakat ekipmanım olmadığı için "Nasıl yaparım?" sorusundan öteye gidemedim.
Sonra tüm cesaretimi topladım ve ilk videomu Şubat 2016' da yayınladım. Girdiğim kategori, kadınların ele geçirdiği bir kategoriydi ve samimiyetsiz, sadece izlenme alma amaçlı, çok fazla bilgi kirliliği içeren videolar vardı ve ciddi izlenme rakamlarına ulaşmıştı.
"Hepinizi bitirmeye geliyorum!" dedim ve şu an buradayım (gülüyor).

Videolarının yüzbinler tarafından izleniyor olması nasıl bir duygu?

Kesinlikle iyi hissettiriyor. Her şeyden önce ortaya koyulan zaman ve emeğin yavaş yavaş meyvelerini topluyorum.
Tabii bunun yanı sıra çok fazla insana ulaşıyor olmam ve karşılığında olumlu tepkiler görmem, yaptığım şeyin ne kadar doğru olduğunu gösteriyor.

Hayranların çok ancak zaman zaman sataşmalara da maruz kalıyorsun. Ne söylemek istersin?

Kibar konuşmamdan ve ekstra samimiyetimden kaynaklanan hakaret boyutuna ulaşmış sözde eleştirilere maruz kalıyorum. Eleştiri almamak için bu tür insanların istediği gibi mi olmak gerekir yoksa o insanların algısını mı değiştirmek gerekir? Bu tür şeyler yazanlar için, belki de gerçek hayatta böyle değillerdir, sanal dünyanın arkasına sığınarak karaktersizliklerini sergiliyorlar diyorum.
Her zaman için eleştiriye açığım ama, bu eleştirinin kim tarafından ve nasıl yapıldığı çok önemli. Kısacası; lafa bakarım laf mı diye, söyleyene bakarım adam mı diye...

KADINLAR DA TAKİPTE

Sadece erkekler tarafından izlenmiyorsun. Kadınlar da faydalanıyor önerilerinden. Ama ana hedef kitlen erkekler değil mi?

Ana hedef kitlem erkeklerdi başta. Fakat sonra neden kadınlara da hitap etmeyeyim diye düşündüm.
Youtube'ta bulunan videolar zaten içler acısıydı.
Bunun üzerine sadece videolarımda hitap şeklimi değiştirdim. Sonuç olarak yüzde 45 erkek, yüzde 55 kadın izleyici kitlesine ulaştım.
Erkek bakımı yerine bir erkek görüşüyle bakım önerilerine devam ediyorum.

HOBİ OLARAK KALACAK

Bu alanda hedefin ne? Mesela hayatını sadece bu yolla kazanma imkanın var mı? Youtuber olmak maddi getirisi olan bir şey mi?

Hobi olarak başladım ve hobi olarak da devam ettiriyorum.
İşe çevirirsem samimiyetimi kaybederim.
O noktada sıradanlaşmaya başlarım, karakterimden ödün vermek zorunda kalırım ve bu benim verebileceğim bir taviz değil. Öte yandan sınırlı bir hedef koymadım önüme, amacım her zaman daha fazla kitleye ulaşabilmek oldu.

MERMER GİBİ BİR CİLT İÇİN 1 LİRALIK MASKE

Ahmet Menemencioğlu, bu maskeyi kanalında "1 liralık maske" başlığı altındaki videosunda anlatıyor. Tarifi şöyle: Bir küp yaş hamur mayasının yarısının içine bir miktar oda sıcaklığında bekletilmiş süt koyarak iyice karıştırıyoruz.
Hamur "Krem" kıvamına gelene kadar süt ekliyoruz.
Hazır olan mayamızı ince bir tabaka halinde yüzümüze sürüyoruz. Hassas ciltler 10-15 dakika, diğerleri 30-35 dakika bekledikten sonra duru su ile sabırla yüzümüzden yavaşça ovalayarak çıkarıyoruz.
Haftada 2-3 kez uygulayabileceğimiz bu maske cildimizi kısa bir zaman içinde pürüzsüz bir görünüme kavuşturuyor.

SİYAH NOKTALARINIZLA VEDALAŞIN

Pek çok kişinin yüzündeki siyah noktalardan yana dertli olduğunu belirten Ahmet Menemencioğlu, düzenli bakımla bu sorunun üstesinden gelinebileceğini söylüyor: En az 1 litre dumanı tüten kaynamış suyu yayvan bir kaba koyup, ardından başımızı kabın üstünde tutarak, açık bir yer bırakmadan üstünden havlu ile sıkıca örtüyoruz.
Bu şekilde evde buhar banyosu yaptırmış oluyoruz cildimize.
Kısa aralıklar vererek yaklaşık 10 dakika bekliyoruz.
Arada sağdan soldan derince nefes almak isteyenler olabilir, sıkıntı yok. Daha sonra siyah noktalarımızı parmaklarımızla kalınca tutarak (tırnak geçirmeden) sıkıyoruz. Tüm siyah noktalarımız rahatça çıkacaktır.
Bunun üzerine yüz temizleme jeli veya sabunla cildimizi temizliyoruz.
Son olarak rendelenmiş salatalığın suyunu çıkarıp yüzümüze tonik uygular gibi uyguluyoruz.
Böylelikle hem gözeneklerimiz siyah noktalardan kurtulmuş oluyor hem de oluşan boşluklarımız sıkılaşarak yok olmuş oluyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA