• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Açığa alma tedbir al! FİLİZ İÇKE ÖNAL

Açığa alma tedbir al!

filizicke@hotmail.com Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.10.2018, 00:00

Acı haberlerin ilki Kocaeli'den geldi.
Üzerine okulun demir kapısı düşen ilköğretim 1. sınıf öğrencisi 7 yaşındaki Mehmet Ali İşler, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Yüreğimiz yandı, "İnşallah kurtulur" dedik.
Olmadı...
Birkaç gün sonra Ardahan'da 10 yaşındaki Zerin, kaldığı yatılı bölge ortaokulu yurdunda üzerine elbise dolabı düştüğü için hayatını kaybetti.
Bu ve benzeri ölümlerde sıralama hiç değişmiyor.
Önce acı haber geliyor, ardından da şu haberler:
Müdür açığa alındı...
Müdür açığa alındı...
Müdür açığa alındı...
Olan olmuş, giden gitmiş, açığa alsan ne, almasan ne... Görevini layıkıyla yerine getirmeyen elbette cezalandırılsın ama yaşananlardan ders çıkarmadıktan sonra neye yarar?
Gerçekten merak ediyorum; bu felaketlerin ardından kaç okul müdürü, kaç il milli eğitim müdürü, kaç yönetici ve kaç öğretmen, "Bizim okulun/okullarımızın bu konuda eksikleri var mı?" diyerek inceleme başlattı.
Sevgili yöneticiler;
"açığa almak/alınmak" yerine tedbir alın lütfen...
Çünkü her şeyden ama her şeyden önemlisi, size emanet edilen çocukların can güvenliğinden sorumlusunuz.
"Öngörülebilir", "önlenebilir" bütün tehlikelere karşı tedbir alıp çocukları korumak öncelikli göreviniz.
Gereğini yerine getirin.

HAVALANDIRILAN SINIFTA ÖĞRENMEK DAHA KOLAY

Hep söylüyoruz; 30-35 çocuğun aynı havayı soluduğu yeterince havalandırılmayan sınıflar, hastalıklara davetiye çıkarıyor.
Bu durum aynı zamanda çocukların öğrenme kapasitesini de olumsuz etkiliyormuş.
Okulda sadece hava kalitesinin yükseltilmesi, öğrencinin anlama oranını yüzde 15 artırıyormuş.
İklimlendirme, Soğutma, Klima İmalatçıları Derneği (İSKİD) Merkezi İklimlendirme Sistemleri Komisyonu Başkanı Gökhan Büyükarıkan'ın açıklaması şöyle:
"İç hava kalitesindeki konfor çok önemli. Sağlıklı bir bireyin günde 1 kg yemeğe, 2 kg suya ve 15 kg havaya ihtiyacı var. Yüzde 90 kapalı ortamlarda yaşandığı için havalandırmanın önemi artıyor. Okullarda yaptığımız çalışmalara göre sınıfın sadece iç hava kalitesine bağlı olarak çocukların anlama oranında yüzde 15'lik farklar var."

'OKUMA SAATİ'NDE BİR VALİ

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, kentteki okullarda başlattığı 'Okuma saati' projesiyle her hafta iki okulda öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geliyormuş. "Çocuklarla iyi insan kurgusunu yaptığım gibi öğretmen arkadaşlardan iki ricam oluyor; bir okuma saatini önemsemelerini, bir de değerler eğitimini önemsemelerini istiyorum" diyen Vali Yazıcı'ya gönül dolusu tebrikler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA