• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Hepimize çok geçmiş olsun FİLİZ İÇKE ÖNAL

Hepimize çok geçmiş olsun

filizicke@hotmail.com Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16.06.2019, 00:00

Küçüktü, küçücüktü, savunmasızdı. Yaşıtı yüzlerce çocukla beraber okulun kapısından içeri gönderirken, boğazım düğüm düğüm oluyordu.
Nasıl baş edecekti?
Sandviçi çantasından çıkarıp yiyebilecek mi diye endişelendiğim günlerden bahsediyorum. Kantinden bir su almaya çekindiği, tek bir sayfayı 'e' harfi ile doldurtana kadar fenalık geçirdiğim günlerden...
Karne günü sevinerek fark ettim ki, epey yol almışız.
Bugün yazdığı cümlelerle beni şaşırtırken, sadece birkaç ay öncesini hatırlattığımda kendi de gülüyor.
"Bir harf yazmakta ne var ki?" diyor. Kantin personeli ile çoktan ahbap olmuş. "Aç kalır mı?" diye endişeleniyordum ya hani, en yakın arkadaşı Elif'le birlikte "Çocuklar neden üzgünsünüz?" diye soran müdür amcalarına "Çünkü açız" deyip yemek bile ısmarlatmışlar!
Özgüveninden yaşam becerilerine, farkındalık ve bilinç düzeyinden akademik gelişimine kadar o kadar çok şey doldurmuşuz ki heybemize.
Bizim yanlarında olmadığımız/ olamadığımız her yerde çocuklarımıza bir anne şefkati ile yaklaşan sınıf annelerimizin hakkı ödenmez.
O kalabalık sınıflarda her bir öğrencisinin zayıf ve güçlü yanlarını ustalıkla gözlemleyen, sorunları ile tek tek ilgilenip uygun çözümler bulan, o yorgunlukla belki kendi çocukları ile bu kadar iyi ilgilenemeyen öğretmenlerimizin hakkı hiç ödenmez.

ELA VE LALE'Yİ UĞURLADIK

Biz birinci sınıf anneleri de az yorulmadık bu yıl. Ela ve Lale'yi sevgiyle uğurladık nihayet.
Hepimize geçmiş olsun. Yolumuz uzun. Seneye Allah kerim...
En miniğinden lise sona kadar karne alan tüm çocuklarımız için dolu dolu değerlendirebilecekleri şahane bir yaz diliyorum. Notlara da çok takılmayın. 10 sene, 20 sene sonrasında hangi dersten kaç aldığınızı hatırlamayacaksınız ama öğrendikleriniz bir ömür boyu kalacak sizinle.

EN AZ BİR ÇOCUĞUN KAHRAMANI ONLAR...

Koruyup kollayandır baba.
En az bir çocuğun kahramanıdır.
Sığınılacak liman, yaslanacak omuzdur.
Olmazı olduran Bulup buluşturan İnsanla dertlenip İnsanla gülendir baba....
Ben bu gözle baktığımda etrafımda öyle çok 'baba' görüyorum ki...
Hepsine "İyi ki varsınız" diyorum.
Aramızdan ayrılanları da rahmet ve saygıyla anıyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA