• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Hayatını hizmete adayan adamı kaybettik GÜRKAN ERTAÇ

Hayatını hizmete adayan adamı kaybettik

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.03.2018, 00:00

Bir devre adını yazdıranları, mesleğinde ve iş aleminde İzmir'de iz bırakan duayenleri birer birer yitiriyoruz. Son acı haber Atıl Akkan'dan geldi. Hayatını hizmete adayan ve büyük eserler bırakan adamı bir kalp kriziyle yitirdik. Akkan neler yaptı? Neler yapmadı ki. Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanlığını uzun yıllar yürüttü. Aliağa Kimya İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet ve Yönetim Kurulu Başkanlığını, TOBTİM Yönetim Kurulu Başkan Vekilliğini yaptı.

İZMİR 'İ AYAĞA KALDIRMIŞTI

Atıl Akkan'ın hayatı hizmet ve girişimcilikle geçti. Özellikle paralarını iş alemine yatırmak yerine bankadaki faiz gelirlerine yatırmayı tercih eden İzmirlilere ateş püskürüyordu. 2013 yılında YENİ ASIR'A verdiği demeç İzmir'de büyük yankılar uyandırmıştı. Hatırlayalım:
"Paralı İzmirliler kente yatırım yerine faiz gelirlerini tercih ediyor. İzmir'de sanayici doğmuyor artık. Rant ekonomisine, faiz lobisine alışmışlar. Başbakan'ın söylediği doğru. Kenti İstanbul ve Anadolu sermayesi taşıyor. Sermaye sahibi İzmirliler, yatırım yapmaktan kaçınıyor, risk almaktan korkuyor. İzmir eski yerinde değil, göçlerle, yeni firmalarla, Anadolu ve İstanbul sermayesiyle büyüyor. Kentteki rezidanslardan ve AVM'lerden bir tanesi bile İzmirliler tarafından yapılmıyor.
İzmir'de şu anda yapılan yapılara, rezidanslara ve AVM'lere bakın ya Anadolu sermayesidir ya da İstanbul'dan gelmiş yabancı sermayesidir.

İSTEMEZÜKÇÜLER ÇOK

Konak Tüneli yapıyorsun itiraz, limana AVM yapılacak itiraz, limana itiraz, her şeye itiraz, İstanbul Otoyolu'na itiraz... Bunlar insanları da ürkütüyor bir taraftan. EXPO seçimleri var Kasım ayında. Biz hala o mu rant peşinde, yoksa bu mu rant peşindeyiz.
İş yapılan yerde rant olur. Rant olmazsa sermaye gelmez. Biz hala bunu anlamış değiliz.
Bana İzmir'in işletme ve üretim anlamında hangi özelleştirmede yer aldığını gösterin.
Konyalı geldi, Kayserili geldi, Antepli geldi aldı.
Rüzgar güllerinin yüzde kaçı İzmirlilerin? İzmir 25 yıldır bir gerilemenin içinde. Gerileme nedeniyle yarın öbür gün İzmirliler fakirleşecek. Bir tane spor kulübü göster bana Süper Lig'de İzmir'den. Burnunun dibinde ilçe takımı Akhisar var, Karabükspor var, Konya Torku var, İzmir yok (O zaman takım yoktu, Göztepe sonradan çıktı). İzmir Türkiye'nin 3. büyük şehri. Spor deyip geçmeyin. Ekonominin can damarı.
Uçaklar kazanacak, taksiler, oteller, eğlence yerleri, alışveriş ofisleri hep kazanacak. Peki belediye ve işadamları ne yaptık takımlar için? Hiç. Şimdi Akhisar mı büyük zengin, İzmir mi büyük zengin? Akkan'a katılmamak mümkün mü ? Ruhu şad olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA