• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Veysi Öncel 10 Haziran’da ÇEŞTOB’a veda ediyor KAHRAMAN DURAK

Veysi Öncel 10 Haziran’da ÇEŞTOB’a veda ediyor

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.06.2018, 00:00

Çeşme sezonu Ramazan Bayram'ı ile birlikte başlayacak. Şimdi hafta sonları hafif hafif kımıldama olsa da bayramdan seçime kadar sezon ivme kazanır, Temmuz'da patlar. Çeşme Turistik Otelciler Birliği'nin 26 yıllık başkanı Veysi Öncel başkanlık görevini ve üyeliğini bu ay bırakacak. Çeşme için çok büyük ve güzel işlere imza atan Öncel, çıtayı yüksekte bırakırken, yeni başkanın işi zor, bakalım ne olacak. Cem Yılmaz'la aşk yaşayan Defne Samyeli bu yaz nerede sahne alacak? Alaçatı'da sosyetenin menüsüne giren İzmir kokoreçinin ardından şimdi de trend 'İzmir midye dolma'. Gelelim başlıktaki konumuza.

GENÇLERE EMANET

Çeşme'de yıllarca magazin muhabirliği yapmış birisi olarak söylüyorum, ÇEŞTOB Başkanı Veysi Öncel hem ilçeye çok şey kattı. Hem de gazeteci olarak bizlere duyduğu saygı, vizyonu ve empatisi ile Veysi Öncel Çeşme'de bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıdaki önemli değerlerden biri bence. Geçtiğimiz günlerde oyuncu Arda Öziri'nin cenazesinde karşılaştık. Ayaküstü sohbetimizde artık görevi devredeceğini söyledi bana. 'ÇEŞTOB artık gençlere emanet edilmeli" diyen Veysi Öncel hem başkanlığa hem de ÇEŞTOB üyeliğine veda ediyor.

KIZINA DEVREDECEK

Öncel arkadaşlarıyla birlikte kapanmış ve mahkeme raflarında dosya halinde bulunan Çeşme Turistik Otelciler Birliği'ni (ÇEŞ- TOB) 26 yıl önce tozlu raflardan alıp faaliyet gösteren ve ses getiren bir sivil toplum kuruluşu haline getirmeyi başardı. 26 yıl boyunca yaşadığı tüm sıkıntılar ve sorunlara rağmen ÇEŞTOB'u bir gün bile ihmal etmedi Veysi Öncel. 10 Haziran'da gerçekleşecek ÇEŞ- TOB olağan genel kurulunda hem başkanlıktan hem de üyelikten ayrılma kararı alan Öncel neden 'tamam' dediğini ilk kez bana anlattı.
Görevi süresince sektörde en çok ses getiren ve sayısız projeye imza atan, ÇEŞTOB'u çalışma arkadaşlarıyla zirveye taşıyan Veysi Öncel, artık üyelik görevini de kızı Pırıl Öncel Çandarlı'ya bıraktığını söyledi.

SON BİR HAYALİM KALDI

Çeşme 'deki turizmcilere, yerel yönetimlere, kamu kuruluşlarına, otelcilere, üyelere, yönetim kuruluna ve Çeşmelilere teşekkür eden Veysi Öncel, "Benim yerime gelecek kişinin benden daha iyisini yapacağından eminim" dedi.
İzmir Tanıtma Vakfı Yönetim Kurulu ve Ekonomik Koordinasyon Kurulu üyeliğine devam eden Öncel, son hayalinin Çeşme'de termal kür merkezi kurulması olduğunu ifade etti. Öncel, bu amaçla kurulan TETUSA şirketinin de yönetim kurulu başkanlığına devam ederek, hayali gerçeğe dönüştüreceğini vurguladı. Anlayacağınız Veysi Öncel tevazu dolu bir açıklama yapsa da bana, fikrimi söyleyeyim:
ÇEŞTOB'a başkan olacak kişinin işi zor. Öncel, çıtayı çoook yükseğe taşıdı çünkü. Yani gazeteciler ve herkes yıllar boyunca arandığında ulaşılan, tevazu sahibi, konusuna hakim, net, korkusuz ve vizyon sahibi bir ÇEŞTOB başkanına alıştı benden söylemesi. Veysi Öncel'e gelirsek, o da "Çeşme benim hayalim ve tutkum. Alnımın akıyla bu görevi bırakıyorum" diye konuştu.

DEFNE SAMYELİ ÇEŞME'DE SAHNE ALACAK

Emre Altuğ, Club Baba'da açtığı gazino ile bu yaz birçok sanatçıyı sahneye çıkartacak. Altuğ, bu projesiyle bakalım nerelere gelecek. Sahne demişken kulağıma gelen bir fısıltıyı sizlere aktarayım.
Cem Yılmaz ile birkaç ay önce yaptığım özel röportajda, ünlü komedyen yaz boyunca Çeşme'de olacağını söylemişti. 'Fısıldanan ne?' derseniz onu da aktarayım. Defne Samyeli de bu yaz Çeşme'de sahne alacakmış. Anlayacağınız popüler aşıklar bu yaz Çeşme'de magazin basınının ana konusu olacak kesin. Cem Yılmaz da Samyeli'ne destek verirse magazin haberleri tadından yenmez...

SOSYETENİN YENİ GÖZDESİ MİDYE DOLMA

Kokoreç, gece gezmelerinden sonra yenen ve İzmirlilerin tutkunu olduğu bir lezzet. Volkan Güler iki yıl önce Alaçatı Hacımemiş'te bulunan restoranında İzmir kokoreci menüye koymuş ve sosyetik isimlere sunmuştu. Başardı, sosyetenin menüsüne kokoreçi soktu.
Güler, bu yaz yeni mekanı Arpa'da İzmir midye dolmayı mönüsüne dahil etti. Sunum konseptindeki farklılığı ile İzmir midye dolma bu yaz sosyetenin vazgeçilmezi olur... iyi pazarlar ...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA