• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Her katında ceviz bulunur. Ağızda dağılır. KAHRAMAN DURAK

Her katında ceviz bulunur. Ağızda dağılır.

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.05.2018, 00:00

Konserler, tiyatro oyunları, resim sergileri derken, Mayıs ayı da bitmek üzere. Bu haftaki yazımda biraz İzmir biraz Çeşme'den bahsedeceğim sizlere. İzmir Devlet Opera Balesi'nin başına Aytül Büyüksaraç ve ekibi geri döndü. Folkart Gallery, 2015 yılından bu yana ziyaretçi rekoru kırdı. Gizem Karaca'nın yargılandığı uyuşturucu davasında karar açıklandı. Peki hapse girerse eşinin Karaca'ya açtığı İzmir Sahilevleri'nde bulunan mekana ne olacak? Adı Seda Sayan ve son olarak Deniz Seki'yle anılan İstanbullu iş adamı Murat Karabova, Adanalı bir güzelle aşk yaşarsa şaşırmayın. Başlıktaki konumuz ise elbette Çeşme. Ilıca Plajı Çeşme Belediyesi'ne devredildi.
Belediye'den şezlong, şemsiye ve duş bedava açıklaması geldi. Peki son durum ne?

KÜÇÜK ILICA'DA PARALI

Yıllardır Ilıca Plajı ile ilgili yazılır, çizilir. Ilıca Plajı her yaz Çeşme'nin en önde gelen konularından birisi olmayı başarır. Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç bir açıklama yapmış ve 2018 yazında Ilıca Plajı'nın tüm işletim haklarının belediyeye ait ÇEŞTUR şirketine devredildiğini, şezlong, şemsiye, duş ve tuvaletlerin ücretsiz olacağını vurgulamıştı. Bu plajda bulunan işletmeler ne olacaktı peki? Benim bildiğim yargı süreci devam ediyormuş. Gelelim asıl konumuza.
ÇEŞTUR'un işlettiği bir diğer plaj ise Küçük Ilıca olarak bilinen bölgede. Aslında plaj dememiz biraz zor. Kaldırım üstünde (beton) ÇEŞTUR'a ait olduğu iddia edilen şezlonglar var. 'İki şezlong, şemsiye, duş, kabin 20 TL' yazıyor.

İÇECEKLER ÇOK PAHALI

Burada bir de belediyenin kafe-restoranı var. Fiyatlar, su, çay, ufak atıştırmalıklarda makul. Ancak, Türk kahvesinden başlayarak bazı içeceklerin fiyatları özel işletmelerden farklı değil. Yani anlayacağınız belediye işletmesi olduğunu hissedemiyorsunuz.
Açıklamalar, halka ucuz ve ücretsiz hizmet olunca beklentiler de büyük oluyor haliyle. Şimdi ben de soruyorum. Küçük Ilıca'da bulunan ve belediyeye ait işletmenin önündeki bu şezlong, şemsiye ve fiyat yazısı ÇEŞTUR'a mı ait? Aitse neden ücretli? Büyük Ilıca'yı da belediye şirketi işletince ücretli olacak mı?
Bu soruları ben değil vatandaşlar soruyor aslında.
Cevap verip vermemek yetkililere kalmış.

250 BİN ZİYARETÇİ

Folkart Gallery açıldığı 2015 yılından bu yana dünya çapında sanat etkinliklerine ev sahipliği yaptı. Bu anlamda sadece İzmir değil Türkiye'de çıtayı yükseltti. Galerisi, akademisi derken Folkart olarak Mesut Sancak ve ekibi İzmir sanat hayatına gerçekten ivme kazandırdı. 2015 yılında açılan galeriyi 250 bin kişi ziyaret etmiş. Yazıda görünce fazla bir şey ifade etmeyebilir ama ziyaretçi sayısı birçok şehrin nüfusundan fazla. Sadece Folkart değil, Ekol Sanat, Arkas Sanat Merkezi ve niceleri... Yani İzmir'de sanat adına iyi işler yapılınca ilgi de yoğun oluyor...

KARACA, MEKANI KAPATABİLİRMİŞ

Ünlü oyuncu Gizem Karaca uyuşturucu davasında yargılandı ve hapis cezası istendi. Süreç devam ediyor gerçi ama tabii ki ünlü oyuncu ve eşi Kemal Ekmekçi'nin huzuru kaçtı. Oysa ki İzmir Sahilevleri'nde güzel bir mekan açmışlardı. Aslında Kemal bey eşi Gizem Karaca'ya açmıştı bu mekanı. Her şey tam yolunda gidiyordu ki mahkeme, kararı açıkladı. Benim kulağıma gelen fısıltılara göre Karaca eğer hapse girerse eşi mekanı kapatacakmış.
Bakalım neler yaşanacak.

KARABOVA ŞAŞIRTABİLİR

Murat Karabova'nın ismini kamuoyu ilk olarak Seda Sayan'la duydu. Ardından Deniz Seki ile yaşadığı iddia edilen aşk ve sonrasında yaptığım haberle Deniz Seki'nin Tayfun Topal aşkının ortaya çıkmasıyla, Karabova bir kez daha gündeme geldi. Ancak iş adamı yakın bir zamanda sürpriz bir aşkla gündeme gelebilir. Hem de öyle bir aşk ki gündem biraz sallanır.
Bana fısıldananlara göre bu güzel kadın Adanalıyımış. Bu kadar ipucu yeter. İlerleyen günlerde yazmıştım derim.

BÜYÜKSARAÇ GERİ DÖNDÜ

İzmir Devlet Opera ve Balesi'ne (İZDOB) yıllarca hem sanatçı hem de müdür olarak büyük hizmetler veren Aytül Büyüksaraç ve ekibi İZDOB'taki görevine geri döndü. Sanat tutkunu İzmirliler bu gelişmeyi sevinçle karşıladı. Aldığım bilgilere göre Büyüksaraç ve çalışma arkadaşları ses getirecek çalışmalara imza atacak. Çok yoğun çalıştıklarını biliyorum.
Tekrar hoş geldiniz, tekrar başarılar...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA