• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Ege’nin ışığında ‘Ekonomik Forum’ SEZER ALTAN

Ege’nin ışığında ‘Ekonomik Forum’

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.11.2018, 00:00

İzmir'de 22-23 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek '2. Ege Ekonomik Forum'unda ülkemizin ekonomik gelişmeleri ışığında yaşadığı değişim ve bölgemize etkileri konu edilecek. Ege Bölgesi'nin önde gelen sanayicileri, yerel yöneticileri, iş insanları ve kanaat önderlerinin de destekleriyle bütün Ege illerini kapsayan Ege Ekonomik Forum, 'Küresel Gelişmeler Işığında Bölgesel Vizyon' sağlamayı amaçlıyor. Swissotel Büyük Efes'te gerçekleşecek Ege Ekonomik Forum'un açılış konuşmasını TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın gerçekleştirmesi bekleniyor.
Forum küresel ekonomideki belirsizlikler nedeniyle önemli bir dönemde gerçekleşiyor.
'Değişen Küresel Ekonomik Sistemde Nasıl Doğru Konumlanabiliriz?' isimli oturumla başlayacak olan toplantıda, 'Yeni Denge Arayışında Ege'nin Rolü', 'Yarının Üretim Modeli: Endüstri 4.0', 'Yarının Dünyasında Ege Kentleri' ve 'Yaşam Alanları, Tarım ve Gıdada Yeni Politika Arayışları', 'Tarım 4.0', 'Tarımın Geleceğinden Toplumların Geleceğine', 'Sürdürülebilir Hayvancılık' ve 'Ege Bölgesi için Fırsatlar', 'Ege'nin Başarılı Kadınları' ve son olarak 'Ege Bölgesi Spor Ekonomisi' başlıklı konularıyla bölgemizin, ülkemiz ve dünya genelinde vizyon yaratması hedefleniyor.

TARİHİ BİR KENT

8500 yılı aşkın tarihiyle birçok medeniyete ev sahipliği yapan İzmir, İktisat Kongresi'nin ilk toplandığı bir kenttir aynı zamanda...
İzmir; sanayi, ticaret, ulaşım, liman, askeri ve üniversite şehri özelliğiyle çok fonksiyona sahip bir şehir... İzmir; Homeros'tan Victor Hugo'ya, Dario Moreno'dan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e kadar pek çok tarihsel karakterin övgüsüne mazhar olmuş nadide bir şehir kuşkusuz...
Türkiye'nin üçüncü büyük kenti olan İzmir, sadece yaşanacak kent kimliğiyle değil, üretim tecrübesi, genç ve birikimli gücü ve girişimci yeteneğiyle Türkiye'nin gelişimine doğrudan katkı koyacak bir toplumsal gelişme ve denge unsurudur.

KADININ GÜCÜ

Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Susam da basın toplantısında bu konuya vurgu yaparak, Ege'nin, Türkiye'nin ekonomik potansiyelini en üst düzeye taşıyacak bir toplumsal kimliğe sahip olduğunu vurgulamak adına forumu düzenlediklerini belirtti.
Ege kadınının toplumsal yaşama en etkin katıldığı kentlerden biridir İzmir; bu niteliğiyle yüzyıllardır Anadolu'nun dünyaya açılan penceresi olagelmiş, sonuçta bu pencereden ışık girmiş, yenilik girmiş... Forumda Ege'nin ve İzmir'in başarılı kadınları da konuşulacak.

KALKINMA HAMLESİ

Türkiye'nin yeni kalkınma hamlelerinde lokomotif olan Ege'de bu forum önemli katkı sağlayacak. Yaşanan gelişmeler ışığında toplumun her kesiminde, kaynakların üretim ve ihracata aktarılması gerektiği konusunda bir konsensus oluştu. Bu iyi değerlendirilmeli... Türk ekonomisinin kritik merhalelerden geçtiği bu dönemde üretmeye ve ihracata daha çok ihtiyacımız var.
Son söz; İzmir iklimi ve insan kaynağıyla tüm dünyaya hitap eder bir yapıya sahiptir.
Kentimiz için el ele vererek, kurumlar arası diyalogu güçlendirerek ve çağın ihtiyaçlarına uygun projeler gerçekleştirerek bölgemizin dinamiklerini harekete geçirebiliriz. Ege Ekonomik Forum da bunun etkili bir örneğidir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA