• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İdeallerinin peşinden koşan bir girişimci; Levent Topçu SEZER ALTAN

İdeallerinin peşinden koşan bir girişimci; Levent Topçu

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 30.01.2019, 00:00

Bugün köşemde farklı, sıra dışı ideallerinin peşinden koşan bir isme yer vereceğim, Levent Topçu....
"Giderek hızlanan yaşam temposunu belirlemeye ve hatta dikte etmeye çalıştığı standartların karşısında durarak çocuklarımıza daha sağlıklı, daha güzel bir dünya bırakabiliriz, yaşatabiliriz" diyen bir isim Levent Topçu..
34 yıldır suni deri sektöründe yöneticilik yapan, İstanbul'da üç ayrı fabrikanın yönetimini üstlenen Topçu, 8 yıl önce de Torbalı'da Güzelcan Ailesi'nin Ege Suni Deri şirketinde Genel Müdür olarak göreve başlamış. Kendisinin buradaki görevi halen devam ediyor. 5 yıl önce İzmir'e taşınan Levent Topçu Foça'ya aşık, burada yaşamayı seviyor.
Foça'da 12.5 dönüm arazisindeki çiftliğinde hobi olarak başlamış organik yumurta işine. Bu süreçte yumurtanın önemini kavramış, ana besin kaynağı olduğunu anlamış...
Piyasa koşullarının bize dayattığı hormonlu, sağlıksız beslenme yerine gerçek anlamda kendi çiftliğindeki organik sağlıklı ürünleri tüketsin istiyor çocuklarımız...
Levent Topçu çocuklarımızın antibiyotikli, hormonlu gıdalarla beslenmesine karşı...
"Kendi çocuklarım evimizde ne yiyebiliyorsa, bütün çocukların da aynı şekilde beslenmesini istiyorum" diyor. Anaokulu öğrencilerinin, hamile kadınların, kısacası geleceğimiz olan çocukların sağlıklı, doğal koşullarda beslenmesini istiyor. Organik işini sanayileştirmek istemiyor. İnsanların faydalanmasını istiyor.
Ece Yumurta markasıyla çiftliğinde bugün 3000 tavuk kapasiteli kümes kurmuş, günlük 2000 adet yumurta çıkıyor. Her 40 dakikada yumurtalar (sıcaklık için) tek tek elle toplanıyor. Zaten sloganları da "Sizin için elle topluyoruz" şeklinde...
Yumurtalar yıkama, temizleme yapılmadan doğal haliyle boy tasnifi yapılmadan paketleme yapılıyor.
En büyük özelliği zincir mağazası yok. Yumurtanın doğal üretilip tüketilmesi gerektiğine inanıyor.
Sabah Foça'dan çiftliklerinde topladığı günlük taze yumurtaları hijyenik ve sağlıklı olarak satış noktalarına ve bireysel müşterilerine kendi araçlarıyla ulaştırıyorlar.
Ece Yumurta bir aile işletmesi. Butik üretim yapıyor, bu üretim kapasitesi sınırlı, daha fazla üretim yapmak istemiyor, bu kadarla sınırlamak istiyorlar.

MUTLU TAVUKLAR

Ece Yumurta'nın çiftliğinde tavuklar, diğerleri gibi havasız kümeslerde, dar kafeslerde, hiç hareket etmeksizin, türlü hormon ve antibiyotiklerle yaşamıyor. Konforları sağlanmış kümeste serbestçe dolaşıp istedikleri kadar yemlerini yiyip istedikleri kadar kaliteli sularından içip istedikleri gibi çiftlik arazisinde dolaşıp organik ekilmiş yoncaları yiyerek yumurtalarını lezzetlendiriyorlar, folluklara gidip ten temasını sağlayarak yumurtluyorlar.
Her köy yumurtası ya da serbest gezinen her tavuğun yumurtasının organik olmadığını belirten Levent Topçu "Çiftliğimiz tertemiz bir havanın hakim olduğu yemyeşil bir alanda. Bu sayede sağlıklı, temiz, stresten uzak bir ortamda rahatça gezinebiliyor, toprağı eşeliyor, tünekliyor, kuluçkaya yatıyor ve yumurtluyor. Özel yemlerle ve doğanın sundukları ile besleniyor. Bu yüzden çiftliğimizde yüzde 100 doğal gezen tavuk yumurtası elde ediliyor. Tavuklarımız sadece sertifikalı, GDO içermeyen yüzde 100 organik, sarısının rengini kadife çiçeği ve Maraş kırmızıbiberinden alıyor. Özel yemlerle besleniyor, böylece A vitamininin değerlerini daha da artırıyor. Çiftlik arazisinde hiçbir şekilde zirai ilaç kullanılmıyor ve organik tarımın gerekleri tamamıyle bilimsel bir titizlikle uygulanıyor. Merak eden dostlarımıza çiftliğimizin kapısı her zaman açıktır.
Kendilerini çiftliğimizde ağırlamaktan onur duyarız" diyor.
Son söz; "Dünle beraber gitti cancağızım/ Ne kadar söz varsa düne ait/ Şimdi yeni şeyler söylemek lazım" Hz. Mevlana

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA