• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Üç maçın ışığında FETHİ YURTTAŞ

Üç maçın ışığında

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 30.08.2017, 00:00

14 yıl sonra geldiği Süper Lig'e Göztepe iyi başladı. Fikstür zordu. Üstelik ilk iki iç saha maçında taraftar desteği de yoktu.
Bu sıkıntı ve olumsuzluğu unutturdu Göztepe.
Öncelikle ezilmeden, üçüncü bölgede çok fırsat bularak zevk verdiler. Atılan goller güzel, ama kaçanlar az kalsın pahalıya mal olabilirdi.
Neyse ki son dakikalarda rakip ileri uç oyuncuları da iyi günlerinde değillerdi. Yoksa bu kadar iyi mücadele ve atılan güzel gollerin sonucu iyi olmayabilirdi. Kayseri maçının başarılı kalecisi Beto'nun son anda oynayamayışı şanssızlıktı.Ama geçen yıl 37 maçta oynayıp bugünlere gelinmesinde büyük katkısı olan Günay iyi oynadı.Yalnızca ilk golde önde olması eleştirilebilir. Onun dışında topu geçen yılın aksine oyuna daha hızlı soktu.

GÖBEKTE SORUN VAR

Üç maç gösterdi ki en önemli eksiklik defansın göbeği. İlk ve ikinci maça oranla son maçta biraz daha uyumlu idiler. Kadu diğerlerine oranla biraz daha önde. Ona uyacak bir partner bulunması zorunlu. Ancak bu ligde her takımın ileri uç oyuncuları güçlü ve lig çok uzun bir maraton. Genelde iyi oyunculara sahip Göztepe. Hem yeni alınan futbolcular ve hem de büyük oranda elenenlerden sonra kalanlar birbirini tamamlayacak gibi görünüyor.
Eleştireceğim iki konu var. Birincisi Jahovic'in sürekli farklı yerlerde oynatılıyor olması. Gerçi Jahovic çok iyi niyetli ve elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. Ama sürekli yer değiştirmesi konsantrasyonunu bozuyor. Üstelik bu sıkıntı Halil ve Tayfur'un daha az zaman almalarına yol açıyor.

TAKIM OYUNU ÖNEMLİ

İkinci eksisi Castro, Scarione ve Ghilas çözümü genelde kendileri bulmaya çalışıyor.
Bu oyuncular biraz daha takım oyunu oynayabilirlerse Göztepe daha başarılı olacaktır.
Maçların başında gol yemesine karşın altından kalkmaları en önemli artıları. Traore de katıldığına göre daha iyi bir Göztepe yolda gibi. Ana sıkıntıyı çözmeli kaliteli bir stoper alınmalı. Segbefia'dan ümidi kesmeyin. Ama kestinizse bir de ön libero düşünülebilir. Kaldı ki Selçuk'un neler yapacağını henüz görmedik.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA