• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Finallerin adamı Federer NECDET KESTELLİ

Finallerin adamı Federer

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.11.2018, 00:00

Yeni bir başarı da dünya 3 numarası Roger Federer'den geldi. İsviçre'nin Basel kentinde gerçekleşen Swiss Indoors Turnuvası'nda, Romen Marius Copil'i müthiş dönüşlerden sonra yendi ve kupayı 9. kez kaldırıp 99. şampiyonluğa ulaştı. ATP'de çıktığı 151 finalden 99'unu kazanmak hiç kolay olmasa gerek! Umarım dalya ve dalyadan daha fazlasını da yaptığını da görürüz. Bu sonuçla dünyada en çok şampiyonluğu olan Jimmy Connors'un 109 şampiyonluğunu yakalaması zor olsa da 2. sırada devam ederek rekora biraz daha yaklaşmış oldu... Copil'i ise bundan sonra çok can yakarken izleyeceğiz sanıyorum. Federer'in ödül töreninde top toplayıcılarla pizza partisine katılıp, onlarla teker teker tokalaşması şampiyonluk kadar anlamlı ve güzeldi. Ayakta alkışlıyorum!

PARİS MASTERS HAFTASI

Bu ATP 1000 Turnuvası Rafael Nadal ve Novak Djokovic için bir numara mücadelesi olacak gibi gözüküyor. Djokoviç'in şampiyonluğu halinde bir numaraya yükseleceği gibi, Nadal'ın 33 masters şampiyonluğunu da yakalamış olacak. Önemli bir turnuva. Ayrıca bu turnuva sonucuna göre Nitto finalleri için de son iki isim belirlenecek.

KORTTA YENİ BİR YILDIZ DOĞUYOR

Yeni bir isim 7 milyon dolar ödüllü kadınlar yıl sonu finallerinin Billie Jean King Kupası'nda eski şampiyonalar arasından sıyrılıp çıktı: İstanbul Cup'ta yakından tanıdığımız ve çok kişinin burun kıvırdığı Monte Carlo'da ikamet eden, Singapur'a 4 numara olarak katılan 24 yaşındaki Ukranya vatandaşı Elina Svitolina.
Amerikalı Stephens'i yenerek şampiyon oldu. WTA'da Yeni bir yüz ve yeni bir yıldızın doğması sevindirici...

32'LİK KEVİN İLKİ BAŞARDI

Erste Bank Open 500 Viyana Turnuvası'nda ikinci büyük şampiyonluğunu kazanan dünya 6 numarası 32 yaşındaki Güney Afrikalı Kevin Anderson ilk defa Nitto ATP finallerine katılma hakkını kazandı...
Bu büyük sporcuları kutluyoruz.

ALTUĞ'DAN ÇİFTE ZAFER

Almanya'da, Hamburg kentinde ITF Futures Turnuvası'na katılan Milli tenisçimiz Altuğ Çelikbilek'in turnuvanın 1 numaralı seribaşı Christopher Heyman'ı yenmesi çok önemliydi. Bu sayede finale çıktı ve finalde Wessels'i yenerek şampiyon olmayı bildi. Bu onun 3. kariyer şampiyonluğu oldu. Altuğ, çiftler kategorisinde Alexander Mannapov ile ekip olarak da şampiyon oldu.
Bu Altuğ'un 4. çiftler şampiyonluğu oldu. Başarılı oyuncumuzu ayrıca kutluyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA