• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Akhisar’a sevgiler NEVZAT GÜZELIRMAK

Akhisar’a sevgiler

nevzat.guzelirmak@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05.10.2018, 00:00

Dünyada pek az örneği vardır bir ilçe takımının Avrupa Kupaları'nda oynayışının. Bu nedenle Akhisarspor ile gurur duyduk, Türk Futbolunu Avrupa'da şerefle temsil ettiği için alkışladık. Belçika'nın Standard Liege takımı öyle güçlü filan değil. Akhisarspor'u baskı altına alamadı, golleri temsilcimizin bariz hatalarından buldu. Hem de en güvendiğimiz oyunculardan kaleci Fatih, Caner ve Lopes'ten. İlkinde Caner kritik bölgede topu kaptırdı, korner oldu. Kornerde de yine Caner, Emond'un kafa vurmasına engel olamadı. İkincisinde Cavanda ortaladı Djeneko'nun kafa şutunda Fatih gibi son haftaların en formda kalecisinin topu göbekten üzerine geldiği halde kurtaramaması şanssızlıktı.
Akhisarspor'da Avrupa Kupaları tarihinin ilk golünü atmak Onur Ayık'a nasip oldu.
43'te Lopes'in nefis ortasına Seleznyov kale ağzında dokunabilse devrenin 2-2 kapanması işten bile değildi. İkinci yarıda Akhisar adeta tek kale oynadı ama maalesef gol atamadı.
Onur Ayık'ın ayağına kısmet geldi ama değerlendiremedi.
Avusturyalı hakem sürekli Akhisar aleyhine çalıştı.

DOĞRUYU YAPTI

Akhisarspor Teknik Direktörü Cihat Arslan maçtan önce "Bizim esas hedefimiz lig" demişti ve bu değerlendirmesi doğruydu.
Avrupa Kupalarına F.Bahçe ve G.Saray'ı eleyerek katılan bir takımın ligde tehlikeli bölgede gezinmesi yakışık almazdı.
Arslan bu nedenle Avrupa sınavında rotasyona gitti, Lopes'i, Bilal'i, Aykut'u, Barbosa'yı ve Onur Ayık'ı oynattı. Güzel bir mücadele oldu. Yenildik ama Avrupa'da prestij mücadelesi veren Akhisarspor'u ligde başarılı görmek bizim için daha önemli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA