• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Tek dertleri günü kurtarmak SELAHATTİN ERTAŞ

Tek dertleri günü kurtarmak

selahattin.ertas@sabah.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.02.2017, 00:00

Kulüplerimizin geleceğe yatırım alerjisi var. Paralar A takıma aktarılır; genç yeteneklere yatırım yapmak zor gelir. Yeni nesil taraftar bir kupa kazanımı ya da birkaç galibiyetle havaya girmeyi seviyor. Sonuçları; Hollandalı, "Riekerink Bey diyeceksiniz" havasına sokuldu, dün kapıyı gösterdiler.
Beşiktaş'ı kupada eleyen gecede Advocaat'a yeni sözleşme teklif edildi. 10 kişi kalan Bursaspor'u yenemeyince "dur bakalım, düşünelim" modundalar.
Yeni takımlarında her daim güzel başlangıçlar yapan Sergen hoca da, nedense ilerleyen haftalarda tekliyordu. En son G.Saray galibiyetiyle yine meslektaşlarımız tarafından göklere çıkarıldı.
Her maç sonu "haftanın teknik adamı" kıvamına getirilen Sergen Yalçın, "Çalıştırdığınız takımlarda uzun vadede düşüşler oluyor, nedeni nedir?" şeklindeki soruya verdiği cevap: "Galatasaray'a karşı 118 km koşmuşuz Avrupa temposudur." Bakın O da günü kurtarma peşinde. Yıllardır G.Saray, F. Bahçe, Beşiktaş arasında sürüp gidiyor şampiyonluk. Genelde Edirne'den sonrası kabus.
Oyala taraftarı günü, anı, haftayı kurtar. Parayı kazansın menajerler,yabancı teknik adamlar, bir de futbolcular.
Uzun vadede çalışmalar yapıp, altyapıya önem verip büyük başarılar kazanmak, Türk futboluna harika takımlar, muhteşem oyuncular kazandırmak mı? O da neymiş?

Ders almayı bilmiyoruz

Balık hafızasına sahibiz, hemen unutuyoruz. İlla bir facia yaşanacak öyle tedbir alacağız. Tribünden atlayan Trabzonspor taraftarının hakemlere saldırısını çabuk unutmuşuz.
Kupa maçının son anlarında, kaleci Volkan'ın artistik hareketine kızan Beşiktaş taraftarı sahaya atladı, Allah'tan güvenlik engelledi. Son hafta Bursaspor taraftarı tribünden Volkan Şen'in burnunun dibine kadar gelmeyi başardı. Fanatikler için saha yol geçen hanına döndü.
Yetkililer bunu engelleme adına çok acil bir şeyler yapmalı. Sahadaki futbolcular, hakemler , yedek kulübesindekilerin güvenliği bu kadar tehlikeye atılmamalı.

EYOF 2017 gurur tablomuz

Ekranların siyah-beyazdan renkliye döndüğü zamanlarda yurtdışındaki kış oyunlarına bakarken imrenirdim.
Şimdi ise Erzurum'da düzenlenen EYOF 2017 Avrupa Gençler Kış Festivali'ni dikkatle ve gururla izliyoruz.
Buz hokeyi milli takımımızın farklı yenilmesi önemli değil. Ya da oyuncularımızın kaç madalya kazandığı.
Anadolu'nun göbeğinde muhteşem bir organizasyon başarıyoruz. Başta Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Erzurumlular olmak üzere, emeği geçen, bu gururu yaşatan herkese teşekkürler.

Hakemlerimiz kötü!

Halis Özkahya, Halil Umut Meler, Cüneyt Çakır, Alper Ulusoy, Ümit Öztürk, Bülent Yıldırım, Serkan Çınar, bu hafta yönettikleri maçlarda çok kötü düdükler çaldı. Hadi bir hakem kötü yönetim gösterdi, olabilir ama yazdığım isimlerin hepsi de kararlarıyla sonuçlara etki ettiler. Hakikaten anlayamadığımız şekilde inatla yanlış düdükler çalınıyor!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA